Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.499
Поени од реакции
14.945
Не е правдање. Ако некој може да добие канта, а е играч на водечкиот тим во лигата, тогаш што треба да добијат играчите на екипите кои се при дното на табелата?
Од нив никој ништо не очекувал, затоа и не можат да бидат разочарување. Никој не дигаше галама во весници затоа што Чезена е во зона за испаѓање, а дигаа за Интер кога беше некаде на граница... Исто е и со ова, не се бира најлош фудбалер, попрецизно е да се каже најголемо разочарување.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Нема тука клучна реченица, има играчи кои се каде каде послаби од номинираниве а не ги ставаат, незнам на кој принцип се одвива номинирањето, но е далеку од реално :)
да, не е баш реално, ама зборот ми беше, лани Адриано ја доби, јас "А" не реков, а човекот неможеше да заигра од повреди, кога се оправи влезе и го шина рамото, јбг флоп си е флоп ... и сега ме нервира кога ќе видам некој како си ги брани играчите, доколку не е реално не го ни коментирајте ..

јас па незнам зошто го ставив ... го ставив за да се смееме, а не да објаснуваме кој го заслужил а кој не ... треба на сите да ни е јасно дека целата работа и не е нешто сериозно и меродавно, барем за мене ... ама за сеир е ептен створено ..

-лани ја доби Императорот, оваа година Принцот :D
--- надополнето: 12 декември 2011 во 17:36 ---
кај отиде фудбалот бее ... дојде време Челзи и Манчестер Сити да биде по атрактивна и повеќе посакувана утакмица за гледање од Рома-Јувентус ... ми фалат ониe стари времиња ..
немој да ме сватат погрешно другите фанови, но ме фати некоја носталгија :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
јас би им дал Канти на тие што го организираат сето ова,пошто изборот им е катастрофа !!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
кај отиде фудбалот бее ... дојде време Челзи и Манчестер Сити да биде по атрактивна и повеќе посакувана утакмица за гледање од Рома-Јувентус ... ми фалат ониe стари времиња ..
Па преземете нешто по тоа прашање. Еве Јуве ги направи првите чекори и е барем две класи посилен од ланскиот Јуве. Вие му расипувате просек на дербито:)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Па преземете нешто по тоа прашање. Еве Јуве ги направи првите чекори и е барем две класи посилен од ланскиот Јуве. Вие му расипувате просек на дербито:)
па ете така се погоди оваа година со многу повреди и суспензии да се игра дербито ... плус ние еве почнавме нов проект, прва година е од проектот, нема да биде лесно, оваа година можеби ќе биде жртва, не мора да ти објаснувам бидејќи и вашиот Јувентус неколку години по ред прави неуспешни проекти се до оваа година, каде еве сега за сега е успешен, но на крајот од сезоната сите ќе кажеме дали бил успешен, сепак сеуште е рано ;)

А еве читај малку доколку сакаш нешто да дознаеш во врска со проектот на Рома .. http://www.laroma24.org/as-roma-news/american-owners-look-to-turn-a-s-roma-into-a-global-soccer-brand

... амбициите се големи, ДАЈ БОЖЕ да испадне нешто од тоа ...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
па ете така се погоди оваа година со многу повреди и суспензии да се игра дербито ... плус ние еве почнавме нов проект, прва година е од проектот, нема да биде лесно, оваа година можеби ќе биде жртва, не мора да ти објаснувам бидејќи и вашиот Јувентус неколку години по ред прави неуспешни проекти се до оваа година, каде еве сега за сега е успешен, но на крајот од сезоната сите ќе кажеме дали бил успешен, сепак сеуште е рано ;)

А еве читај малку доколку сакаш нешто да дознаеш во врска со проектот на Рома .. http://www.laroma24.org/as-roma-news/american-owners-look-to-turn-a-s-roma-into-a-global-soccer-brand

... амбициите се големи, ДАЈ БОЖЕ да испадне нешто од тоа ...
Се зафркавам бе, знаеш дека ја поштувам Рома ко екипа без разлика дали е слаба или јака. Кога тогаш ќе се врати сјајот на Калчото па ќе гледаме дерби до дерби ко пред десет-петнаесет години кога секој меч помеѓу екипи од 1 до 10 место беше дерби.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Се зафркавам бе, знаеш дека ја поштувам Рома ко екипа без разлика дали е слаба или јака. Кога тогаш ќе се врати сјајот на Калчото па ќе гледаме дерби до дерби ко пред десет-петнаесет години кога секој меч помеѓу екипи од 1 до 10 место беше дерби.
Рома како екипа годинава ама баш ИЧ не е слаба, туку слаби резултати бележи... Погледни им го тимот имаат супер играчи кои најавуваа борба за пласман во ЛШ али неискусен тренер, тоа е ..

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Рома како екипа годинава ама баш ИЧ не е слаба, туку слаби резултати бележи... Погледни им го тимот имаат супер играчи кои најавуваа борба за пласман во ЛШ али неискусен тренер, тоа е ..
Мислев на слаб пласман на табела, не по играчки кадар.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.469
Значи кантата се доделува за изминатава календарска година, не по сезона.

И се да ва на играч кој потфрлил а од него се очекувало многу повеќе, играч кој е звезда некоја си, играч кој зема голема плата, кој игра за тим кој се бори за врвот, очигледно не сте го разбрале убоо изборов.

Неможат да му ја дадат на Жеда од Лече да му ебем мајката !!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
да се надеваме на подобри денови, за мене доста е да гледам силни Рома,Милан,Јувентус и Интер како во Италија така и во Европа ... можеби Рома не спаѓа во друштво(за кого како) на овие три екипи, но факт е дека дели и од останатите екипи ...
за мене оваа табела е доста меродавна
http://www.enotes.com/topic/All-time_Serie_A_table
http://www.worldfootball.net/ewige_tabelle/ita-serie-a/

сега незнам која е точна или едната е понова :)

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
кој јак тим сладоледџија низаеден... кркич ли е јак напаѓач... го продаваат вучинич, кркич го зимаат :гомце:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Според мене Зарате требаше да си ја понесе оваа награда, циркузант невиден е...

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
кој јак тим сладоледџија низаеден... кркич ли е јак напаѓач... го продаваат вучинич, кркич го зимаат :гомце:
ко ќе почни бојан да промашува ко вучинич и него ќе го пуштиме... вучинич минатата сезона беше послаб и од лориа -.-

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Сите среќни испаднаа на крај.
Него Стево сирак-брат нешо спомна Удинезе ќе биле први со овој резултат на Јуве, а не се.
Јуве се 25-11(+14), а Удине се 18-7(+11). Али мање битно е ова. Сега!

Најбоље голман иаме у лигава бе:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom