- Член од
- 20 ноември 2008
- Мислења
- 6.104
- Поени од реакции
- 2.514
Милан=ЛШ
Фиорентина=ЛЕ ( Барем оваа година, за понатаму ќе видиме )
--- надополнето: 29 април 2013 во 11:33 ---
Jас искрено сакав Милан да ги исплескат Наполи и овие да кикснет уште на некоја утакмица, за Милан да се втори и Фиорентина 3ти, зошо реално ако Наполи го продајт Кавани (а ќе го продајт) големи се шансите по него и Хамшик да си заминит и тогаш то ти е екипа на исто рамниште со Интер
.. Убеден сум дека Фиорентина мојт да покажит многу поќе од Наполи во ЛШ, и сеуште е неизвесно 3то место, ама и да не се пласираат, добар тест ќе му е ЛЕ, нека го освојат ако можат, па после со полн залет во ЛШ.
Мислам дека е многу попристоен и понормален од претседателите на Палермо, Каљари, Наполи, стариот на Самп... всушност, во Италија скоро сите претседатели си имаат нешто специфично...
. Барем, оној на Каљари (Челино ако не беше) и Де Лаурентис се страшни типови и ја раздвижуваат Сериа А. Често се бунат, ствараат полемики, што некогаш не е добро, ама многу подобро отколку сите да ќутат и да велат дека тече мед и млеко во Италија.
, сепак тоа ривалство е тоа што му ја дава душата на ова првенство. Обично сопствениците се луге што седат во канцеларија, си тераат бизнис од таму и работат ГЛАВНО за профит. Ама во Италија не е така. Кој од кој се тука поудрени у главите
. Оној Дела Вале ми текнува нешто играше у ложата, Де Лаурентис нешто со веспа се восеше пред некое време не ми текнува тачно што беше, за Берлускони не треба да се трошат зборови, а дури и Ањели го фатија мортус пијан на забавата за скудетото