Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Маркизио, Де Чеље и Џовинко, плус тука е Мароне од клупата.

Работата е во тоа што и покрај тоа што Интер последниве неколку години има одличен младински погон, воопшто не ги форсира своите деца. На пример, што мајка бараа да го купуваат Паласио кога го имаат овој Ливаја? За разлика од нив Јуве пробува да направи играч од една шупелка како Де Чеље затоа што е производ на нивната школа. Се тоа форсирање и играчот добива самодоверба и еве, според мене тој не е веќе толкава шупелка:)
Ги знаев, само него го прашував дали ги знае он, дека се испонаша :)

Иначе убаво си пишуваш ти, али забораваш дека Де Чеље доби шанса зашто Јуве беше во втора лига, и дека потоа беше на позајмица во Сиена... Значи се враќаме на истото што го пишав поназад, дека скокот од Примавера во прв тим(од типот на Интер, Јуве, Милан...) е преголем залак за многу млади играчи, затоа се праќаат на позајмици. Единствен што го направил тој скок и притоа бил одличен е Балотели.

Убаво звучи Ливаја да се игра, али не е спремен да го носи Интер до трето место, затоа влегува од клупа и игра во Уефа, другите играчи се на позајмица(пример Лонго во Еспањол растура).

За Паласио немам коментар :)

Кои се тие бе? :)

И читај го убаво муабетот, или воопшто не навлегувај во него. Збориме за моменталната школа, не за пред 7-8 години(или 20), зашто тогаш и Бонучи е од на Интер школата...

Од Интер последниве 2 години, Балотели вреди 30-40+ милиони, Дестро не знам колку го купија Рома(околу 15 мислам), и двајцата во иднина би требало да се во нападот на Италија. А Јуве последниве 2 години не гледам дека нешто квалитетно извадија од школата :) Како потврда ти се и младите селекции на Италија, каде Јуве мислам дека стои доста лошо од тоа што ти го збориш :D

u21:
Inter - 5
Juve - 1
(не сум сигурен за бројката на јуве поради играчи кои може се на позајмици во други клубови...)
Џиовинко,Маркизио,Ди Чеље,Мароне зборам за играчи кои од младинци успеале да станат првотимци.Кажи ми во последниве 20 години кое дете на Интер се пробило до стандарден првотимец во Интер,не ми кажувај Дестро пошто 2 утакмци дали има изиграно за прв тим.А Балотели е дете на Лумензане.:)

^И Оба-Оба беше ѕвер.
Он беше во Специја, зборев за директно од Примавера во прв тим. п.с. И Пандев е ѕвер :)
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 15:35 ---
Џиовинко,Маркизио,Ди Чеље,Мароне зборам за играчи кои од младинци успеале да станат првотимци.Кажи ми во последниве 20 години кое дете на Интер се пробило до стандарден првотимец во Интер,не ми кажувај Дестро пошто 2 утакмци дали има изиграно за прв тим.А Балотели е дете на Лумензане.:)
Се шалев. Италјуве :D

А бе тие играчи станаа првотимци во Јуве затоа што Јуве беше у тиквите. Да имавте саглам состав ќе идеа сите на позајмици.

А бе тие играчи станаа првотимци во Јуве затоа што Јуве беше у тиквите. Да имавте саглам состав ќе идеа сите на позајмици.
Епа и вие сега немате саглам состав па пак не им давате шанса,ако имате толку зверови у младинци неможете да најдете некој бар да ви игра на местото на камиказата Нагатомо?

Епа и вие сега немате саглам состав па пак не им давате шанса,ако имате толку зверови у младинци неможете да најдете некој бар да ви игра на местото на камиказата Нагатомо?

Е па сега тоа не е одговор. Не ви го разбирам муабетот воопшто. Што е проблемот ако некој играч оди на позајмица? Тоа воопшто не значи дека не е доволно добар, напротив, Лонго отиде на позајмица затоа што сметаат дека е за Интер и сакаат да добие минутажа која не би ја добил покрај Милито и Касано. Остана Ливаја кој е втора опција по Лонго. Адриано отиде на позајмица па го продадоа па после го купуваа, исто се обидоа и со Дестро итн... тоа е лош менаџмент, играчите си го докажаа квалитетот. Во овој момент Интер може да смета на Лонго за следната сезона, се надевам и Фараони. Во тој период треба на позајмица да ги прати Мбаје и Данкан на кои им фали многу малку да го направат скокот. После 2 години Гаритано кој ќе биде апсолутна класа, малиот има 18 години сега. Мислам, малце е глупо да ни кажувате за Примавера пошто редовно ја следиме и сигурно не сакаме дрва да ни играат во составот. Има причина зошто ги збориме децава. Јуве го искористи тоа што играше ранг подолу и мораше да им даде шанса на помладите, зошто на помладите само тоа им треба, минутажа за да се докажат. Не е многу важно дали на позајмица или не, важно е некаде да играат. Тоа зависи од условите, менаџментот и моменталната сила на клубот. И Балотели немаше да игра да играше пред 10-12 години во составот на Роналдо, Заморано и Баџо. Кога сме кај Нагатомо, и јас би сакал М'баје да игра, исто сакав и Џонатан да оди некаде а не Фараони, ама јбг, не се прашуваме јас и Бене.

Ич гајле да немате. Чим Дони вика така сигурно е местена. Он е експерт по местење :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom