Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Абе колку сака нека вреди, тоа е Манчестер Сити не е Јунајтед. Ај сега кажи ми дека Шити е голема екипа и европски гигант.

--- надополнето ---

Каков текст бе, види ги шампионите подоле.

Se zakopa sam :)

Ti vidi gi shampionite :) bash poslednive 10 godini poteshko bilo za sekoj tim da igra vo finaleto, ustvari ne znam shto go pravam ovaj muabet, sakash so ova da me ubedish deka navistina Juve namerno ispadnaa? :pos: :pos: :pos: :pos:

Не ме дупи педер, оној Тотенхем шугав што набацил 2 пута у прво и што не излезе од 16-тик ЦЕЛО полувреме нема да издржи ни 20 минути да не прими гол на Вајт трт мрт лејн како и да беше !

Не прави иста грешка Алегри, стартуваат Пато Ибра и Робињо тамо. Биќе весело.

Шахтјор е гостинска екипа, увек бил дома после се серел, Рома глатко ќе си помине.

Скаутов ме плаши ама Баерн у никаква форма, очекуем и туе лесно поминување !
Затоа дома нема пораз повеќе од 2 години.:tv:

Se zakopa sam :)

Ti vidi gi shampionite :) bash poslednive 10 godini poteshko bilo za sekoj tim da igra vo finaleto, ustvari ne znam shto go pravam ovaj muabet, sakash so ova da me ubedish deka navistina Juve namerno ispadnaa? :pos: :pos: :pos: :pos:
Последни 10 шампиони: Aтлетико, Шахтар, Зенит, Севиља, ЦСКА, Порто, Валенсија, Фејнорд, Ливерпул (единствен гигант помеѓу овие) и Галатасарај.
Пред тоа: Интер, Јувентус, Парма, Шалке, Баерн, Реал, Барселона, Наполи, Ајакс, Арсенал итн.

Да, да стварно на големиве екипи сега премногу им значи купов.

П.С. За дечките од Лацио што тврдеа дека Рома нема европска титула, нека видат кој освоил 1961 година.

^Незнам само од каде искочи тоа дека поразот од вас не отпишал од трката?Изгледа нема што да пишеш за успесите на Јуве сезонава (а и минатите 4-5),па едина сатисфакција ви е дека сте го победиле Светскиот Шампион и сте го исфрлиле од трка за скудето.Погледајте реално малку!5 скапани бодови се во прашање,што за Калчото е смешна разлика.Гледајте вие дали ке се изборите за "фамозното" четврто место со палермо,рома,наполи,лацио....

^Незнам само од каде искочи тоа дека поразот од вас не отпишал од трката?Изгледа нема што да пишеш за успесите на Јуве сезонава (а и минатите 4-5),па едина сатисфакција ви е дека сте го победиле Светскиот Шампион и сте го исфрлиле од трка за скудето.Погледајте реално малку!5 скапани бодови се во прашање,што за Калчото е смешна разлика.Гледајте вие дали ке се изборите за "фамозното" четврто место со палермо,рома,наполи,лацио....
Aбе го направи муабетов ко да ни бегате 20 и кусур бодови. Колку што Милан му бега на Интер толку и Интер му бега на Јуве:toe:. Јуве од 4 место го делат 4 бода ама според вас Јуве тешко дека ќе го освои тоа место а Интер има огромни шанси да го помине Милан. Цццц...

П.С. За дечките од Лацио што тврдеа дека Рома нема европска титула, нека видат кој освоил 1961 година.

Што освоиле? Некаков си куп што не ни бил организиран од страна на УЕФА... за мене тоа има исто толкаво значење колку и Берлускони купот (или било кој друг рандом турнир)...

Што освоиле? Некаков си куп што не ни бил организиран од страна на УЕФА... за мене тоа има исто толкаво значење колку и Берлускони купот (или било кој друг рандом турнир)...
Ова е исто ко да тврдиш дека Купот на шампионите е рандом турнир само затоа што си раснел со Лигата на шампионите.:toe:.
Купот на саемските градови е исто што и Купот на Уефа а подоцна и Лига Европа. Натпреварувањето е исто само називите се различни.

Овој Марли многу смешен човек бил, ме изнасмеа со постов

Не ме дупи педер, оној Тотенхем шугав што набацил 2 пута у прво и што не излезе од 16-тик ЦЕЛО полувреме нема да издржи ни 20 минути да не прими гол на Вајт трт мрт лејн како и да беше !

Не прави иста грешка Алегри, стартуваат Пато Ибра и Робињо тамо. Биќе весело.

Шахтјор е гостинска екипа, увек бил дома после се серел, Рома глатко ќе си помине.

Скаутов ме плаши ама Баерн у никаква форма, очекуем и туе лесно поминување !

тотенхем шугав? Милан што шанси направи бе, Јепес? Кај беа Робињо, Ибро Коњо, Пато...Така слабо изиграа и заслужено си изгубија. Фламини и Гатузо требаше црвен да добијат па да играте со двајца помалку...
Алегри не правел иста грешка? зиро искуство у ЛШ ко Реднап па овој лекција му одржа на гостински терен...И тоа без Бејл и останати повредени....

Ама ги испосра Шахтар/Шахтјор ватевер...дупло повеќе бода собраа од Милан у фаза по групи :P , првенството им заврши, тоа дека слабо играат дома го лупна само онака, уште да кажеш дека немаат добри играчи :)

Стварно не знам логикава, навивам за итал. екипа па ај и другите итал. екипи у ЛШ да ги фалам, ако отидат што повеќе толку било јако првенството, дрн-мрн.

"Биќе весело" ама у итал. првенство. :helou:

Ова е исто ко да тврдиш дека Купот на шампионите е рандом турнир само затоа што си раснел со Лигата на шампионите.:toe:.
Купот на саемските градови е исто што и Купот на Уефа а подоцна и Лига Европа. Натпреварувањето е исто само називите се различни.

Купот на европски шампиони бил организиран од страна на УЕФА, купот на саемските градови не бил, така да споредбава не ти е на место.

"Friendly games were regularly held between teams from cities holding trade fairs and it was from these games that the competition evolved. The competition was initially only open to teams from cities that hosted trade fairs and where these teams finished in their national league had no relevance. Early competitions also featured a one city, one team rule. After 1968, it was sometimes referred to as the Runners-Up Cup, with teams now qualifying based on league position."

Дури од 1968 година може да се рече дека е нешто како подоцна УЕФА купот, бидејќи учеството се добивало со пласман во националните лиги, а пред тоа бил само обичен турнир. Рома го имаат освоено 1961.

Купот на европски шампиони бил организиран од страна на УЕФА, купот на саемските градови не бил, така да споредбава не ти е на место.
Што има врска кој организирал кога екипите се исти, престижот е ист. Ај ако не да му ги одземеме првите 5 титули на Реал пред 60 та година.

Што има врска кој организирал кога екипите се исти, престижот е ист. Ај ако не да му ги одземеме првите 5 титули на Реал пред 60 та година.

Прочитај ми го вториот дел од постот, откако го едитирав.

^ И во ЛШ на почетокот играле со покани па сепак сите го сметаат Реал за најтрофеен европски тим:toe:

^ И во ЛШ на почетокот играле со покани па сепак сите го сметаат Реал за најтрофеен европски тим:toe:

Ама екипите сепак добивале покана врз основа на нивните резултати, трофеи во националните првенства. Реал бил шпански шампион и една од најдобрите екипи во Европа, ако не и најдобра.

Додека во тој куп на саемски градови: "The competition was initially only open to teams from cities that hosted trade fairs and where these teams finished in their national league had no relevance."

еј луѓе, не му го кршите филмот на Smert, со ова што кажувате му го одземате последниот адут кој го има кога влегува во дискусија со фанови на Рома, а тоа е норамално: "екипата на Лацио има освоено европска титула(милсеји на УЕФА) за разлика од екипата на Рома", оваа реченица ја користат кога се во тесно и кога нема што да кажат, само тоа и остана :pos::pos:

еј луѓе, не му го кршите филмот на Smert, со ова што кажувате му го одземате последниот адут кој го има кога влегува во дискусија со фанови на Рома, а тоа е норамално: "екипата на Лацио има освоено европска титула(милсеји на УЕФА) за разлика од екипата на Рома", оваа реченица ја користат кога се во тесно и кога нема што да кажат, само тоа и остана :pos::pos:

http://soccernet.espn.go.com/tables/_/league/ita.1/italian-serie-a?cc=5739

Освен ова, не ми треба друг адут во моментов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom