Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Милан=ЛШ
Фиорентина=ЛЕ ( Барем оваа година, за понатаму ќе видиме )
--- надополнето: 29 април 2013 во 11:33 ---

Jас искрено сакав Милан да ги исплескат Наполи и овие да кикснет уште на некоја утакмица, за Милан да се втори и Фиорентина 3ти, зошо реално ако Наполи го продајт Кавани (а ќе го продајт) големи се шансите по него и Хамшик да си заминит и тогаш то ти е екипа на исто рамниште со Интер :D..
Убеден сум дека Фиорентина мојт да покажит многу поќе од Наполи во ЛШ, и сеуште е неизвесно 3то место, ама и да не се пласираат, добар тест ќе му е ЛЕ, нека го освојат ако можат, па после со полн залет во ЛШ.

Неам никогаш правено муабет за мојот омилен Сериа А сопственик . Ги има сите грешни карактеристики, наивноста на Морати и малоумноста на Зампарини и Де Лаурентис, човеков прифати да биде кванташки пазар за Милан, да им ги дава најдобрите играчи по багателни цени, додека нековиот клуб тоне, а после ова да се утврди на позицијата најглуп човек на планетава земја.

последниот трофеј на Јуве во ЛШ бил пред 17 години..
со оглед на твоиве постови, ти сигурно го немаш гледано финалето

хаха ок ти како ке кажеш така нека биде
--- надополнето: 29 април 2013 во 13:50 ---
0:25

Неам никогаш правено муабет за мојот омилен Сериа А сопственик . Ги има сите грешни карактеристики, наивноста на Морати и малоумноста на Зампарини и Де Лаурентис, човеков прифати да биде кванташки пазар за Милан, да им ги дава најдобрите играчи по багателни цени, додека нековиот клуб тоне, а после ова да се утврди на позицијата најглуп човек на планетава земја.
Само заради него сакам да ги видам Џенова во втора лига. Ама лесен распоред имаат до крајот, играат со Пескара и Интер дома, натпревари кои мислам дека ќе ги добијат. Инаку попрост претседател од Прециози во Италија не верувам да има.

Само заради него сакам да ги видам Џенова во втора лига. Ама лесен распоред имаат до крајот, играат со Пескара и Интер дома, натпревари кои мислам дека ќе ги добијат. Инаку попрост претседател од Прециози во Италија не верувам да има.

Не е прост, туку враќа услуга, барем кога е Милан во прашање. Берлускони како премиер му има помогнато со субвенции, затоа што тој има доста бизниси, фабриката за играчки е доста познатa. Помошта е кога почнува кризата, па и пишуваа некои дека тоа му го спасило бизнисот. Башка, и тие трансфери што ги има со Милан и Интер, не се толку на негова штета, сигурен сум дека на различен начин му се одолжуваат.

А не знам зoшто толку ти пречи, па сакаш и поради него да отиде Џенова во втора лига? Затоа што не давал фудбалери на Јуве, како што давал на Интер и Милан? :) Мислам дека е многу попристоен и понормален од претседателите на Палермо, Каљари, Наполи, стариот на Самп... всушност, во Италија скоро сите претседатели си имаат нешто специфично...

Не е прост, туку враќа услуга, барем кога е Милан во прашање. Берлускони како премиер му има помогнато со сумбвенции, затоа што тој има доста бизниси, фабриката за играчки е доста познато. Помошта е кога почнува кризата, па и пишуваа некои дека тоа му го спасило бизнисот. Башка, и тие трансфери што ги има со Милан и Интер, не се толку на негова штета, сигурен сум дека на различен начин му се одолжуваат.

А не знам зшто толку ти пречи, па сакаш и поради него да отиде Џенова во втора лига? Затоа што не давал фудбалери на Јуве, како што давал на Интер и Милан? :) Мислам дека е многу попристоен и понормален од претседателите на Палермо, Каљари, Наполи, стариот на Самп... всушност, во Италија скоро сите претседатели си имаат нешто специфично...
Како прво не мислев дека е прост заради односите со Милан, туку едноставно таков впечаток ми остава во медиумите и некако така во фацата ми е страшно глупав :ROFLMAO:. Барем, оној на Каљари (Челино ако не беше) и Де Лаурентис се страшни типови и ја раздвижуваат Сериа А. Често се бунат, ствараат полемики, што некогаш не е добро, ама многу подобро отколку сите да ќутат и да велат дека тече мед и млеко во Италија.

За болдираното само ќе ти кажам дека додека постои ривалството во фудбалот помеѓу сите екипи, дотогаш ќе фудбалот ќе опстојува. Ако почне со компензации, како "ти помогнав, врати ми" и така натаму, тогаш ќе загине фудбалот. Ич нема да бидам горд, ако некој тим од Италија му враќа на Јуве услуги, со тоа што ќе купи играч и ќе го пушти веднаш на позајмица или да продава по пониски цени. Добро е да постои почит меѓу клубовите, но братство во никој случај.

Не е прост, туку враќа услуга, барем кога е Милан во прашање. Берлускони како премиер му има помогнато со субвенции, затоа што тој има доста бизниси, фабриката за играчки е доста познатa. Помошта е кога почнува кризата, па и пишуваа некои дека тоа му го спасило бизнисот. Башка, и тие трансфери што ги има со Милан и Интер, не се толку на негова штета, сигурен сум дека на различен начин му се одолжуваат.

А не знам зoшто толку ти пречи, па сакаш и поради него да отиде Џенова во втора лига? Затоа што не давал фудбалери на Јуве, како што давал на Интер и Милан? :) Мислам дека е многу попристоен и понормален од претседателите на Палермо, Каљари, Наполи, стариот на Самп... всушност, во Италија скоро сите претседатели си имаат нешто специфично...
Е ова е тоа што некако ме тера да ја сакам италијанската лига повеке од сите. Колку и да е опадната у квалитет и колку и да се ова сопственициве мафиози, коза ностра и сл. :нинџ:, сепак тоа ривалство е тоа што му ја дава душата на ова првенство. Обично сопствениците се луге што седат во канцеларија, си тераат бизнис од таму и работат ГЛАВНО за профит. Ама во Италија не е така. Кој од кој се тука поудрени у главите :pos:. Оној Дела Вале ми текнува нешто играше у ложата, Де Лаурентис нешто со веспа се восеше пред некое време не ми текнува тачно што беше, за Берлускони не треба да се трошат зборови, а дури и Ањели го фатија мортус пијан на забавата за скудетото:D. Постојано има препукување преку медиуми, сопствениците си го сфакаат лично тоа ривалство и затоа и најголем дел од нив фамилијарно го пренесуваат клубот од колено на колено.

Берлускони : :pos::pos::pos: Ањели: :pos:
Kpefk.jpg

Имаше и видео од ова, ама одма го тргнаа :нинџ:

Што му се деси на Занети? Бранко кажа дека гадно се повредил и го извадиле од теренот
--- надополнето: 28 април 2013 во 16:19 ---

Чим отвориш уста, одма лажеш :icon_lol:

абе не ме терај да го сликам тикетот каде ја играв Рома х2 :D

Јас сум за Џенова да остане, коа сме во тесно ни попушта (како сезонава првата утакмица).

Boom Shaka Lakka - Добро бе, како губите од пескара а сиена неможе гол да ви даде ?
Глупа местачка екипа -.-

Деко и ја веќе Рома на спортска не ја играм :D .. искрено барам логика како не ги победивме Пескара, а изигравме вака добро со Сиена, ги имавме шансите и со Пескара само не ги искористивме, јбг, али не верувам дека ја наместиле со Пескара, нема резон ..

не знам дали ова било некогаш постирано, а ако било пак нека иде пошто вреди нека си ебе мајката :icon_lol:

397894_539660522746948_421052521_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom