Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Fool me once ... shame on you, fool me twice, shame on me ....

7 комада од Јунајтед, shame on you, 7 комада од Баерн, shame on me.

Ја бев шокиран искрено ...а ја глеав цела утакмица и Баерн ги доби тактички .... не е дека беа премоќни, него тактиката на Руди тотално фејлна.... страшно.

Debaklot na roma vcera e samo uste eden dokaz kolku e serija a sranje!Edna poasalna ekipa od evropa dojde i im butna 7 komada,a vo serija a melat se zivo (dobro juve ne go tepaa,tuka ima i visi sili,sudii...).taka da neznam sto pa juventasive ripaat koa i niv gi ceka debakl,mozda i uste deneska.
realnosta e taa
А ова ти шо го пиша е доказ колку ти си немаш појма од фудбал или па од инает збораш. Да гледаше малку непристрасно сношти ќе видеше дека покрај то шо Баерн беше далеку подобар, Рома не заслужи толку високо да загуби, прво ради шансите шо и сама ги имаше преку Жервињо ама Ноер е од друга планета, второ заради ДеСантис дрвото, трето ради то шо многу рано јасно стана кој ќе победи па во голем дел ревијлна беше утакмицата.
Едноставно им се поклопија коцките на Баерн, се им одеше од рака, и заврши ко шо заврши.
И затоа многу јак ти е доказот колку биле мизерни италијанските екипи. А заборај дека истата Рома ги наполни ЦСКА и беше појќе од рамноправна со првакот на Англија. Ама те немаше тогаш да ја извадиш главата од дупка и да напишиш нешто. И кога не памтиш нешто толку скоро, да не те потсеќам дека Баерн со 4-0 и 3-0 ги сомле и Барса па тоа значи дека шпанската е класи позади Германската лига само ради две утакмици?
Немој да ме сфатиш погрешно, само некој будала можи да тврди дека Итаљанското е на исто рамниште со најголемите лиги, и што е уште потрагично со секоја година се појќе тоне, ама не ја барај вината ни кај Рома ни кај Јувентус, да ги набројваш како докази за слабиот рејтинг на лигата, пошто тие не го расипуваат просекот. Сврти се малку кај Интер, Милан, Фиорентина, Наполи, Лацио. А Јувентус и Рома имаат шанси за топ 8 во лш годинава, исто колку што имаат шанси да не поминат група, и тоа колку од нив толку и од среќата зависи, и така ќе беше дури и ако италијанското беше најака лига во светот.

Колку и да не заслужиле 7 голови на домашен терен се премногу, па и од еден тим како Баерн.

Синоќа по утакмицата во сообраќајна несреќа животот го загубиле навивачот на Рома Стефано и неговиот седумгодишен син :(
10710725_745421662173120_6472428188173189597_n.jpg

Лесна им земја :(

Сите го обвинуваат голманот, иако него може да му се препиши само вториот гол на баерн. Останатото беше заради никаквиот среден ред. И никој од романистиве то да го признае, иако два паса не сврзаа на средината од теренот, топкката одма ја губеа, а не вршеа никаков притисок кога топката беше кај баерн. Најголем кривец: триото Роси - Пјанич- Наиголан кои начисто се усраа (ај последниов добро изигра во одредени моменти). Ова најверојатно поради погрешниот пристап кои го имаа поради тактиката на тренерот.
Многу плашливо играа играчите на Рома и многу простор им оставаа на играчите на Баерн. Во најголем дел од нападите на Баерн 8 играчи на Рома имаше во и до 16 тик, што против тим како Баерн е самоубиство бидејќи играчите на Баерн имаат убитачна техника, со еден пас или потег можат да исфрлат неколу играчи од позиција, а кога тоа се случува пред голот, голманот е немоќен да направи било што.
Дортмунд во финалето ЛШ, се држеше против појак Баерн баш поради високиот пресинг уште на средината на теренот и според мене требаше и Рома тоа да го направи. Али ајде, гледајте да помините група то е најважно за Рома.

Каква шанса ебаа, и на крај ќе изгубат....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom