Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Тие измени се ради тоа што кога почна натпреварот во Февруари Касано, Палета, Стротман итн. играа, а денес бидејќи продолжува натпреварот од таму каде што застана, поради повреда на нивно место се ставени други играчи.

Рома е во страшна форма и страшен подем. Тоа е можеби главната причина што трката за Скудетото остана жива. Од друга страна Јуве е многу неубедлив и ништо чудно да фрли некој бод. Се е во рацете на Јуве, ама моментално Рома се наоѓа во многу поповолна состојба.

Рома е во страшна форма и страшен подем. Тоа е можеби главната причина што трката за Скудетото остана жива. Од друга страна Јуве е многу неубедлив и ништо чудно да фрли некој бод. Се е во рацете на Јуве, ама моментално Рома се наоѓа во многу поповолна состојба.

Ili so drugi zborovi Mondo saka da kaze deka Roma e favorit za titulata, dodeka Juve ke se nadeva na kiks na rimskata volcica.... Znaci cel teret e prefrlen na Roma :-D

Каква борба за титула какви бакрачи не си ласкајте. Да на хартија све е можно, ама во пракса ова е решено прашање одамна...102,9% се знае све. Нема шанси Рома да земе титула.

Абе јас сакам ЛЕ да освоиме, макар и Рома да не престигне (што се мали шансите али ипак постојат)

Абе озбилен сум, како не. Нам ни недостигаат неколку играчи пред се од одбраната и плус тука е ЕЛ која троши многу енергија. Сега не ме сфаќајте дури до толку да велам дека Рома е фаворит, ама муабетот ми беше дека при исти моментални услови ( значи израмнети бодови или евентуално мала разлика од 1-2 бода) Рома би била фаворит. Така да главна цел треба да биде пред дуелот со Рома разликата да биде 6 бода за никакви шанси да нема волчицата. Услов за тоа е од 5те натпревари пред Рома да добиеме 4 и една нерешено.

Според мене навивачите на Рома треба да веруваат. Јас на нивно место би верувал.

Абе озбилен сум, како не. Нам ни недостигаат неколку играчи пред се од одбраната и плус тука е ЕЛ која троши многу енергија. Сега не ме сфаќајте дури до толку да велам дека Рома е фаворит, ама муабетот ми беше дека при исти моментални услови ( значи израмнети бодови или евентуално мала разлика од 1-2 бода) Рома би била фаворит. Така да главна цел треба да биде пред дуелот со Рома разликата да биде 6 бода за никакви шанси да нема волчицата. Услов за тоа е од 5те натпревари пред Рома да добиеме 4 и една нерешено.

Според мене навивачите на Рома треба да веруваат. Јас на нивно место би верувал.
Ја виде листата на повикани играчи за со Лион така? Барѕа и Огбона се повикани. :)

Juventus: Livorno, Udinese, Bologna, Sassuolo, Atalanta, Roma, Cagliari
Roma: Cagliari, Atalanta, Fiorentina, Milan, Catania, Juventus, Genoa

Полесен распоред имаме од Рома. Кажи ми искрено, мислиш дека Рома сите овие до крај ќе ги добие а ние ќе кикснеме на три од овие 7? Не велам дека не е можно, теоретски остварливо е ама во пракса друга е приказната. :)

Ја виде листата на повикани играчи за со Лион така? Барѕа и Огбона се повикани. :)

Juventus: Livorno, Udinese, Bologna, Sassuolo, Atalanta, Roma, Cagliari
Roma: Cagliari, Atalanta, Fiorentina, Milan, Catania, Juventus, Genoa

Полесен распоред имаме од Рома. Кажи ми искрено, мислиш дека Рома сите овие до крај ќе ги добие а ние ќе кикснеме на три од овие 7? Не велам дека не е можно, теоретски остварливо е ама во пракса друга е приказната. :)

Рома не не тепа нас :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom