Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Ќе го соберат ѓубрето и некои младинци од големите клубови. Со Росетини и Миранте праќаат порака. :D
Нека гледаат прво да останат у Серија А па после нешо поеќе.

Аквафреска,Миранте,Зукулини(талент беше овој и у Сити беше мислам) и уште пар играчи имаат земено али има време, сигурно ќе донесат уше нешо асално.

http://www.transfermarkt.co.uk/fc-bologna/startseite/verein/1025

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.608
Поени од реакции
17.441
Што имаат пазарено до сега?
Се поврзваја со Сторари, купија мал дел од играчтие на Каљари, нудеа 10м за Огбона, Иличич го барат исто преговарат.

Имат 120м за 3 годишен план, 1дна година помина од тогаш во Серија Б.

Ќе го соберат ѓубрето и некои младинци од големите клубови. Со Росетини и Миранте праќаат порака. :D
Има време :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Се поврзваја со Сторари, купија мал дел од играчтие на Каљари, нудеа 10м за Огбона, Иличич го барат исто преговарат.

Имат 120м за 3 годишен план, 1дна година помина од тогаш во Серија Б.
Прво треба да гледаат да опстанат пошо купување истрошени играчи може само да им се удри од глава иако на хартија фрлиле пари за нив.

Али ко шо те читав имаат нов менаџмент па ваљда нема да киксаат така.

Кај нас пример може да даат 12 милиона и да ги однесат Матри,Закардо и Ночерино у пакет али проблемот ќе се платите на играчите а би им легнале фантастично :Д

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.608
Поени од реакции
17.441
Прво треба да гледаат да опстанат пошо купување истрошени играчи може само да им се удри од глава иако на хартија фрлиле пари за нив.

Али ко шо те читав имаат нов менаџмент па ваљда нема да киксаат така.

Кај нас пример може да даат 12 милиона и да ги однесат Матри,Закардо и Ночерино у пакет али проблемот ќе се платите на играчите а би им легнале фантастично :Д
Ти треба да му си трансфер гуру на Милан не Галијани :D :D

Ќе изградат тим тие полека полека, ми се бендисва шо малите покажват добри амбиици а богами и кеш имаат.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Нека гледаат прво да останат у Серија А па после нешо поеќе.

Аквафреска,Миранте,Зукулини(талент беше овој и у Сити беше мислам) и уште пар играчи имаат земено али има време, сигурно ќе донесат уше нешо асално.

http://www.transfermarkt.co.uk/fc-bologna/startseite/verein/1025
Иличич го сакаат, исто од Марибор ги сакаат Ибраими и Стојанович но ќе видиме после квалификациите ако не отидат ЛШ/ЛЕ можно е да ги пуштат таму.
Желба им бил Пеле како што читав, али многу тешко он да се врати во Италија и баш во Болоња.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Стар е Пеле веќе, не знам колку би сакал да се врати во фудбалот, друга работа е што никад не играл у Италија и може да има проблеми со прилагодување. Ризик е овој трансфер, купуваш бразилец кој не мрднал од Бразил, исфорсиран од медиуми дека е најдобар играч у свет.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Наполи ги собра Алан и претходно Валдифиори. Едни од најдобрите од средниот ред во изминатата сезона.

Лани не успеаа да го земат Астори, ете им сега шанса. :icon_mrgr:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.472
Поени од реакции
87.289
Стар е Пеле веќе, не знам колку би сакал да се врати во фудбалот, друга работа е што никад не играл у Италија и може да има проблеми со прилагодување. Ризик е овој трансфер, купуваш бразилец кој не мрднал од Бразил, исфорсиран од медиуми дека е најдобар играч у свет.
Интересно, тој Пеле за кој викаш малце фалеше да заврши кај нас... и самиот тој има признаено, само ете педерите од Сантос не го пуштиле :'(.
А стварно добар напаѓач, на ПЕС секогаш ми игра во прв тим кога играм со (Класик) Бразил

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Интересно, тој Пеле за кој викаш малце фалеше да заврши кај нас... и самиот тој има признаено, само ете педерите од Сантос не го пуштиле :'(.
А стварно добар напаѓач, на ПЕС секогаш ми игра во прв тим кога играм со (Класик) Бразил
Своевремено Пеле и Еузебио биле пред трансфер во Интер ама тоа диктаторите во Бразил и Португалија забраниле `националните богатства` да излагаат од државата.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Да, да.. Така е..

1. Најдобриот светски голман, со освоена златна топка на СП летото, останува да игра во Сериа Б, со Јувентус.
2. Потоа Јуве се враќа во Сериа А,а Џиџи добива понуди кои му нудат дупло повисока плата од онаа во Јуве (Сити, Барса), тој ги одбива, и вика дека сон му е да се врати Јуве на врвот на Италија.
3. После 2 мизерни сезони, Јувентус конечно добива шанса да го освои првото Скудето после тие кошмарни години.
4.Ама, Буфон тоа го стави на коцка. Зошто? За да ги спаси Лече од испаѓање...Не било кој. Туку ЛЕЧЕ!!

баш таков голман од светски калибар не смее и не може да дозволи така да ја смири топката, ај да беше брза и тешка за смирување па да речев ок, ама онаква топка што и баба ми ќе ја смири со нејзината отечена нога, е тоа друже не може никој да ме разубеди поразлично..

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
баш таков голман од светски калибар не смее и не може да дозволи така да ја смири топката, ај да беше брза и тешка за смирување па да речев ок, ама онаква топка што и баба ми ќе ја смири со нејзината отечена нога, е тоа друже не може никој да ме разубеди поразлично..
Ајде кажи ми еден играч (голман, дефанзивец, играч од среден ред и напаѓач) кој не направил ниту една голема грешка, еден голман кој не примил гол од катастрофална грешка, еден одбранбен играч кој не пуштил напаѓач на почетнички начин, еден средишен играч кој му нема поклонето топка на противнички играч и еден напаѓач кој нема промашено празен гол, па после ќе ти држи оваа твојава чудна теорија.

Значи Буфон,липаше солзи како дете мало пред камерите на Скај после натпреварот,им се извинуваше на навивачите на Јуве пред камера, за да го спасува ЛЕЧЕ!

И не пробувам да те разубедам, ниту пак сакам, тоа си е твое мислење, колку и јас да мислам дека е бесмислено.

C

Castiel

Гостин
Што има врска ако е играч од светски калибар? На секој може да му се деси глупа грешка да му деси. Еве и зидан беше играч од светски калибар па ја направи најголемата глупост во својата кариера што ја кошташе можеби франција и титула.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Колку ми се интересни овие мировниците,за нив не смее да постои местена утакмица и сигурно ако постои нивниот клуб не е инволвиран....јас не знам што требаше Буфон да направи за да се докажи дека е чиста местенка?..да застанеше и автогол со сета сила во мрежата да си стегнеше?..не разбирам како мислите дека се местат натпреварите?

Па видоа дека Лече се неспособни сами да постигнат гол и нормално голманот мора да реагира,зарем требаше цела одбрана на Јувентус да се тргни за да постигнат гол Лече?

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.172
Поени од реакции
18.236
Колку ми се интересни овие мировниците,за нив не смее да постои местена утакмица и сигурно ако постои нивниот клуб не е инволвиран....јас не знам што требаше Буфон да направи за да се докажи дека е чиста местенка?..да застанеше и автогол со сета сила во мрежата да си стегнеше?..не разбирам како мислите дека се местат натпреварите?

Па видоа дека Лече се неспособни сами да постигнат гол и нормално голманот мора да реагира,зарем требаше цела одбрана на Јувентус да се тргни за да постигнат гол Лече?
Џони бе и ти па со твоите глупости за местењето :pos:

Каде се тргна цела одбрана кога тоа беше повратен пас кон Буфон кој тој воопшто не требаше да го контролира, туку само да го испуца. Што да не требаше дефанзивци зад Буфон да има?

И само не ми е јасно, Буфон ја намести или од сите аспекти беше наместена утакмицата?

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Џони бе и ти па со твоите глупости за местењето :pos:

Каде се тргна цела одбрана кога тоа беше повратен пас кон Буфон кој тој воопшто не требаше да го контролира, туку само да го испуца. Што да не требаше дефанзивци зад Буфон да има?

И само не ми е јасно, Буфон ја намести или од сите аспекти беше наместена утакмицата?
Не кажа нигде дека цела одбрана се тргнала.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom