Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Еве бар некој што гледа реално...10 пати боље од сите што се удараат во гради дека Конте е невин...или па Конте дека е крив...судски процес нека заврши па ќе се виде кој е криво кој е право...
--- надополнето: 5 август 2012 во 21:30 ---

а добро а ако не е единствен доказ само зборот на Каробио ондак што испаѓа?? дека без везе си праите само филмови??
Тогаш ќе ти се клањам како бог...
--- надополнето: 5 август 2012 во 21:46 ---
Грешка, нема да ти се клањам пошто не сум муслиман, така да ќе се крстам во тебе и ќе те бацувам на икона ..

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Грешка, нема да ти се клањам пошто не сум муслиман, така да ќе се крстам во тебе и ќе те бацувам на икона ..
глупо е религија да мешаш за вакви работи....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.937
Абе зашо си толку ментален објасни ми? Што мешаш цркви, џамии, богови могови? Како може за тебе у секоја ситуација Јуве да е невин?????? 2005/2006 Јуве не местел, Моџи местел па затоа џабе биле у втора лига, сеа Конте невин е, цел живот невини сте, стварно не те сфаќам која ти е поентата на тебе. Значи пази кој муабет го праиш, Моџи местел а Јуве не местел :facepalm: Да ја остаиме на страна историјата...Еве конкретно ја сум за Интер, а во ситуацијава и Ранокија е умешан. Лично јас сакам да го казнат година дена минимум ако е крив и никат да не му текне да ќути кога ќе дознае дека се местело. Неможе да знаеш што рекол Каробио, што рекле тие ебани 23ца играчи и што рекол Конте и дали Деко станал стрејт или си останај геј.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.818
Dobro, se izjasniv za toa ponazad, nemam namera da se povtoruvam a i bukvalno istoto sto ti mi go prenesuvas od nekoj sajt go rekov

Sto se odnesuva za Carobbio, ako eden igrac koj e mozok na ovaa operacija koga e vo prasanje Siena se izjasni taka, MORA da ima istraga za toa negovo tvrdenje, ja stvarno neznam sto tuka tebe ne ti e jasno, ponataka vo istragata ke se vidi dali ima vistina vo toa negovo tvrdenje i toa e toa.
--- надополнето: 5 август 2012 во 20:58 ---

Pa sigurno nema fanovite na Juve od kgn forumot da presecat, na krajot, najrelevantni se oni i nivnata odluka e posledna.
Судот сам си става етикета "смешен" кога од таму ке добиеш нешто вакво:

Palazzi : " The telephone call is proven , althrough there is no evidentiary material "
Или

Palazzi: "We have no time to examine the documents submitted by the defense"
Oвие одговори се жални за еден суд. Oд таму доаѓаат оние жестоки реакции на Адвокатите и на Ањели.

И? Нека гледаат како сакаат, немора да се сложам со се за да бидам фан. Навивам за Јувентус од детсво нема никој да го смени тоа. Ама кога се работи за вакви работи јас не верувам на никого 100% Италија е ова. А и јас не реков Јуве или Конте е крив, јас реков дека оставам можност и за двете опции. Или можеби се против Јуве тие луѓе како што викаш ти, или пак едноставно нашиве си се криви. Немој да заборавиш дека не искача се во јавност, ако само ова беа доказите против Конте (што ги зборите по форум) Ањели на ѓаволот адвокатите ке ги најдеше и ке го извадеше Конте. Јас само се сомневам дека има нешто повеќе околу него, а да се сомневаш е нормално во ваква ситуација. Секој разумен човек би се сомневал и не би верувал слепо на никого. Тоа не ме прави помалце фан или што ти знам таму што...искулирај малце не се пали
--- надополнето: 5 август 2012 во 21:00 ---

Јуве брат :)
А ти мали мрав, немаш потреба од толкава возбуда затоа што како публика гледаш на целиот процес.

Не ги ограбив твоите суверни права за да кршиш прсти до толку.
Мисли што сакаш, твој проблем.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Абе зашо си толку ментален објасни ми? Што мешаш цркви, џамии, богови могови? Како може за тебе у секоја ситуација Јуве да е невин?????? 2005/2006 Јуве не местел, Моџи местел па затоа џабе биле у втора лига, сеа Конте невин е, цел живот невини сте, стварно не те сфаќам која ти е поентата на тебе. Значи пази кој муабет го праиш, Моџи местел а Јуве не местел :facepalm: Да ја остаиме на страна историјата...Еве конкретно ја сум за Интер, а во ситуацијава и Ранокија е умешан. Лично јас сакам да го казнат година дена минимум ако е крив и никат да не му текне да ќути кога ќе дознае дека се местело. Неможе да знаеш што рекол Каробио, што рекле тие ебани 23ца играчи и што рекол Конте и дали Деко станал стрејт или си останај геј.
Џими што мешаш калчополи со ова за Конте ? Ај глеј си таму работа, иди бери суво грозје :D Или пак ова моево омилено ;)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.937
Џими што мешаш калчополи со ова за Конте ? Ај глеј си таму работа, иди бери суво грозје :D Или пак ова моево омилено ;)
Не мешам ја, туку само ти кажувам и се надоврзувам на твоите муабети. Ги вадиш цело време Јуве од некои гомна во кои се западнати. Бар еднаш признај си, ама до негде те сфаќам, такви сте вие, тоа ти е.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Не мешам ја, туку само ти кажувам и се надоврзувам на твоите муабети. Ги вадиш цело време Јуве од некои гомна во кои се западнати. Бар еднаш признај си, ама до негде те сфаќам, такви сте вие, тоа ти е.
Вие останатите ги мешате Јуве во гомна кои воопшто не постојат што се однесува до Јуве. Од каде испадна сега дека Јуве било како е вмешан во некоја гомнарија?
Навивачите на Јуве со право го искажуваат својот бес на италијанското судство затоа што од мал милион местачи во нивните 4-5 лиги по ранг, тие се фатиле да исправаат криви дрини исклучиво со играчи и тренер на Јувентус притоа барајќи максимални казни за истите, додека од друга страна екипите кои наместиле наместо да бидат испратени ранг или два подоле ќе бидат казнети со симболично одземање на бодови. Настрана случајов со кретенот Каробио и неговата казна споредено со евентуалната казна на Конте, ме интересира каде е логиката Сиена воопшто да опстане во лигата? Исто така нема логика Бари да не отиде ранг подоле а истото важи и за Удинезе. Доколку се докаже дека Сиена, Бари и Удинезе наместиле натпревар и притоа Конте, Бонучи и Пепе бидат казнети, според мене тоа ќе биде фер пресуда само во случај ако споменатите три екипи бидат деградирани ранг подоле. Во било која друга варијанта судиите и обвинителството во Италија за мене ќе останат обични ебиветри, нечии марионети.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Вие останатите ги мешате Јуве во гомна кои воопшто не постојат што се однесува до Јуве. Од каде испадна сега дека Јуве било како е вмешан во некоја гомнарија?
Навивачите на Јуве со право го искажуваат својот бес на италијанското судство затоа што од мал милион местачи во нивните 4-5 лиги по ранг, тие се фатиле да исправаат криви дрини исклучиво со играчи и тренер на Јувентус притоа барајќи максимални казни за истите, додека од друга страна екипите кои наместиле наместо да бидат испратени ранг или два подоле ќе бидат казнети со симболично одземање на бодови. Настрана случајов со кретенот Каробио и неговата казна споредено со евентуалната казна на Конте, ме интересира каде е логиката Сиена воопшто да опстане во лигата? Исто така нема логика Бари да не отиде ранг подоле а истото важи и за Удинезе. Доколку се докаже дека Сиена, Бари и Удинезе наместиле натпревар и притоа Конте, Бонучи и Пепе бидат казнети, според мене тоа ќе биде фер пресуда само во случај ако споменатите три екипи бидат деградирани ранг подоле. Во било која друга варијанта судиите и обвинителството во Италија за мене ќе останат обични ебиветри, нечии марионети.
по која логика би страдал цел тим ако има само 1-2ца одговорни во целата ситуација....еве на пример Што е бари крив само Бонучи со уште 1 наместил натпревар?? Што е крив Удинезе ако и Пепе истото го сторил...ај сеа не претереувајте и вие...само пошо се играчи на јуве они се чисти и немаат никаква врска со местењето...исто ко за вас шо нема логика дека ги судат исто за нас нема логика само пошо играат за јуве вие да ги браните и да ги праите невини пред да заврши случајот...едно е да си фан на некој тим...али друго е да си реален

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
по која логика би страдал цел тим ако има само 1-2ца одговорни во целата ситуација....еве на пример Што е бари крив само Бонучи со уште 1 наместил натпревар?? Што е крив Удинезе ако и Пепе истото го сторил...ај сеа не претереувајте и вие...само пошо се играчи на јуве они се чисти и немаат никаква врска со местењето...исто ко за вас шо нема логика дека ги судат исто за нас нема логика само пошо играат за јуве вие да ги браните и да ги праите невини пред да заврши случајот...едно е да си фан на некој тим...али друго е да си реален
Па и 2006 сигурно не наместил меч(еви) цел тим на Јуве па како заврши случајот? Или кога се Јуве во прашање важат двојни аршини? Едноставно е, местиш-леташ од лига. Јас не знам од кај го измисли италијанската федерација тоа "овие многу наместиле па ај ќе ги исфрлиме, а овие малку наместиле па ќе им одземеме 2-3 бода колку да не е без ич". И тогаш беше таква ситуацијата, пола лига местела ама само Јуве исфрлен а другиве со минус бодови. Не знам дали има судија што ќе ми објасни какво е тоа мало местење што повлекува казна со одземање на неколку бода. Не го наместиле резултатот туку бројот на корнери, аути, фаули? Ден денес не ми е јасно.

Овие на Олимпијада наместија еден меч од бадмингтон и веднаш излетаа од истата. Само во Италија постои разлика помеѓу мало и големо местење натпревари.

Патем и Сити и КПР ја наместија ама таму никој не се замара зошто сакаат лигата да им остане чиста во очите на јавноста. Само Италијаниве глумат некоја чесност а не се свесни дека излегуваат кретени во очите на светот.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Па и 2006 сигурно не наместил меч(еви) цел тим на Јуве па како заврши случајот? Или кога се Јуве во прашање важат двојни аршини? Едноставно е, местиш-леташ од лига. Јас не знам од кај го измисли италијанската федерација тоа "овие многу наместиле па ај ќе ги исфрлиме, а овие малку наместиле па ќе им одземеме 2-3 бода колку да не е без ич". И тогаш беше таква ситуацијата, пола лига местела ама само Јуве исфрлен а другиве со минус бодови. Не знам дали има судија што ќе ми објасни какво е тоа мало местење што повлекува казна со одземање на неколку бода. Не го наместиле резултатот туку бројот на корнери, аути, фаули? Ден денес не ми е јасно.

Овие на Олимпијада наместија еден меч од бадмингтон и веднаш излетаа од истата. Само во Италија постои разлика помеѓу мало и големо местење натпревари.

Патем и Сити и КПР ја наместија ама таму никој не се замара зошто сакаат лигата да им остане чиста во очите на јавноста. Само Италијаниве глумат некоја чесност а не се свесни дека излегуваат кретени во очите на светот.
не е баш така, таа година кога Јуве го исфрлија во Сериа Б, се сеќаваш дека тимови како Милан,Фиорентиа и уште некој поминаа само со минус бодови, вајда секој злочин си има своја тежина, некој наместил утакмица за пари, некој си ја наредил работата да биде шампион, није све једно :icon_lol:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
не е баш така, таа година кога Јуве го исфрлија во Сериа Б, се сеќаваш дека тимови како Милан,Фиорентиа и уште некој поминаа само со минус бодови, вајда секој злочин си има своја тежина, некој наместил утакмица за пари, некој си ја наредил работата да биде шампион, није све једно :icon_lol:
Со местење на меч автоматски тимот кој што наместил завршил некое место погоре од друг тим. Ова повлекува редоследот на табелата да е нерегуларен поради тимот кој што наместил што значи тој треба да биде исфрлен. Па не може Удинезе да намести да освои, нема логика. Може да намести да влезе во ЛШ, на пример.
Немој да ми кажеш дека на тој тим на Јуве му требаше да го намести цело првенство за да освои. Гомната кои го водеа судењето не ме убедија во вината на Јуве ама да речеме дека е така како што пресудиле. Јуве дури и во една таква ситуација на 2-3 меча му бил потребен ветер во грб, не повеќе. Беа за две класи посилни од конкуренцијата и ако воопшто местеле немале потреба тоа да го прават во текот на целото првенство. Значи Јуве не направиле ништо полошо од другите екипи кои завршија со минус бодови (ебате казната, ко да ја нема). Поентата на сето ова не ми е да кажам дека Јуве иако местеле требало да останат во Серија А, туку дека и другите кои местеле требало да бидат исфрлени.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Со местење на меч автоматски тимот кој што наместил завршил некое место погоре од друг тим. Ова повлекува редоследот на табелата да е нерегуларен поради тимот кој што наместил што значи тој треба да биде исфрлен. Па не може Удинезе да намести да освои, нема логика. Може да намести да влезе во ЛШ, на пример.
Немој да ми кажеш дека на тој тим на Јуве му требаше да го намести цело првенство за да освои. Гомната кои го водеа судењето не ме убедија во вината на Јуве ама да речеме дека е така како што пресудиле. Јуве дури и во една таква ситуација на 2-3 меча му бил потребен ветер во грб, не повеќе. Беа за две класи посилни од конкуренцијата и ако воопшто местеле немале потреба тоа да го прават во текот на целото првенство. Значи Јуве не направиле ништо полошо од другите екипи кои завршија со минус бодови (ебате казната, ко да ја нема). Поентата на сето ова не ми е да кажам дека Јуве иако местеле требало да останат во Серија А, туку дека и другите кои местеле требало да бидат исфрлени.
според тебе судството треба да мења закони и подзакони :) .. според тебе секој што мести треба да оди еден ранг подолу, ама ете според судството не е баш така, како и претходно што кажав, вајда си знаат тие кој тим каков злочин направил и како треба да биде казнет, ете Јуве беше најстрого казнет, вајда има причина за тоа, можеби наместиле повеќе утакмици, па затоа биле исфрлени во еден ранг подолу ... ова го зборам на просто вака, бидејќи не сум доволно информиран, можеби треба некој ден убаво да се информирам, па да видам кој е во право, фановите на Јуве или Судот:icon_lol: .. шала настрана, ама сега така испаѓа работата, треба да ви веруваме на вас, а не на судот, ама и вие не сте криви бидејќи читате информации кои доаѓаат од сајтовите на Јуве и нормално дека ќе имате таков став ..

еве ти еден пример, пред 10-тина дена читам на ларома24.ит дека Дестро е блиско до потпис со Рома, но на тутоспорт читам дека Јуве се вмешал и пратил подобра понуда .. и сега мене нормално дека повеќе ќе ми биде верна информацијата што ја прочитав на сајтот на Рома, отколку другата, дури и другата да изгледа по релевантна, јас сепак верувам во онаа која ми одговора и која доаѓа од мојот тим, така и вие сега верувате во она што го пишува на сајтовите за Јувентус а другите информации ги занемарувате и тоа го сваќам и знам дека тоа нема никогаш кај вас да се смени ... што се однесува за Конте, не сум во тек со настаните, ама на крајот кога би го осудиле, вајда ќе има нешто официјално од страна на судот кое ќе испадне во медиумите, ќе си го прочитам тоа и се ќе ми биде јасно, затоа сега не се замарам :)

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917

2006 Моџи дел од управен одбор местел натпревари значи некој од врвот на клубот...и не наместил една утакмица наместел повеќе .... а овие другиве ги судат за по 1-2 утакмица..затоа 2006 го јадеше јуве... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom