Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Нема шанса да пројдат сите три!Милан и Рома испаѓаат освен ако не направат поголем пресврт што двете екипи нема шанса да направат.Очекувам само Интер да пројде Баерн катастрофа се годинава.

Не ме дупи педер, оној Тотенхем шугав што набацил 2 пута у прво и што не излезе од 16-тик ЦЕЛО полувреме нема да издржи ни 20 минути да не прими гол на Вајт трт мрт лејн како и да беше !

Не прави иста грешка Алегри, стартуваат Пато Ибра и Робињо тамо. Биќе весело.

Шахтјор е гостинска екипа, увек бил дома после се серел, Рома глатко ќе си помине.

Скаутов ме плаши ама Баерн у никаква форма, очекуем и туе лесно поминување !

Ќути, тие Тотенхем цело прво полувреме не се вратија до шеснаесетник, не знам што им беше толку добар на Абиати шеснаесетникот. Најверојатно подобра трева имало таму... или можда Абиати добро кафе вари. :)

Пато, Ибра и Робињо у прва и рачунај Ленон да го предизвикува Болт на сто метри секоја трета минута.

Не ме дупи педер, оној Тотенхем шугав што набацил 2 пута у прво и што не излезе од 16-тик ЦЕЛО полувреме нема да издржи ни 20 минути да не прими гол на Вајт трт мрт лејн како и да беше !

Не прави иста грешка Алегри, стартуваат Пато Ибра и Робињо тамо. Биќе весело.

!

Марли еве како што тврдиш нека биди...но со овој пост ми изгледаш како 16-годишно типче кој не се разбира воопшто до фудбал а тебе те сметам за оние кои се пореални..не гледај дотолку површно на работите..како прво Милан нема дотолку подвижна и креативна средина за да ги надигра и да ги победи Тотенхем на Варт Харт Лејн каде ќе игра Бејл и играчите во бело ќе бидат уште повеќе мотивирани и осоколени за да ве победат..Милан не успеа дома една асолна шанса да направи(добро направи преку мртва игра(Јепес)) а не па таму каде сигурен сум дека ќе бидете натрчани од нив и уште во првото полувреме ќе ги ''турните гаќите''..ова е моја прогноза што не значи дека ќе се оствари но мислам дека повеќе има логика од твојата прогноза.....!

Vo pravo e Marli za Inter i Milan, ama za Roma ne znam, samo eden gol da primat tamu, treba tri dadat :) Roma da ti tepa na gosti so 3-1 e nemozno :)

(za milan ova) Ako i Milan kako i Juve namerno se otkazhe od evropski natprevaruvanja za da se zamara samo so Serie A, e togas e druga rabota :)

^Не им беше за серија А ,туку испод чест им беше Лига Европа.Штета што догодина иста судбина ги чека:pipi:

Епа ако "Намерно" се откажуваат , што излагаат со прв тим? За мене намерно да излезеш од некое европско натпреварување е голем резил ,разбирам да изгубиш поштено али НАМЕРНО?!?!

Јуве го има освоено УЕФА купот трипати кога овој куп значел нешто односно кога во него играле европски великани, екипи кои завршиле втори или трети во своите првенства. Сега и по квалитетот на противниците и финансиски овој куп нема ама баш никакво значење и може само да донесе повеќе зијан отколку ќар. Пример за тоа е мечот на Јуве со Лех во гости каде само можеше да се заработи некоја повреда. Квалитетот на противниците во натпреварувањево ги диктира и цените на картите и ТВ правата, па и од ова неможе дополнително да се заработи. Како што реков, купов е чист зијан а може да биде сатисфакција само за мали екипи. Доказ за тоа се и неговите освојувачи во последниве десетина години (боси екипи од петте најсилни првенства кои дома не ни можат да помирисаат титула и екипи од бившиот СССР).

Па не се работи за пари и боси тимови... туку се работи за гордост кога ке го видиш капитенот твој како крева трофеј од големо наптреварување, е за тоа се работи.

Па не се работи за пари и боси тимови... туку се работи за гордост кога ке го видиш капитенот твој како крева трофеј од големо наптреварување, е за тоа се работи.

Ти па шо знаеш ? :tv:

Јуве го има освоено УЕФА купот трипати кога овој куп значел нешто односно кога во него играле европски великани, екипи кои завршиле втори или трети во своите првенства. Сега и по квалитетот на противниците и финансиски овој куп нема ама баш никакво значење и може само да донесе повеќе зијан отколку ќар. Пример за тоа е мечот на Јуве со Лех во гости каде само можеше да се заработи некоја повреда. Квалитетот на противниците во натпреварувањево ги диктира и цените на картите и ТВ правата, па и од ова неможе дополнително да се заработи. Како што реков, купов е чист зијан а може да биде сатисфакција само за мали екипи. Доказ за тоа се и неговите освојувачи во последниве десетина години (боси екипи од петте најсилни првенства кои дома не ни можат да помирисаат титула и екипи од бившиот СССР).

Primer so Leh, ama primer :)

Ajde zemi primer so City, kade sto ekipata na City koshta kolku 3 Juventusa vo Serie A, i 12 Juventusa vo Serie B, barem tie da gi tepavte :) ama ve sfakam be ve sfakam, eve sea i Inter da padne od b.Minhen jas istovo ke go recham, kupov e zijan :pos: samo za mali ekipi kako Arsenal, Lion, Shinter.

Primer so Leh, ama primer :)

Ajde zemi primer so City, kade sto ekipata na City koshta kolku 3 Juventusa vo Serie A, i 12 Juventusa vo Serie B, barem tie da gi tepavte :) ama ve sfakam be ve sfakam, eve sea i Inter da padne od b.Minhen jas istovo ke go recham, kupov e zijan :pos: samo za mali ekipi kako Arsenal, Lion, Shinter.
Абе колку сака нека вреди, тоа е Манчестер Сити не е Јунајтед. Ај сега кажи ми дека Шити е голема екипа и европски гигант.

--- надополнето ---

Kratok ti e toj tekst :)

Mislam, za chovek chij tim i vo slednite 18 godini tamu ke se natprevaruva, si trebal poveke literatura da chitash :icon_lol:
Каков текст бе, види ги шампионите подоле.
...и да, тимот што ќе се натпреварува во ЛЕ, ве отпиша од борбата за титула.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom