Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Сум бил таму и сум видел што како е, за разлика од господинот Пупоне кој нешто читал на интернет дека романистите живееле во центар, а Лациалите во периферија на Рим :)
ама не ти се зборува многу за тоа што си видел :D .. инаку господинот Пупоне кога ќе оди убаво ќе го преслика тука на форумот тоа што ќе го види, за разлика од тебе што си ќутиш "Сум бил таму и сум видел што како е" ххх па кажи ни де како што е, што си видел ?? јас не сум бил ама се што кажав е на место, поправиме ако кажам дека кога ќе влезеш во Рим, во центарот на Рим па и во поголемиот дел на градот, СЕ е во знакот на Рома!?!?!
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 19:49 ---
и да, за ова што ви кажував е информација од фан на Интер, само колку да знаете ;)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Фан на Рома и Фан на Лацио кажуваат што како во градот како синкир тие се таму и се родени итаљани:D..е тоа е ривалство не како во Милано одиш таму гледаш жени и мажи со дресови од Интер и Милан..влегуваш продавница гледаш едно до едно дресови на Интер и Милан...одиш во ресторант Галијани и бранка си пиат кафиња,јадат риба и сл....во исти стадион играат а ултрас фановите на двата клуба си прават организирани забави во миланските дискотеки..плус заедно си навиваат за Италјанската репрезентација кога игра во Милано !
Со еден збор,МАНЕКЕНИ:D

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.041
ама не ти се зборува многу за тоа што си видел :D .. инаку господинот Пупоне кога ќе оди убаво ќе го преслика тука на форумот тоа што ќе го види, за разлика од тебе што си ќутиш "Сум бил таму и сум видел што како е" ххх па кажи ни де како што е, што си видел ?? јас не сум бил ама се што кажав е на место, поправиме ако кажам дека кога ќе влезеш во Рим, во центарот на Рим па и во поголемиот дел на градот, СЕ е во знакот на Рома!?!?!
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 19:49 ---
и да, за ова што ви кажував е информација од фан на Интер, само колку да знаете ;)
Да, баш све е во знакот на Рома. А посебно ова.

Piazza della Liberta, у сред центар на Рим. Местото каде што е основан Лацио на 9ти јануари 1900 година. А каде е основана Рома? Во некоја вукојебина на 30 километри од Рим. Жалам што не отидов таму да го сликам и тоа место, ама не ми се даваа 50 евра за такси :D

А тоа што сум видел, ништо не преќутувам, све си кажувам. Ги видов пеналот и слободниот на Тоти во март, го видов и Миро Клосе у 93та минута на 16ти октомври.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Шо праиме со пеналиве? :tapp:
За Пирло мислам дека беше пенал. Доби удар од позади.
За Џовинко претходно, мислам, а и сигурен сум дека немаше. Барем не пенал контакт.

Ја мислам треба Конте да излезе со Манчини изјавата, но со мали измени. Судиите не сакаат Јувентус да биде шампион:icon_lol:

p.s. Уште стојам на мислењето од пред неполни 7 месеци кое гласи

Hope for the best, expect the worst. Се надевам на добар пласман на моиве, сеа амбициите им се поголеми. Ќе се борат за минимум 3 место(мала шала на сметка на Јуве).
Милан пак главен фаворит, Интер ќе се обиде да им парира, а се надевам Јувентус ќе го стори истото. За другите тимови што сакаат нека праат, тие се ич битни.
Мислам дека би требало мала промена да има сега, во делот кај Интер.:)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Е деца деца ви викам не за џабе е режирано таљијанско .. Иначе Џони, боље е ко миланезите и интерашите што се во милано така да прават, на терен ривали во животот пријатели .. не треба ради фудбалот да се мразат (нешто ко навивачите на Вест Хем и Милвол) ..

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Судијата на Парма-Јуве беше п***а тешка за да досуди пенал кој ќе го решеше мечот во 93 минута. Затоа и ќе остане мал судија. Лесно е да досудиш пенал на 3-0 ама големината на судијата се гледа во ваква ситуација а гомното покажа колку е мало (гомце, пувеж).

Иначе јас пред се ги кривам Јуве па судиите. Според мене, Џакерини беше човекот што можеше да ја реши ама тоа ти е мал играч, купен од мала екипа. Што да се очекува од него.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Каков црн пенал за Јуве театрално падна Пирло, а и коментаторот на стримот каде што гледав истото го рече. Срамота за таков играч на таков начин да изнудува пенал. Иако ете поради не така добриот квалитет на стримот добро би било некој од јутјуб да ја стави ситуацијата па да се види дали било пенал или не да не се збори напразно.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Каков црн пенал за Јуве театрално падна Пирло, а и коментаторот на стримот каде што гледав истото го рече. Срамота за таков играч на таков начин да изнудува пенал. Иако ете поради не така добриот квалитет на стримот добро би било некој од јутјуб да ја стави ситуацијата па да се види дали било пенал или не да не се збори напразно.
Според мене да немаше фаул Пирло воопшто немаше потреба да глуми пенал затоа што имаше чист шут. Играчот на Парма го шутна од позади и тој не можеше да продолжи. Друго ќе беше Пирло да се наоѓаше во некоја безизлезна ситуација во шеснаесетникот па да паднеше ама вака при отворен пат кон голот (доволно беше само да ја фати топката на волеј) не би рекол дека изглумил.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Иначе јас пред се ги кривам Јуве па судиите. Според мене, Џакерини беше човекот што можеше да ја реши ама тоа ти е мал играч, купен од мала екипа. Што да се очекува од него.
Сега знаете како ни е на нас :pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.221
Поени од реакции
46.509
Чист пенал беше тоа врз Пирло, сеа глеав хајлатси на football-italia, исто и стартот на Бијабијани врз Џакерини беше класичен пенал, оштетени беа Јувентус тука мора да се признае.
Али и бајаги шанси утнаа јуве, поготово онаа на Џакерини, тоа беше боља ситуација и од пенал, не дека он беше во некоја идеална ситуација, башка и со лева шутна а деснак е, тука мораше да подава по што Јуве 99.9% ќе дадеа гол, мислам дека Вучинич беше доле и ширеше раце по себичењево на овој, така да ако се тргне на страна судењето, и Јуве такоџе сами се поебаа што не успеаа да победат.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Чист пенал беше тоа врз Пирло, сеа глеав хајлатси на football-italia, исто и стартот на Бијабијани врз Џакерини беше класичен пенал, оштетени беа Јувентус тука мора да се признае.
.
Стартот врз Џакерини денес го видов нa highlights и да, беше пенал, ама сеуште не сум убеден дека имаше и врз Пирло.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Кога ќе слушнеш дека Мацолени им бил судија се е јасно он е против големите екипи и Милан го оштети со Фиорентина со недосуден пенал и чист гол

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.221
Поени од реакции
46.509
Стартот врз Џакерини денес го видов нa highlights и да, беше пенал, ама сеуште не сум убеден дека имаше и врз Пирло.
Види, Пирло беше прв до голманот на Парма, Сантакроче наместо да ја шутне топката, го шутна него, ненамерно, но кога играч е удрен наместо фудбал во шеснаестерец а притоа е во позиција да упати удар кон голот дефакто е фаул и под дифолт ова мораше да се санкционира со удар од белата точка, на крај краева тој удар го оневозможи Пирло да шутира во таа ситуација. Сега баш ја гледав пак снимката и имаше не 1, 2 удари, еден поблаг со колено и потоа дојде шутот.
Многу сличен пенал беше досуден за Арсенал ако не се лажам пред 2 години во ЛШ, Пујол за далеку послаб старт со Арсенал во ваква ситуација доби директен црвен, oн не ни стартуваше туку ненамерно се издеси ситуација да му ја заглави ногата на Фабрегас помеѓу неговите со што беше овој оневозможен да шутира.

С

сашенко

Гостин
даа бе, а кога местеа убаво им беше :icon_lol: :icon_lol:
Да не ги казнае можеби ке имаше право да збориш сега ама вака шшшшшт.Без разлика дали некој местел некогаш, тоа никогаш нема да биде изговор за лошо судење против таа екипа.Пошто Јуве го загуби тоа што го освои тогаш моментално Јуве нема ништо фејк освоено, додека некои нивни ривали и ден денес си се сладат со плодовите од тоа местење тогаш.А да не правам муабет за тоа денес што се случува по италија.Ако Јуве не добие титула годинава ке биде баш поради вакви идиотски грешки на судиите.Така да Јувентус е екипа која имала наммалку корист од било какви местења во Италија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom