Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
сега почнав да се осеќам "like a boss"..
![]()
![]()

)Вие сте очај и беда бе ... го брукате Милано. Им дадовте на Сасуоло 7 и мислите Господ за јајца сте го фатиле. Ама ете почнавте полека да тонете , па кај и да е ке се најдете кај што припаѓате , а нормално тоа е зад Милан. За една ебана Лига Европа не можете да се изборите. Па види сеа кој е шит ...

Вие сте очај и беда бе ... го брукате Милано. Им дадовте на Сасуоло 7 и мислите Господ за јајца сте го фатиле. Ама ете почнавте полека да тонете , па кај и да е ке се најдете кај што припаѓате , а нормално тоа е зад Милан. За една ебана Лига Европа не можете да се изборите. Па види сеа кој е шит ...
Далеку е Интер од пропаѓање. Ако пратиш добро фудбал ќе приметиш дека сезонава Интер наликува на тим, а не ко лани и преклани кога Чезена, Новара и остали тимчиња билдаа бодови против Интер и полнеа насловни страни. Интер е каде каде подобар од Милан сезонава, барем според резултатите и прикажаните игри, на Милан скоро сите победи му беа килави, неубедливи, што со лоша игра што со поклонети пенали. Не знам како тоа Интер го срами Милано, не ми е јасно стварно. Само против Рома беа надиграни сезонава, против сите други противници Интер играше подобро. Е сеа киксовите се составен дел од фудбалот, со Каљари многу несреќно ги изгубија трите бода, апсолутна доминација имаа во текот на целиот натпревар, али една одбиена топка го реши конечниот исход. Со Торино денес исто, и тоа 85 минути со играч помалце играше Интер, два пат губеше и успеваше да се врати па дури и да поведе но сепак не издржаа.
Интер можеби нема да биде шампион годинава ама во први 4 сигурен сум дека ќе биде, а од следната сезона уз асални засилувања ќе може да загризе и за Скудетото.
Но останува впечатокот дека останатите тимови не му се плашат на Интер и свесно напаѓаат. Предходните две години им оставија голема трага на тимот, посебно дуелите со Новара. Таков беше и Јувентус во периодот 2007-2011 кога помалите тимови правеа рекорди против нас... за разлика од сега кога прва цел им е да се одбранат и евентуално преку контра да постигнат гол. Исти пример е и Рома, која минатата година на чело со Зденко редовно губеше... можеби даваше многу гола, но многу и примаше, за разлика од сега која е целосно консолидирана и не ебе жива сила.
И ова држи вода. Нормално дека претходните две сезони оставија трага, лани ја имаа најлошата сезона во последните 15 години ако не се лажам, така да нормално е да се десат вакви киксови ко со Торино или Каљари. Следно со Верона сигурен сум дека ќе тепаат, иако Верона игра одлично на почетокот од првенството. Рома очекувам да падне во следниот период, значи не да падне во зона за испаѓање, него да и се десат киксови против послаби екипи, иако од тоа што до сега го видов имам високо мислење за Рома, а и за нивниот тренер.
Него со Јуве што е работата? Не можам да го препознаам оној тим од лани и преклани, сезонава преизгубено ми делуваат. Дали дека играат и ЛШ и Серија А па тоа има некаква улога, дали дека имаат притисок за подобар резултат од лани во ЛШ којзнае, само знам дека Јуве доста лошо игра сезонава, бар за негови стандарди. Со Галата ги гледав, и уште 2-3 пати во Серија А, некако ко изгубени ми делуваат. И да, Буфон доста лошо брани сезонава, мислам дека е време и да седне некој меч на клупата, да ја олади главата малце.

И лани играше Јуве во ЛШ и Сериа А па не беа такви. Така да таа причина отпаѓа. Според мене ова е резултат на преголем број лапсуси и грешки кои искрено за првпат ги гледам во ерата Конте. До оваа сезона кога и да не извојувавме победа секогаш може да се каже дека противникот ја играше утакмицата на сезоната. Оваа сезона поклонуваме бодови, како Дедо Мраз што дели пакетчиња. Кога ќе ги споредам поразите од лани против Интер и Рома на пример, одма заклучувам дека тие натпревари противниците на Јуве го изиграа својот максимум и толку им беше после тој натпревар. Оваа сезона само Јуве е виновен за своите лоши резултати против Копенхаген, Галата и Фиорентина. Во сите три натпревари Јуве од лани ќе победеше, затоа што не ги правеа тие основни грешки.
Одамна не ви било ладно![]()
... не сум имал многу вакви прилики па незнам како одат работите
.. обично кога вие се препукувавте со миланските екипи во врска со температурата во Милано и Торино не ги читав постовите
чек малку, нели на нас ни е топло, а вие и наполи сте на -5, јас така ја знам форатаако не е така поправиме
.. обично кога вие се препукувавте со миланските екипи во врска со температурата во Милано и Торино не ги читав постовите
![]()

чек малку, нели на нас ни е топло, а вие и наполи сте на -5, јас така ја знам форатаако не е така поправиме
![]()