Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Ни Конте ни Мурињо не се од оној тип на личности кои ги имаат симпатиите на пошироките маси.Харизматични се , да , но цврсто стојат зад своите ставови, и не дозволуваат некој да ги гази.На старна што Конте беше и поранешен играч на Јувентус капитен, па одтука сигурно ги нема симпатиите на навивачите на ривалските клубови.
Или ги сакате или ги мразите, али да ги почитувате , е тоа... морате :D

Ни Конте ни Мурињо не се од оној тип на личности кои ги имаат симпатиите на пошироките маси.Харизматични се , да , но цврсто стојат зад своите ставови, и не дозволуваат некој да ги гази.На старна што Конте беше и поранешен играч на Јувентус капитен, па одтука сигурно ги нема симпатиите на навивачите на ривалските клубови.
Или ги сакате или ги мразите, али да ги почитувате , е тоа... морате :D
Нема апсолутно никаква врска што бил капитен на Јувентус.. Со Конте е ист случајот како со Тоти... никој не може да му ги оспори тренерски квалитети исто како што никој не може да ги оспори фудбалските квалитети на Тоти...Али како личност како особа е тука може доста да се дискутира за некои негови постапки изјави и такви работи..

точно е дека конте на моменти делува како припорчанец ... иако се поретки се таквите моменти. доста напреднал во тој поглед.

Не дупи, не бил тренер на Интер. :D Тоа сакав да ти кажам со постот од погоре, Конте има харизма и ти го сакаш поради тоа, мене ме нервира поради други причини. Истото важи и за Мурињо...

И јас не го сакам Мурињо баш, ама не заради тоа што беше тренер на Интер, туку заради карактерот и пред се поради времето поминато како тренер на Реал. Таму ептен многу плачеше. Е сега веројатно ако бил тренер на Јуве ќе сум го сакал... :P

Нема апсолутно никаква врска што бил капитен на Јувентус.. Со Конте е ист случајот како со Тоти... никој не може да му ги оспори тренерски квалитети исто како што никој не може да ги оспори фудбалските квалитети на Тоти...Али како личност како особа е тука може доста да се дискутира за некои негови постапки изјави и такви работи..

Има како нема, антипатичен е бил тој одсекогаш. Не е ко Малдини нели , кој би го мразел него ?

Има како нема, антипатичен е бил тој одсекогаш. Не е ко Малдини нели , кој би го мразел него ?
Нема врска па ќе кажам... Ете примери се Буфон, Дел Пиеро капитени се на јувентус али никој не збори лошо за нив..пошо се големи како играчи но и како личности.....
Додека пак кај Конте тоа не е случајот..има некоја одбивност кон него што апсолутно нема никаква врска дека бил капитен на јуве...Конте е доста сличен со мурињо .... и по тренерски квалитет и способности а и по однесување ....

1,64 јуве да освои серија, 5 за милан, 6 за Наполи, 12 за Интер, 16 за Рома (требало барем 10), 20 за Фиорентина..

Тоа се коефициентите.

Нема врска па ќе кажам... Ете примери се Буфон, Дел Пиеро капитени се на јувентус али никој не збори лошо за нив..пошо се големи како играчи но и како личности.....
Додека пак кај Конте тоа не е случајот..има некоја одбивност кон него што апсолутно нема никаква врска дека бил капитен на јуве...Конте е доста сличен со мурињо .... и по тренерски квалитет и способности а и по однесување ....

Тоа го велам и јас , се разбираме ;)
--- надополнето: 19 август 2013 во 19:55 ---
Kурва Суд Милано!

Добро сега... :свиркам:

Lazio’s Curva Nord will be closed for one game as punishment for the racist chants aimed at Juventus on Sunday evening.
The Old Lady trio of Paul Pogba, Kwadwo Asamoah and Angelo Ogbonna were all targeted by abuse from sections of the Stadio Olimpico over the course of 90 minutes.
The Turin giants beat the capital outfit 4-0 in Rome on Sunday to lift the Italian Super Cup.

Имаше пред некој ден некоја изјава во стил Сити и Јунајтед не беа достојни шампиони на ПЛ. Она во стил немале конкуренти искористиле шанса. А што да се каже за неговиот престој во Италија...

Срека и во европа немаше Мурињо конкуренција.:свиркам:

Ве гледам за никаде, се расправате на кој му бил поголем, дали на Барзаљи или на Клод Макелеле.Туку дај да се уозбилиме малце и да покренеме петиција Серија А да се емитува на некој од нашиве Канали, језда ко Интераш боље да не ги гледам сезонава ама јебига мора да се гледа нешто :) Ако не превземеме нешто ке останеме со главите пред монитор цела сезона,а оние кој имаат сателитска да ми се фатат на љубоморава :D.

Anyone?

+1, ама чисто сумљам на позитивен резултат.
Ајде МТВ на фб ќе ги напнеме, може ќе извадиме нешто позитивно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom