Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
Ти изнесе став дека Морати и Берлускони сакаат само да профитираат, те замолив да посочиш каде е профитот. Не ми кажувај сега Буфон Муфон Зидан и приказни таму.
Curva Sud излезе со соопштение дека нема што да протестираат на одлуката на управата да го продаде Тиаго Силва. Во условите како денес, кога во првенството не финансира никој, затоа што не му се исплаќа, подобра опција од оваа и не можеше да има. Размисли зошто шеиците кои ги споменуваш ти, зошто не финансираат во Италија туку одат Англија, Франција, Шпанија?
Зошто Реал Мадрид, Барселона и Челзи не се приморани да продадат играчи, а таков не е случајот со клубовите од Италија? Затоа што Италијаните се дупка и мора да ја крпат од некаде.

Ти си читаш кај шо ти одговара тебе. И јас знам дека италјанската лига е во тешка состојба, ама како што гледам Јувентус добро се справува ( не дека навивам за јуве).
Така да не ти држи тезата дека најдобра одлука било то да се продаде тиаго силва.

А за Реал и Барса, јас наидов на податок дека имаат долг по 550 мил, али државата не ги гони и му дава поволности за да си ги вратат. Италјанците сами си се закопаја од 2006 наваму пошто почна државата да се меша во фудбалот, а тоа никогаш не носи добро.

Не ми е познато како работел Јуве пред 2006та, ако имаш линкови со финансиски извештаи, повели....
Untitled.png

Повели...

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Заборавивте дека Ањели фамијилата 2006 покри загуба од 250 милиони евра поради ново настанатите околности. И лани Елкан одобри кредит на Јувентус од 80 мил евра.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
верати у псж замина и официјално :facepalm:
голем талент избега од серија а

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Напротив. Фактот си е факт.

Секој тим копнее за таква класа!
Добар играч кој остава срце на терен,не е некој техничар но се снаоѓа,трча премногу и постигнува голови.
Ние од Милан никогаш не сме рекле дека е WC и слично,единствено некој ко тебе ќе се појави и ќе промрчи нешто вакво.

А смешен си.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Андреа е претседател на Јуве за да не се меша во големите бизниси на Фиат на брачедите. Ако беше толку способен Андреа ќе беше во Фиат главен, како последен машки наследник од лозата Ањели, а не неговите брачеди Елкан. Јас вака го сфаќам раководството во Јуве.
чекај нели лапо има свој бизнис и се тргна од фиат ... нешто со облеки маркетинг ???

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
чекај нели лапо има свој бизнис и се тргна од фиат ... нешто со облеки маркетинг ???
Маркетинг работи и за фиат и сам ама пак си има дел од колачот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom