Со местење на меч автоматски тимот кој што наместил завршил некое место погоре од друг тим. Ова повлекува редоследот на табелата да е нерегуларен поради тимот кој што наместил што значи тој треба да биде исфрлен. Па не може Удинезе да намести да освои, нема логика. Може да намести да влезе во ЛШ, на пример.
Немој да ми кажеш дека на тој тим на Јуве му требаше да го намести цело првенство за да освои. Гомната кои го водеа судењето не ме убедија во вината на Јуве ама да речеме дека е така како што пресудиле. Јуве дури и во една таква ситуација на 2-3 меча му бил потребен ветер во грб, не повеќе. Беа за две класи посилни од конкуренцијата и ако воопшто местеле немале потреба тоа да го прават во текот на целото првенство. Значи Јуве не направиле ништо полошо од другите екипи кои завршија со минус бодови (ебате казната, ко да ја нема). Поентата на сето ова не ми е да кажам дека Јуве иако местеле требало да останат во Серија А, туку дека и другите кои местеле требало да бидат исфрлени.
според тебе судството треба да мења закони и подзакони
.. според тебе секој што мести треба да оди еден ранг подолу, ама ете според судството не е баш така, како и претходно што кажав, вајда си знаат тие кој тим каков злочин направил и како треба да биде казнет, ете Јуве беше најстрого казнет, вајда има причина за тоа, можеби наместиле повеќе утакмици, па затоа биле исфрлени во еден ранг подолу ... ова го зборам на просто вака, бидејќи не сум доволно информиран, можеби треба некој ден убаво да се информирам, па да видам кој е во право, фановите на Јуве или Судот
.. шала настрана, ама сега така испаѓа работата, треба да ви веруваме на вас, а не на судот, ама и вие не сте криви бидејќи читате информации кои доаѓаат од сајтовите на Јуве и нормално дека ќе имате таков став ..
еве ти еден пример, пред 10-тина дена читам на ларома24.ит дека Дестро е блиско до потпис со Рома, но на тутоспорт читам дека Јуве се вмешал и пратил подобра понуда .. и сега мене нормално дека повеќе ќе ми биде верна информацијата што ја прочитав на сајтот на Рома, отколку другата, дури и другата да изгледа по релевантна, јас сепак верувам во онаа која ми одговора и која доаѓа од мојот тим, така и вие сега верувате во она што го пишува на сајтовите за Јувентус а другите информации ги занемарувате и тоа го сваќам и знам дека тоа нема никогаш кај вас да се смени ... што се однесува за Конте, не сум во тек со настаните, ама на крајот кога би го осудиле, вајда ќе има нешто официјално од страна на судот кое ќе испадне во медиумите, ќе си го прочитам тоа и се ќе ми биде јасно, затоа сега не се замарам