Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Удинесе си прави нов стадион, како што гледам сличен на оној на Јуве, само со помал капацитет, онака од иста класа се, просечни :pipi:

Удинесе си прави нов стадион, како што гледам сличен на оној на Јуве, само со помал капацитет, онака од иста класа се, просечни :pipi:

Стадионот на Јуве просечен :pos:

Олимпико е пооооооооооооооооголем бе , нема веза шо го полнат еднаш у 5 години...:свиркам:

Олимпико е пооооооооооооооооголем бе , нема веза шо го полнат еднаш у 5 години...:свиркам:

Олимпико просек оваа година на натпреварите на Рома имаше околу 45 000, а како шо знам на Јуве толку не собира :icon_mrgr:
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 02:18 ---
Стадионот на Јуве просечен :pos:

искрено не ми е ништо посебен, нема врска што е на Јуве .. си размислувам, Арсенал имаат нов стадион од 500 милиони евра а Јуве од 200 милиони, која е разликата, а кој тим е Јувентус а кој Арсенал ?

Олимпико просек оваа година на натпреварите на Рома имаше околу 45 000, а како шо знам на Јуве толку не собира :icon_mrgr:

Ама просек бе просек е тоа , ни на дербито не беше full наполнет стадионот :rolleyes: . Факт

Аресанал,Англија, ПЛ, полни стадиони,култура,најскапи влезници... а и витринити ги наполнија на новиот стадион :cool:
У Италија заради тоа никој (досега) не се дрзнува да направи стадион со толкав капацитет (60 000\ +) џабе ќе му биде неисплатливо е . Невикам ја дека не би изгледало подобро, али економски е неиспалтливо.Барем засега.

Ама просек бе просек е тоа , ни на дербито не беше full наполнет стадионот :rolleyes: . Факт

хехе .. на дербито имаше околу 70 000, тоа ти е скоро дупло од она што Сони Арената може да смести :)

Не е само капацитетот критериум за пласирање на стадионот во категорија 4 на УЕФА (А класа стадионите) :)

70 k my ass :P

И толку да биле тоа ти е еднаш макс 2 у сезона , Јувентус Стадионот држи констатно бројка од 40 000 19 утакмицу у Serie A , 5 у CL 2 u купот, нека ме испави некој али мислам дека се врти цифрата од 45 \ 50 mil чист профит од влезниците .

--- надополнето: 24 јуни 2013 во 02:18 ---

искрено не ми е ништо посебен, нема врска што е на Јуве .. си размислувам, Арсенал имаат нов стадион од 500 милиони евра а Јуве од 200 милиони, која е разликата, а кој тим е Јувентус а кој Арсенал ?

Де ти се молам објасни што сакаше со ова да кажеш? Убавината на стадионот се гледа по цената за која е направен?

Де ти се молам објасни што сакаше со ова да кажеш? Убавината на стадионот се гледа по цената за која е направен?

зборувавме за просек, а не само за убавина ... значи кога кажав просек, мислев на стадион за клуб кој не е од европскиот крем, според мене Јуве требаше да направи специфична, гламурозна и скапа арена ... и без разлика на цената, Емирати ми е многу поубав од вашиот .. еве и вашиот да бил поскап, повторно би кажал дека на Арсенал стадионот е поубав

Сакаше да каже дека Јуве како тим со поголема историја од Арсенал требало да си направи поквалитетен стадион од сегашниов.

Само објаснив, немојте да се фатите за тоа што го кажав со квалитетот погоре.

Нека е најубав , ич не ми чуе, и на ливада нека играат ако треба , на крајот се гледаат трофеите , другото е се споредно.

зборувавме за просек, а не само за убавина ... значи кога кажав просек, мислев на стадион за клуб кој не е од европскиот крем, според мене Јуве требаше да направи специфична, гламурозна и скапа арена ... и без разлика на цената, Емирати ми е многу поубав од вашиот .. еве и вашиот да бил поскап, повторно би кажал дека на Арсенал стадионот е поубав

Сето тоа е Јувентус стадионот.

Зошто да направи Јуве поскап стадион и после 6 години да ги лаже навивачите дека нема пари поради тоа што отишле во стадионот и мора да продаваат играчи?

Нека е најубав , ич не ми чуе, и на ливада нека играат ако треба , на крајот се гледаат трофеите , другото е се споредно.

ок, тоа е веќе друга тема, зборувавме за стадиони:)

Сакаше да каже дека Јуве како тим со поголема историја од Арсенал требало да си направи поквалитетен стадион од сегашниов.

Само објаснив, немојте да се фатите за тоа што го кажав со квалитетот погоре.

Јасно де , ја пред малку спомнав зошто е стадионот со тој капацитет што е , едноставно моментално у Италија така е најисплатливо.
И ја сакам стадион од 80 к + , али џабе ако ти зјае празен секоја втора утакмица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom