Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
суљо си мисли дека е пепе или киелини па може да се извлече ако го нападне судијата.

Клипче кој им забранува да вадат транспаренти? Немало транспаренти против Тоти во минатото? Ха-Ха да секако. Не ги оправдувам фановите на Рома, поготово не на последниве 2 натпревари, ама факт е дека провокации секогаш имало и ќе има. А тоа дека медиумите го прават Балотели bad boy ти е no comment. Балотели самиот сака да си е центар на внимание па затоа прави намерно глупости. Баш и со друг член пред некое време дискутиравме, несомнено е дека е одличен играч, ама ако сака да го копира однесувањето на Тоти нема далеку да стигни.

Добар обид за да ја завртиш дискусијата во твоја полза.

Кога дискутираш со мене немој да ги мешаш другите со нивните мислења бидејќи не сме исто.

Пораката од фановиве на Рома е тотално срање

Со која постапка им има тој згрешено па тие да го викаат кретен или тоа е само да си ја тргнат вината?

Можеби згреши што не стана и му ја еба мамата тогаш на Тоти.

Види не ја вртам дискусијата во моја полза, истото го правам што и ти го правиш ...
еве ќе ти докажам .. пораката на фановите на Рома е да му дадат на знаење на Балотели да не се жали дека некој го навредува дека е црн, туку бидејќи е кретен .. е сега велиш дека тоа било иронија, бидејќи кај фановите на Рома нивниот миленик Тоти имал сличен карактер, точно тоа, но гледаш дека и ти ја вртиш дискусијата како сакаш ..
затоа јас ти реков, исто така иронично е тоа што голем дел од фановите на Милан го аплаудираа потегот на Тоти и сите го мразеа во душата, го пцуеја на секоја основа, а сега скоро на сите им е мил и ги оправдуваат сите негови глупости ... ете ти друже иронија, ти прв ја заобиколи дискусијата во твоја полза јас само продолжив, а мене ме обвинуваш дека јас нешто превртувам :)

како и да е, не е вредно да се караме за Балотели, кој што ти кажав јас лично го поштувам .. мојата порака преку сликата не е упатена само кон Балотели, туку и кон сите обоени фудбалери .. точно дека расизмот постои на терените, но ме нервира тоа што кога на некој обоен фудбалер противничките фанови му пеат факанфуло(ѓубре), а тој се осеќа расистички нападнат, мислам дека ме разбра, а такви случаи доста постојат ;)

бла бла бла

Во друг пост каде што те цитирав ти дадов извадок каде што се покажува дека Балотели е навредуван бидејќи е црнец(не само тој туку и сите други од Милан) и мечот ради тоа можел да биде одложен.

Е сеа која е логиката да извадиш таков транспарент а ти на истата утакмица тој играч да го вреѓаш баш на таа основа која погоре ја негираш?

Во друг пост каде што те цитирав ти дадов извадок каде што се покажува дека Балотели е навредуван бидејќи е црнец(не само тој туку и сите други од Милан) и мечот ради тоа можел да биде одложен.

Е сеа која е логиката да извадиш таков транспарент а ти на истата утакмица тој играч да го вреѓаш баш на таа основа која погоре ја негираш?

Ама ти забележа ли дека прво Балотели го дадоа во кадар како ги замолкнува фановите на Рома и прави провокаторски гестови, па дури тогаш тие почнаа да го вреѓаат на расистичка основа и дури после тој гест на Балотели беше прекината утакмицата, плус фановите го вреѓаа само Балотели, а не другите играчи, ајде кажи пред оваа утакмица кој црн фудбалер на Милан бил вреѓан на расна основа од страна на фановите на Рома и кога биле прекината утакмица ради тоа ?? .. значи јасно е дека сите навреди беа упатени кон Балотели

Ама ти забележа ли дека прво Балотели го дадоа во кадар како ги замолкнува фановите на Рома и прави провокаторски гестови, па дури тогаш тие почнаа да го вреѓаат на расистичка основа и дури после тој гест на Балотели беше прекината утакмицата, плус фановите го вреѓаа само Балотели, а не другите играчи, ајде кажи пред оваа утакмица кој црн фудбалер на Милан бил вреѓан на расна основа од страна на фановите на Рома и кога биле прекината утакмица ради тоа ?? .. значи јасно е дека сите навреди беа упатени кон Балотели
Они му аплаудирале и он се дрзнал да ги заќутува, ептен логично само се чудам како не ми текна до сега.

Нема везе, не планирам да пишувам 15 страни за ова
Не е сјаен но не е толку лош колку што го прават и секако ова е мое мислење.
А квалитетите не треба да му се дискутираат,познати се.

Они му аплаудирале и он се дрзнал да ги заќутува, ептен логично само се чудам како не ми текна до сега.

Нема везе, не планирам да пишувам 15 страни за ова
Не е сјаен но не е толку лош колку што го прават и секако ова е мое мислење.
А квалитетите не треба да му се дискутираат,познати се.

не му аплаудирале, али не го вреѓале на расна основа, тој направи гест со кој ги провоцираше и додека играше во Интер, затоа си ги доби навредите, јбг тоа се ултраси(им пукне филмот па почнат се по старо, јбг), такви ги има во сите клубови, впрочем во сите клубови има црнци, фановите ги вреѓаат оние од противничките табори а нивните миленици ги величат ..

MEXES: " Se e OK so Totti, vidovme snimka vo soblekuvalnata, ne odese so laktot na liceto, ne bese za crven karton "

ZVONIMIR BOBAN: " Toa vrz Lamela bese cist penal "

сега да те прашам нешто друго, она на Констант пенал беше ? .. не дека ми значи нешто и така сезоната ни отиде во курац, а пенал дека ќе сме го победиле Милан и не е некој мелем за се што се случуваше, само ме интересира твое мислење :)

Тоти само поради карактерот нема да биде легенда на нивото на Малдини, Занети, Дел Пиеро, Буфон.... Има огромни фудбалски квалитети..али како личност е срање ..бар од тоа што го покажува на теренот....

не му аплаудирале, али не го вреѓале на расна основа, тој направи гест со кој ги провоцираше и додека играше во Интер, затоа си ги доби навредите, јбг тоа се ултраси(им пукне филмот па почнат се по старо, јбг), такви ги има во сите клубови, впрочем во сите клубови има црнци, фановите ги вреѓаат оние од противничките табори а нивните миленици ги величат ..

MEXES: " Se e OK so Totti, vidovme snimka vo soblekuvalnata, ne odese so laktot na liceto, ne bese za crven karton "

ZVONIMIR BOBAN: " Toa vrz Lamela bese cist penal "

сега да те прашам нешто друго, она на Констант пенал беше ? .. не дека ми значи нешто и така сезоната ни отиде во курац, а пенал дека ќе сме го победиле Милан и не е некој мелем за се што се случуваше, само ме интересира твое мислење :)

Изјавава на Мексес е ваква пошто сигурно се добри пријатели и не би го нападнал јавно ама се гледаше дека Тоти сакаше да му забие лактот на тој што е позади него.

Ако добро памтам за која случка со Констант ми збориш тогаш не знам, мислам дека немаше пенал.
Зборам за таа кога беше паднат на земја во второ полувреме.
Ако најдеш снимка постирај за да го разјасниме и тоа.

Изјавава на Мексес е ваква пошто сигурно се добри пријатели и не би го нападнал јавно ама се гледаше дека Тоти сакаше да му забие лактот на тој што е позади него.

Ако добро памтам за која случка со Констант ми збориш тогаш не знам, мислам дека немаше пенал.
Зборам за таа кога беше паднат на земја во второ полувреме.
Ако најдеш снимка постирај за да го разјасниме и тоа.

ехх зошто да ќути кога веќе изеде лакт, зошто да му го лиже газот ? :) .. јас мислам дека Тоти не виде дека тоа е Мексес, бидејќи Мексес го бркаше на противничката половина(не својствено за него) и мислам дека доколку знаеше дека е Мексес немаше да го удри :)

А за пенал случката ќе почека видео, ќе видиш дека според сите правила и прописи тоа беше пенал :)

ехх зошто да ќути кога веќе изеде лакт, зошто да му го лиже газот ? :) .. јас мислам дека Тоти не виде дека тоа е Мексес, бидејќи Мексес го бркаше на противничката половина(не својствено за него) и мислам дека доколку знаеше дека е Мексес немаше да го удри :)

А за пенал случката ќе почека видео, ќе видиш дека според сите правила и прописи тоа беше пенал :)
Можно е да се добри пријатели и нормално нема да се навредуваат пред камери сепак Мексес беше неколку години во Рома.

А за ситуацијава да погледнам видео за да знам на што точно мислиш и не ми е проблем да кажам дека имало пенал ако навистина било тоа така.

Мене во врска со расизмот ме нервира тоа што секое исвиркување на црн играч се сфаќа како расизам. Во тоа јас гледам повеќе расизам отколку оние кои го исвиркуваат. Транспарентот на навивачите на Рома е токму поради тоа што секој свиреж упатен кон црн играч се сфаќа како расизам. Тие сакале да дадат до знаење дека не го прават тоа поради бојата на кожата. Е, сега ако навистина почнале да го навредуваат со очигледни расистички потези, тогаш изгледа си дале автогол.

За Тоти ништо ново. Малку нервоза и веднаш се гледа неговиот катастрофално лош карактер. Инаку, јас го гледав интервјуто на Мексес и не рече дека не било за црвен, туку дека тоа останува на теренот и дека се сретнал со Тоти во соблекувалните после натпреварот и се решил проблемот.

За пеналот, на прегледот на судиските одлуки, рекоа дека е пенал. Ја видов ситуацијата и мора да се признае дека е во најмал случај интересна за интерпретирање. Констант прво ја пресече топката, но таа остана во Ламела и му ги поткастри нозете. Во секој случај, главната грешка е во судијата зад голот кој не му помогна ни малку на главниот арбитар.

@kimi...

Хм, многу лошо, според мене неосновано мислење имаш за вашиот тренер. Човекот е баш она што им треба на Рома на долгорочен план. Не го потценувај така. Има добро фудбалско познавање и добар карактер, многу реален во признавањето на можностите и пред се знае да постави одбрана, нешто што за последните два тренери на Рома беше енигма.

Сепак Балотели е помлад и поамбициозен, мислам дека за брзо време ќе го надмине Тоти :D

btw кога Тоти го удри Балотели сите вие фанови на Милан, па и оние на Јуве го поздравиа потегот, сега кога е ваш размислувате од друга гледна точка, јбг :)

И ден денес ми доаѓа меракот на душичката :icon_lol: Голем поздрав за потегот на Тоти

незнам под кои услови се одигра утакмицава на Фиорентина и Палермо денеска..судијава требаше да ја прекине и порано ако гледаше некој знае кој дожд падна..топката не одеше и додавање на 2 метра не се подаваше..

Па до 80 минута имаше услови за игра, и сега нема за 10 минути да прекинува меч, па повторно да се преигрува...

Значи Балотели е се освен со сила форсиран бед бој од медиумите. Ретардиран е бе, deal with it. Како играч е ненормално добар, ама ко карактер е нездрав, грам мозок нема. Али муабетов со расизмов му доаѓа како кај мене у основно што беше, кога ќе испрашаше наставничката некое циганче и кога ќе му ставеше кец одма овие се бунеа демек вие не мразите дека сме Роми па затоа кецови ни ставате. Исти ѓавол и со Балотели, барем за ситуацијава со фановите на Рома, го нарекле ѓубре и одма на расизам удираат, што нема врска. Е сеа не прочитав и не видов дали после тоа извадиле некаков расистички транспарент, ако стварно го напраиле тоа тогаш класичен автогол си дале.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom