Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
Андреа Ањели е председател на јуве и крај. Братучетму Џон Елкан е сопственик на Ексор. А на Џон Елкан мајкаму е од фамилијата Ањели (ако не се лажам). Така да председателот на Јуве има можеби некоја акција во Ексор колку да не е без ништо, далеку е од сопственик за разлика од Берлускони и Морати, тие си се газди на фирмите и председатели на клубовите. Порано тоа во Јуве беше Џани Ањели, ама заврши неговата ера од 2003 наваму....

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Околу 63,8% поседува Ексор (холдинг компанијата на Елкан, а таму во бордот е член и Андреа Ањели), 2,2. % од акциите поседува Либиска инвестициска групација, и останатите 34 % од акциите се во сопственост на други поединци и инвеститори.Управувачкиот пакет го има Елкан и тој е како еден вид сопственик,а братучед му Андреа е само претседател.Одлуките за финансирање на клубот се носат на состаноците со одлука на бордот на директори. Јувентус е акционерско друштво уште од 1967 година а од 2001 година акциите на Јувентус се наоѓаат на италијанската берза.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Андреа е претседател на Јуве за да не се меша во големите бизниси на Фиат на брачедите. Ако беше толку способен Андреа ќе беше во Фиат главен, како последен машки наследник од лозата Ањели, а не неговите брачеди Елкан. Јас вака го сфаќам раководството во Јуве.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Ај гледам не разбирате...

Прво, реков дека Јуве е тука кај што е поради парите на Ањели и компанија(во превод фамилијата Ањели, дали е прв-втор-трет братучед не е ни најмалку битно, битно е тоа што компанијата на Ањели е сопственик на Јувентус).

Еве ви ја врската:
Giovanni Agnelli e C. S.a.p.a.(командитно друштво со акции, кај Таки Фити ова не се учи) (акции во сопственост на членови на фамилијата Ањели, нигде не го сретнав Елкан, најверојатно дека се постари податоци)

е сопственик на

Exor S.p.a (57%)

е сопственик на

Juventus

А Елкан е само ЦЕО на Ексор, не и сопственик. Значи, со парите на фамилијата Ањели(преку Ексор која е во сопственост на Џовани Ањели) се финансира Јувентус и се покриваат загубите(преку внесување на капитал, најверојатно сите загуби и Стадионот не биле од сопствени извори на Јувентус, ова е претпоставка)

Патем гледам дека и сами сте си главен спонзор преку Џип :D

Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
Ај гледам не разбирате...

Прво, реков дека Јуве е тука кај што е поради парите на Ањели и компанија(во превод фамилијата Ањели, дали е прв-втор-трет братучед не е ни најмалку битно, битно е тоа што компанијата на Ањели е сопственик на Јувентус).

Еве ви ја врската:
Giovanni Agnelli e C. S.a.p.a.(командитно друштво со акции, кај Таки Фити ова не се учи) (акции во сопственост на членови на фамилијата Ањели, нигде не го сретнав Елкан, најверојатно дека се постари податоци)

е сопственик на

Exor S.p.a (57%)

е сопственик на

Juventus

А Елкан е само ЦЕО на Ексор, не и сопственик. Значи, со парите на фамилијата Ањели(преку Ексор која е во сопственост на Џовани Ањели) се финансира Јувентус и се покриваат загубите(преку внесување на капитал, најверојатно сите загуби и Стадионот не биле од сопствени извори на Јувентус, ова е претпоставка)

Патем гледам дека и сами сте си главен спонзор преку Џип :D
Значи другарче да ти објаснам:
Андреа Ањели е последен од лозата Ањели кој е машко, а Џон Елкан е исто внук на Џовани Ањели (кој нее меѓу живите) , арно ама му е внук од ќерка, и Џовани му го препиша него целото наслетство пошто го сметал за најспособен да го продолжи бизнисот. Џон Елкан, ти тврдам со 100% сигурност дека е сопственик на повеке од 60% ( или како што викаш ти 57%, несум сигурен ) од акциите на Ексор корпорацијата. Во Ексор корпорацијата спагаат: Фиат, Ферари, Џип, Ланчиа, Јувентус, и ред други бизниси. Во некои нее доминантен сопственик Ексор, но има одредено влијание. Ексор го контролира Јувентус заради престиж, и заради тоа што Јуве е веке 50 години под контрола на Ањели фамилијата. До 2006 година Ањели никогаш не вложиле свои пари во Јувентус, пошто Јуве како клуб имаше свои приходи и се држеше многу добро на финансиски план. Од 2006 наваму, Ексор вложуваше пари во Јуве во форма на зголемување на капиталот, преку спонзорства како што беа New Holland, и сега моментално преку Jeep кој се дел од Ексор групацијата, али никогаш не вложиле пари како што сега вложуваат шеиците од џеп. И затоа во последно вложуваат и во архитектура и во младински кадар и во сите работи, за да можи во иднина Јуве да функционира самостојно без финансиска поддршка на Ексор. Значи му помогнале во тешки времиња, јас така го разбирам тоа.

Тоа е разликата меѓу сопствениците на Јуве и шеиците.

Е сега, разликата мегу Јуве, и Милан и Интер е тоа што сопствениците на миланските клубови сакаат да направат профит од клубовите и ги боли... за навивачите. Пример Берлускони се фали дека заштедил 150 мил, пошто му требат пари за Fininvest, пошто пропаѓа неговата фирма.

А дека сами си сме спонзори преку Jeep, вие интерашите страмота да зборате, нетреба ни да спомнувам колку години сам се спонзорираше Морати преку Pireli :icon_lol:

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
In 2010, he became Chairman of Fiat S.p.A., succeeding Luca Cordero di Montezemolo, and Chairman of the Giovanni Agnelli e C. Sapaz, succeeding Gianluigi Gabetti. In February 2011, he was appointed Chairman and CEO of EXOR.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.450
Поени од реакции
87.179
http://www.sportski.mk/statija/12020

Дечково како светот да му се срушил врз глава. Господ знае колку тастатури скршил додека да ја напишел колумнава :icon_lol:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Ко прво ова најверојатно е кретенот или дебилот или како и да е Панче или пак некој налик на него.

Ко друго,Берлускони кажа со ова клубот ќе заштеди 150 милиони и ќе му помогнат да функционира понатака.

Луѓе кои површно го следат клубот и кои не ја сфаќаат ситуацијата во Италија и во Милан можат да напишат ваква статија.

Не може еден обичен чоек од МКД да знаеш каква е ситуацијата на Милан,финансии курци палци и слично подобро од тие луѓе таму внатре.

У курац,не е секој за новинар ебаго.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
http://www.sportski.mk/statija/12020

Дечково како светот да му се срушил врз глава. Господ знае колку тастатури скршил додека да ја напишел колумнава :icon_lol:
oва е некој идиот што благе везе си нема од фудбал и најверојатно нема 3 утакмици изглеано се на се... :) Башка милан е институција...Ко што го направи Силва ѕвезда и најдобар дефанзивец на свет така ке најдат и друг играч.... милан не купува ѕвезди Милан ги создава..... :) така да незнам зашо идиотов се треска од земја... :)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.216
Поени од реакции
14.482
Е сега, разликата мегу Јуве, и Милан и Интер е тоа што сопствениците на миланските клубови сакаат да направат профит од клубовите и ги боли... за навивачите. Пример Берлускони се фали дека заштедил 150 мил, пошто му требат пари за Fininvest, пошто пропаѓа неговата фирма.

А дека сами си сме спонзори преку Jeep, вие интерашите страмота да зборате, нетреба ни да спомнувам колку години сам се спонзорираше Морати преку Pireli :icon_lol:
Нема врска ова. Навивачите на Интер и Милан треба да кажат само фала за Морати и Берлу!

Како бе можеш да напишеш дека не им било гајле за клубовите, кога овие фрлаа (и уште фрлаат, Берлускони го покри долгот од минатата сезона со 70 милиони евра) свои пари за Милан и Интер да постигнат успеси. Какви успеси има постигнато Милан со Берлу не треба да се објаснува за секој што барем со едно око гледа фудбал.

Тоа што времињата се менуваат и што фудбалот мора да функционира на поинаков начин е друг муабет.

Спореди колку дал Милан за плати претходните две-три сезони, провери колку Јуве, па ќе видиш меѓу друогото зошто ракводството на Јуве инвестира повеќе од тоа на Милан.

Опширни се овие теми, но ти ми правиш муабет како некои во фан клуб МИлан: ’продаваат за Берлускони да има за курви’...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192

Ајде за една ситуација што се случи "неодамна".
Интер освои ЛШ, куп на Италија и Серија А.
Кажи ми колку Морати имаше профит од тоа? Провери информации, пресметај и напиши, затоа што греота е да излезиш со став од типот "ги боли за навивачите". Еве ако не те мрзи читни нешто.
http://bleacherreport.com/articles/442218-the-price-of-inters-success

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Глупи се муабетиве Берлускони и Морати не сакале тимовите да им бидат на врвот и гледале само за себе. Стварно мислам, на такви тајкуни некои од форум се собрале и ќе им зборат не знаат да тераат бизниси и да тераат политики :facepalm: Како на Доналд Трамп да му кажеш дека си нема појма од недвижнини. Едноставно дошол лош период за клубот, за економијата а и повеќето клубови во Италија и тоа е тоа, ќе се преброди кризата кога тогаш.

Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
Ајде за една ситуација што се случи "неодамна".
Интер освои ЛШ, куп на Италија и Серија А.
Кажи ми колку Морати имаше профит од тоа? Провери информации, пресметај и напиши, затоа што греота е да излезиш со став од типот "ги боли за навивачите". Еве ако не те мрзи читни нешто.
http://bleacherreport.com/articles/442218-the-price-of-inters-success
Нема врска ова. Навивачите на Интер и Милан треба да кажат само фала за Морати и Берлу!

Како бе можеш да напишеш дека не им било гајле за клубовите, кога овие фрлаа (и уште фрлаат, Берлускони го покри долгот од минатата сезона со 70 милиони евра) свои пари за Милан и Интер да постигнат успеси. Какви успеси има постигнато Милан со Берлу не треба да се објаснува за секој што барем со едно око гледа фудбал.

Тоа што времињата се менуваат и што фудбалот мора да функционира на поинаков начин е друг муабет.

Спореди колку дал Милан за плати претходните две-три сезони, провери колку Јуве, па ќе видиш меѓу друогото зошто ракводството на Јуве инвестира повеќе од тоа на Милан.

Опширни се овие теми, но ти ми правиш муабет како некои во фан клуб МИлан: ’продаваат за Берлускони да има за курви’...

Значи јас му објаснував на другарчето Бенамата дека јувентус од кога знам јас се финансирал со спонзори и сопствени средства, никогаш не трчале да молат Ањели да ги спаси, туку работеле домакински (пример го продават зидан за 75 милјони и го купват недвед за 30 и нешто и буфон за 50, значи даваат негде пример 10 мил плус и земаат фудбалери кои станаја легенди на јуве). Мене то ми беше целта да докажам.

А сосема друг муабет беше за милан, пошто ако го прајте Берлускони толку поштен, нека не излегва во медиуми да се фали дека заштедил 150 мил. Ако измислеше друга причина за продажбата немаше да му се нафрлат навивачите. Примерот со Зидан, во јуве не рекоја дека го продават пошто му даваат 75 мил, туку дека го продаваат ама му нашле замена.
За морати не си ја валкам устата да зборам, само можат да му се заблагодарат навивачите за периодот од 1989 до 2006, нека си ги избројат трофеите ;)

А тој муабет со платите само докажва колку јуве работи домакински, а не како шеиците да се расфрла со пари, пошто и бабами знај така:icon_lol:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Значи јас му објаснував на другарчето Бенамата дека јувентус од кога знам јас се финансирал со спонзори и сопствени средства, никогаш не трчале да молат Ањели да ги спаси, туку работеле домакински (пример го продават зидан за 75 милјони и го купват недвед за 30 и нешто и буфон за 50, значи даваат негде пример 10 мил плус и земаат фудбалери кои станаја легенди на јуве). Мене то ми беше целта да докажам.

А сосема друг муабет беше за милан, пошто ако го прајте Берлускони толку поштен, нека не излегва во медиуми да се фали дека заштедил 150 мил. Ако измислеше друга причина за продажбата немаше да му се нафрлат навивачите. Примерот со Зидан, во јуве не рекоја дека го продават пошто му даваат 75 мил, туку дека го продаваат ама му нашле замена.
За морати не си ја валкам устата да зборам, само можат да му се заблагодарат навивачите за периодот од 1989 до 2006, нека си ги избројат трофеите ;)

А тој муабет со платите само докажва колку јуве работи домакински, а не како шеиците да се расфрла со пари, пошто и бабами знај така:icon_lol:
Ти изнесе став дека Морати и Берлускони сакаат само да профитираат, те замолив да посочиш каде е профитот. Не ми кажувај сега Буфон Муфон Зидан и приказни таму.
Curva Sud излезе со соопштение дека нема што да протестираат на одлуката на управата да го продаде Тиаго Силва. Во условите како денес, кога во првенството не финансира никој, затоа што не му се исплаќа, подобра опција од оваа и не можеше да има. Размисли зошто шеиците кои ги споменуваш ти, зошто не финансираат во Италија туку одат Англија, Франција, Шпанија?
Зошто Реал Мадрид, Барселона и Челзи не се приморани да продадат играчи, а таков не е случајот со клубовите од Италија? Затоа што Италијаните се дупка и мора да ја крпат од некаде.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571

Не ми е познато како работел Јуве пред 2006та, ако имаш линкови со финансиски извештаи, повели....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom