Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Џонка скриј се еј,те утепаа :pos:

Брат што ме утепале бе, ми ги споредуваат Киелини и Матераци, не споредливи се и двајцата..
Матераци е војник на терен, гине... А Киелини е лигле, пичка у душа, ќути као пичка, Кавани лани го шамараше као мало дете и овој после педерски за коса го кубе... Кај Матераци го немаше тоа..
А истите тие што го бранат Киелини го напаѓаат Де Роси како бил лигле и пичка.

:sick:

Roma bile plachkovci i provincijalci posle poraz. Alo be vie svesni li ste za koj klub navivate i izjavite shto vasiot trener gi dava posle sekoj poraz(t.e za 80-90% od porazite)?
Fakt e deka na conte sekoj mu e kriv koga gubi osven samiot i negovite igraci. Kakvo zalenje i placenje imase posle ispaganjeto od LS, i za mnogu drugi porazi. Za "il gol di muntari" se prai naudren ne znael dali bilo gol. A vie tuka mi zborite kako roma neznaela da gubi. Bog da cuva. Da imase juve drug trener da razberam, ama so conte kako trener, izvinete mi ama najtesko priznavate porazi i se ponasa pederski posle istite(koi i patem najmalce gi imate, sto uste poveke e ironicno).

Брат што ме утепале бе, ми ги споредуваат Киелини и Матераци, не споредливи се и двајцата..
Матераци е војник на терен, гине... А Киелини е лигле, пичка у душа, ќути као пичка, Кавани лани го шамараше као мало дете и овој после педерски за коса го кубе... Кај Матераци го немаше тоа..

не се споредливи и двајцата..... Киелини не е сељак ко Матераци да го провоцира еден од најдобрите фудбалери во истријата и да придонесе да играчот заврши кариера на светско со црвен..... Матераци е врв на сељчизмот...и освен ти никој друг не видел харизмата која ја има..

не се споредливи и двајцата..... Киелини не е сељак ко Матераци да го провоцира еден од најдобрите фудбалери во истријата и да придонесе да играчот заврши кариера на светско со црвен..... Матераци е врв на сељчизмот...и освен ти никој друг не видел харизмата која ја има..

ха ха ха и што има тоа врска ај молим те објасни ми.. Значи ако Зидан е еден од најдобрите фудбалери во историјата што требаше Матераци да праи? Да му се клања? Да му ги подава топките? Глупост.
Матераци титула и донесе на Италија тогаш.

Не го спомнувам вашиот Гатузо кој давеше тренер на Тотенхем.

Roma bile plachkovci i provincijalci posle poraz. Alo be vie svesni li ste za koj klub navivate i izjavite shto vasiot trener gi dava posle sekoj poraz(t.e za 80-90% od porazite)?
Fakt e deka na conte sekoj mu e kriv koga gubi osven samiot i negovite igraci. Kakvo zalenje i placenje imase posle ispaganjeto od LS, i za mnogu drugi porazi. Za "il gol di muntari" se prai naudren ne znael dali bilo gol. A vie tuka mi zborite kako roma neznaela da gubi. Bog da cuva. Da imase juve drug trener da razberam, ama so conte kako trener, izvinete mi ama najtesko priznavate porazi i se ponasa pederski posle istite(koi i patem najmalce gi imate, sto uste poveke e ironicno).

Па не знаеше се до вечерва. прв пораз им е сезонава :) .. а тоа за Конте е факт, не знае да губи и бара вина во други, но тоа е и малку тактички да ги заштити играчите од критики, Мурињо стајл..

ха ха ха и што има тоа врска ај молим те објасни ми.. Значи ако Зидан е еден од најдобрите фудбалери во историјата што требаше Матераци да праи? Да му се клања? Да му ги подава топките? Глупост.

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: ако ништо друго имаш добра смисла за хумор...матераци донесол титулата...:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Те разбирам.Според моја гледна точка и Матераци не беше нешто поарен,пргав одбранбен играч кој назад косеше се живо и диво,ама сепак знаеше и да подаде спортски рака на противникот кога ќе беше фаулиран грубо,не се тепаше како некое педерче и не трчаше одма по судијата да се жали.
Додека овој другиов подмукло провоцира како некое педерче додека судијата не го гледа тоа,па од кога ќе се сврти судијата глуми повреда и како тоа бил нападнат.
Не се работи тука за харизма,туку за мозок у главата.Јас одговорно тврдам дека Матераци имаше поише мозок додека играше отколку што има денеска Киелини.Јесте да Киелини каде каде е подобар играч од Матераци во некои сегменти,тоа го признавам.
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 01:21 ---
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: ако ништо друго имаш добра смисла за хумор...матераци донесол титулата...:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Ако добро се сеќаваш,Франција беше таа што ги имаше повеќето шанси и имаше повеќе од играта во финалето,се до рчката меѓу Матераци и Зидан.

Pogore zboris za materazzi kako ogromen fighter na teren(za razlika od chiellini), a go rugas gattuso koj realno(i sam znaes) e 25 pati poborben i pogolem fighter od ovie dvajcava. Logic, anyone?

Матераци даде гол, и го спречи Зидан да шутира пенал.... 60% од титулата идат од шала на негова сметка.
Како и да е, Матераци > грозниот Киелини

Не најозбилно Матераци>Киелини. Не дека сум за Интер или слично, ама Матераци коа маваше маваше машки и знаеше дека ќе изеде црвен, а ова пичкава тепа, мава шамари, кубе за коса, и после му се моли на судијата. Класична пичкетина и лајно од човек, а најдобар пример за тоа е стартот прееска над Пјаниќ. Како играч Киелини е подобар, ама многу е погнасен од Матераци ради работите што ги набројав погоре.

Еден од главните виновници што Италија ја победи Франција у финалето бе теле, не се прај со сила интересен, демек се изнасмеа и ај паметен си.
Напраи пенал, се извади за пеналот со гол за 1-1, го испровоцира Зидан за црвен картон, да останеше Зизу кур мој што ќе тепаа Италијаните. И пенал погоди на крај.
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 02:17 ---
Pogore zboris za materazzi kako ogromen fighter na teren(za razlika od chiellini), a go rugas gattuso koj realno(i sam znaes) e 25 pati poborben i pogolem fighter od ovie dvajcava. Logic, anyone?

Баш затоа пишав ` да не го спомнувам Гатузо` , несакам да јадам гомна за Рино, страшно многу го поштувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom