- Член од
- 28 октомври 2010
- Мислења
- 354
- Поени од реакции
- 102
Ти изнесе став дека Морати и Берлускони сакаат само да профитираат, те замолив да посочиш каде е профитот. Не ми кажувај сега Буфон Муфон Зидан и приказни таму.
Curva Sud излезе со соопштение дека нема што да протестираат на одлуката на управата да го продаде Тиаго Силва. Во условите како денес, кога во првенството не финансира никој, затоа што не му се исплаќа, подобра опција од оваа и не можеше да има. Размисли зошто шеиците кои ги споменуваш ти, зошто не финансираат во Италија туку одат Англија, Франција, Шпанија?
Зошто Реал Мадрид, Барселона и Челзи не се приморани да продадат играчи, а таков не е случајот со клубовите од Италија? Затоа што Италијаните се дупка и мора да ја крпат од некаде.
Ти си читаш кај шо ти одговара тебе. И јас знам дека италјанската лига е во тешка состојба, ама како што гледам Јувентус добро се справува ( не дека навивам за јуве).
Така да не ти држи тезата дека најдобра одлука било то да се продаде тиаго силва.
А за Реал и Барса, јас наидов на податок дека имаат долг по 550 мил, али државата не ги гони и му дава поволности за да си ги вратат. Италјанците сами си се закопаја од 2006 наваму пошто почна државата да се меша во фудбалот, а тоа никогаш не носи добро.
Не ми е познато како работел Јуве пред 2006та, ако имаш линкови со финансиски извештаи, повели....
Повели...