Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Сигурно дел од играчиве се по желба на Бенитез. Де Лауреантис си ја заврши работата, сега е на потег крофната и неговиот тим.
Оваа година Артемио Франки, Сан Неапол, Олимпико, Јувентус Арена, Фриули, ќе врие од публика... Одма ќе им се вратат поголем дел од парите на сопствениците, + продажба на дресови, ова-она... Добро е ова за италијанскиот фудбал, само што Миланскине екипи уште не се загреани за трошење

Кога го земаа веќе Игуаин зошто по ѓаволите би лупнале уште 30 милиона за Мартинез?
Со тие пари можеа асално да си ја ојачаат одбраната. Го земаа факинг АЛБИОЛ wow... и ќе се најдеше десетина милиони и за некој бекап напаѓач.

За „моиве“ знам само за следниве играчи што се купени скапо, и тоа премногу. Ама се исплатеа и двајцата.

Буфон знам беше 40+, а според transfermarkt.co.uk, трансферот вредел 54 200 000 евра. :eek:
Во истата сезона Турам и Недвед дошле за суми од 41 500 000, односно 41 200 000.
Овие се направени во 2001, после продавањето на Зидан за 73 000 000 евра.

За други трансфери, еве рекорди за направени од екипи од Серија А, во екипи во истата, но и надвор од Италија.

Не ја заборавај и продажбата на Пипо :P

Еве мене лично не ми се допаѓа начинот на кој се засилува Наполи. Да бев нивни навивач, воопшто немаше да бидам задоволен од овие трансфери.

Додека има вакви глупи клубови сите играчи на Порто ќе се продаваат над 30 мил. :icon_mrgr:
Нека го засилуваат нападот со 100 мил а позади што е важно какви играчи имаат. :icon_lol:

Не ја заборавај и продажбата на Пипо :P

Еве мене лично не ми се допаѓа начинот на кој се засилува Наполи. Да бев нивни навивач, воопшто немаше да бидам задоволен од овие трансфери.
Пипо вредеше секое ебано евро што го земавте за него!

Него има уште месец дена и имаат уште време за трансфери па да почекаме и да коментираме на крај зашо може ова само да им е почеток.

Мора озбилно да ги засилат одбраната и средината според мене пошо во нападот се преполни.

Според мене Фиорентина досега направи најпаметно меркато и склопија солиден тим,а меркатото на Наполи е ужас,60 милиони за Албиол,Игуаин и Каљехон :facepalm: колку подобри играчи можеа да земат за тие пари.

Неважно, тие ја утнаа сезоната кога го зедоа тренерот.

Па трансферите кои ги прават се желба на крофната,да беше некој попаметен тренер со овие пари многу подобри играчи ќе купеа.

Колку за споредба.
Фиорентина со 30тина милиони успеаа да донесат неколку добри засилувања, и да направат добар тим за наредната сезона

А Наполи 37милиони даде само за еден играч, кој не верувам дека ќе ги оправда средствата

Сигурно дел од играчиве се по желба на Бенитез. Де Лауреантис си ја заврши работата, сега е на потег крофната и неговиот тим.
Оваа година Артемио Франки, Сан Неапол, Олимпико, Јувентус Арена, Фриули, ќе врие од публика... Одма ќе им се вратат поголем дел од парите на сопствениците, + продажба на дресови, ова-она... Добро е ова за италијанскиот фудбал, само што Миланскине екипи уште не се загреани за трошење
Mилан најверојатно нема да троши дур не помине Квалификации за ЛШ...кога и ако ги помине тие ондак може да се очекува некој трансфер од нив...

Бене и онака ги фаворизираше Наполи од кога отиде Пандев таму, тек сеа ... :drk:
И јас пошо ги гледав ко единствена надеж да ги заебат Милан и Јуве, ама сега со новиов тренер не знам кого мразам повеќе.

За Сасуоло ќе навивам :pos:

ме интересира дали е можно по новово правило за ЛЕ,ако на пример некоја од нашиве екипи го освои и иде директно у ЛШ,а заврши меѓу првите 3,автоматски и 4 иде у ЛШ?

ме интересира дали е можно по новово правило за ЛЕ,ако на пример некоја од нашиве екипи го освои и иде директно у ЛШ,а заврши меѓу првите 3,автоматски и 4 иде у ЛШ?

Да ако освои Фиорентина ЛЕ, и не заврши во топ 3 во Италија, тогаш ќе одат 4 претставници во ЛШ... ама ако завршат во топ 3, тогаш ќе одат само три екипи

Ме разбра? :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom