Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Остај го него гнасно копиле е многу црвени во кариерата добивал. никогаш нема да биде легендаКако бе никој не спомна дека Тоти вечерва се качи на второто место на вечната листа стрелци во Серија А постигнувајќи го 225от гол.
#ЛЕГЕНДА!!!!!![]()
![]()
![]()

A сакав да пишам кога го даде голот ама ми се јавија на телефон и ете... заборавивКако бе никој не спомна дека Тоти вечерва се качи на второто место на вечната листа стрелци во Серија А постигнувајќи го 225от гол.
#ЛЕГЕНДА!!!!!![]()
![]()
![]()

прв когаке биде јавете се вака што
), 50 гола се многу за играч кој веќе има 36 години, можеби доколку остане до 40 години и редовно ги шутира пеналите 
па реално тешко дека ќе биде прв(затоа ние сега се јавивме), 50 гола се многу за играч кој веќе има 36 години, можеби доколку остане до 40 години и редовно ги шутира пеналите
![]()

според ESPN тоти има 8 асистенции до 2 март...значи со денешниве 2 има 10...а прв во асистенции е Хамшик со 11....
![]()
Интересно е што Тоти за разлика од овие двајца не е класичен шпиц, туку офанзивен играч, плејмејкер, можеби само во периодот кога Спалети беше тренер играше како шпиц .. секоја чест за Тоти.
И оваа година е добар со 10 гола и 12 асистенции, мислам дека има највеќе во лигата ако не се лажам, нека каже некој ...
извини вака али тука грешиш.....во последно време дефицитот на добри дефанзивни играчи многу влијае на играта... што не било случај во минатото...сеа не дека тогаш све топ биле али за разлика од денешно време каде што Феноменални стопери можат се избројат на прсти тогаш била подруга ситуација...иначе За Гунар поточно можеби од огромна помош е што бил дел од Шведското трио Gre-No-Li Другите двајца се Гунар Грен и Нилс Лидхолм...што се смета за едно од најубиствените триа во истријата на Калчато па и светскиот фудбал....Условите во моменталниот фудбал се далеку потешки за да се постигни гол во споредба со она што го имаја Нордал и Пиола и кога паѓаја по минимум 5 гола на натпревар.
Поради ваквата разлика еден Батистута, Баџо и ДелПјеро се куси за некоја стотка. Делото на Тоти е далеку потешко од Нордал и Пиола.
Од друга страна пак Тоти имаше среќа да биди околу 20 години стандарден првотимец во релативно компетентен клуб кој му овозможува да постигнува голови.
Сепак кога е Тоти во прашање џабе му е рекордот кога неговото ѓубре карактер го клава во сенка.
![]()
![]()
Шо бе две?али исто така точно е дека игра веќе 20 сезони ( или 21 незнам точно) во серија А а додека па Гунар Нордал играл само 2..иначе како и да е свака част за Тоти...

Грешка мислев 9 дека сум пишал али сум помешал нешто...ќе поправам...Шо бе две?
За 2 сезони дал 225 гола?![]()

Помислив секоја утакмица хет-трик постигнувал.Грешка мислев 9 дека сум пишал али сум помешал нешто...ќе поправам...![]()

Условите во моменталниот фудбал се далеку потешки за да се постигни гол во споредба со она што го имаја Нордал и Пиола и кога паѓаја по минимум 5 гола на натпревар.
Поради ваквата разлика еден Батистута, Баџо и ДелПјеро се куси за некоја стотка. Делото на Тоти е далеку потешко од Нордал и Пиола.
Од друга страна пак Тоти имаше среќа да биди околу 20 години стандарден првотимец во релативно компетентен клуб кој му овозможува да постигнува голови.
Сепак кога е Тоти во прашање џабе му е рекордот кога неговото ѓубре карактер го клава во сенка.
![]()
![]()