Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
На милан за лани никој му е е крив...сами си се криви...Поразот од Фиорентина...и избрзувањето на Алегри со не доволно опоравениот Т.Силва Го кошташе Милан скудетото...

На милан за лани никој му е е крив...сами си се криви...Поразот од Фиорентина...и избрзувањето на Алегри со не доволно опоравениот Т.Силва Го кошташе Милан скудетото...
Навиваш за некој тим од Сериа А или неутралец си ?:)

Навиваш за некој тим од Сериа А или неутралец си ?:)
Ја сум си за Вардар али пошо ситуацијава со фудбалов кај нас е на мртва точка веќе подолго време почнав и за милан да навивам ...најповеќе ради фактот што после земјотресот 63 биле донирани дресови на вардар од страна на милан(затоа и вардар се Црвено црни) и ради Џорџ Веа (постарите фанови го памтат) ...али у главном обожавам добар фудбал и гледам што пореален да сум кога дискутирам за фудбал без разлика што навивам за некој тим... :)

Ја сум си за Вардар али пошо ситуацијава со фудбалов кај нас е на мртва точка веќе подолго време почнав и за милан да навивам ...најповеќе ради фактот што после земјотресот 63 биле донирани дресови на вардар од страна на милан(затоа и вардар се Црвено црни) и ради Џорџ Веа (постарите фанови го памтат) ...али у главном обожавам добар фудбал и гледам што пореален да сум кога дискутирам за фудбал без разлика што навивам за некој тим... :)
Морав да те прашам за да си поверувам на очите. Секоја чест на твоето реално гледање на работите.
Пишувај почесто и ич не се срами :). Ме гледаш мене ни 2 месеца не сум овде па партали правам од пишување :pos:...

Морав да те прашам за да си поверувам на очите. Секоја чест на твоето реално гледање на работите.
Пишувај почесто и ич не се срами :). Ме гледаш мене ни 2 месеца не сум овде па партали правам од пишување :pos:...

Идол си ми :pos:
--- надополнето: 6 март 2013 во 12:35 ---
Castiel Јуве лани во последните 11 кола оствари 10 победи и 1 нерешен, тоа е битниот фактор за освојување за титулата, настрана голот на Мунтари, влијателен беше да, али милан пак ја зголеми разликата наредното коло, али после тоа почна да пропаѓа, загуби од интер, фиорентина и уште 1 не ми текнува, и фактички тоа беше тоа.. Цела сезона милан беше во бодовна предност (константо од 1 до 5 максимум бодови), но Јуве им дишеше во врат, а последните 11 кола Јуве направи голем исчекор и ја освои титулата ...

Остајте го Кастиел, тој си има работа со демони...

Јас сум 5 месеци скоро на форумов па начукав ги 2.000 мислења :icon_mrgr:

Јас сум 5 месеци скоро на форумов па начукав ги 2.000 мислења :icon_mrgr:
Абе јас ќе те поминам, него многу се тивки овие навивачите на Интер, никаде ги нема ни по некоја интересна случка да ни раскажат за Касано и компанија или слично :).

Можеби се потготвуваат за крајот на сезоната, спремат некое изненадување :D

Хакан Шуќур е лекот,со сила го натераа од Галата да иде у пензија,може од љубов спрема Интер ќе ги симне копачките од клин.

Кристиан Виери се премисли и се враќа од пензија. Ќе игра за Интер од следното коло. :D
Рома и Интер заинтереирани за некој си Рубен Бота. Велат дека бил баѓи талентиран.

Castiel Јуве лани во последните 11 кола оствари 10 победи и 1 нерешен, тоа е битниот фактор за освојување за титулата, настрана голот на Мунтари, влијателен беше да, али милан пак ја зголеми разликата наредното коло, али после тоа почна да пропаѓа, загуби од интер, фиорентина и уште 1 не ми текнува, и фактички тоа беше тоа.. Цела сезона милан беше во бодовна предност (константо од 1 до 5 максимум бодови), но Јуве им дишеше во врат, а последните 11 кола Јуве направи голем исчекор и ја освои титулата ...
реков ја милан сам си ја изгуби титулата..свака част за јуве... али клучен беше поразот од фиорентина и повредата на силва...тоа се моментите кај што милан ја изгуби титулата...поразот од интер беше сосема незнаечаен пошо тој период на сите им беше јасно за крајниот исхот на табелата....
исто како што сега едини кој може да направи јуве да не освои скудето е самиот јувентус...без разлика на другите што ќе напраат...така и милан беше крив што си ја изгуби титулата....
Иначе за голот на мунтари..и таа утакмица милан си се сами криви...до тој период доминираа на утакмицата...го бутнаа јувентус во шише и да продолжеа во ист стил јувентус ќе изгубеше со минимум 2 разлика...само после тој момент се изглупираа и сменија игра...и затоа се си сами криви...

Момци честито 1/4 финале...дај кажете како утакмицата слично нешто на првата или ? :)

Момци честито 1/4 финале...дај кажете како утакмицата слично нешто на првата или ? :)
Добар натпревар беше. Селтик имаше шанси но со удари од далечина. Два добри шута имаа на 1-0 за Јуве во прво полуврме и еден во второ на 2-0. Имаа и други удари од далечина но сите безопасни. Шанса вистинска немаа. Јуве добро ги искористи своите шанси и не се мачеше многу, односно ги остави Селтик сами да играат и да ја вртат топката (мислам дека имаа повеќе посед на топката) но без резултат.
Првиот гол Јуве го даде од шут од одбиена топка додека вториот го даде Пирло :pos:... Зошто баш тој може да одиш да видиш на некое видео како неговата топка ја прескокнува одбраната на Селтик и го остава сам Видал кој му додаде на Квалјарела пред празниот гол :D. Јуве не потроши многу енергија, единствено Погба имаше за задача да трча повеќе и да гони низ средината, задача што нормално си ја заврши одлично.
Повеќе во 1/4 финалето :)

Добар почеток на Лацио(y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom