Реално се е каша попара у Милан. Буквално се.
Од "исценирани повреди" на Ел Шарави, Монтоливо, Де Шиљо и тн, кој траеа(и траат) многу подолго од што се очекува, барање на Боатенг за продажба(под изговор расизам) па до неконтролирано глупирање од страна на Мексес и Балотели (не дека се они ептен невини, ама претераа, плус еден по друг прават испади што ми дава до знаење дека можеби не е случајно). Нешто мириса тука. Можеби играчите прават некој заговор за отказ на Алегри, бидејќи веќе се гледа дека не го бива уопште, но ипак тие се професионалци и не би било океј такво нивно понашање.
Али ова е некоја моја претпоставка, можеби грешам, ипак го оставам ова на некој шпекулантски муабет, да не испаднам фрик. Плус, фактот што откако е дојден Алегри, Милан оди надолу и надолу (прва сезона титула и секоја наредна едно место подоле завршуваме), ми дава до знак дека мора озбилно да мисли да си иде, или да биде отпуштен... сеедно.
А ГиБ се уште поголеми кретени што не го отпуштаат, незнам кои им е изговорот зашто не го направија тоа досеа, ама да си на чело на Милан и на 12 утакмици(освен онаа со ПСВ дома) да неможеш три асални топки да склопиш не е арно. Често на фан клубот на Милан се збореше како сме немале играчи, тоа ни е капацитетот, ама кога видиш против торино, болоња,сампдорија толку мизерно да одиграш е срамота. А и со ајакс утакмицата не ми се ни коментира, немам никаков збор за тоа што се случи тамо.
Инаку Милан вчера одигра КАТАСТРОФА! Два гола дадовме на среќа, и на више мање кикс на Буфон.И џабе се збори за црвениот кога секако милан губеше вчера, и со Балотели и Шарави да игравме џабе ќе беше, пошто лешперот од тренер неможе ни 5 минути игра саглам да воспостави. Барем деца некои да пуштеше немаше да ми е криво, вака со Констант,Ѕакардо, Мунтари, Емануелсон неможе повеќе да се очекува од тоа што се гледа. да стаеше некое дете можеби ќе излезеше некој ко Шарави или Шиљо, колку толку да ни ја подобри играта. Но тоа е што е.
И искрено најмалце сакам милан на сомнителен начин и преку сила да биде трет. Не доликува тоа на таков клуб како што е Милан, а уште помалце на Серие а.
Сакам Милан да изгуби нареднава со Удине(најнавијачки го посакувам тоа) за да нештата кренат на некоја друга насока(макар и на полоша, битно вака милан иде у ќорсокак, со промена на тренерот можеби ќе појде на боље). Ама до тоа тешко да дојде, ако треба ќе се свирне и пеналче, ќе се дае црвен,ако треба ќе се игра 105 минути, ама Милан следната ја тепа, и Алегри си останува до крај на година тренер, а ја тука џабе потрошив 10 мин. од животот.