Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Не можеме да дискутираме од тој аспект. Е ај, еве што ако голот на Маркизо стигнеше на досуден пенал при резултат 2-1? М? Шо прајме у таква ситуација? Влијае тогаш Морганти на резултатот? Фала Богу дека влијае и тоа директно. . .

Без разлика дали е на 2-0 или 2-2, Морганти спречи најидеална можна шанса за гол. Вината за играта и она што е во доменот на контрола на играта, Јувентус ке го бара кај себе. Но вината за пеналот кој што го заработија, а не во нивни домен на контрола (значи и тој пенал е плод на нивната игра) и не го добија оди само кај Морганти.

Ти ради нешто друго си изреволтиран , ама ич не ми текнува што те прави толку гневен и разочаран . Ај потсетиме , никако не ми текнува

Ама баш бе боли курот за финалето. Да ги имаш у екипа Демикелис и Ван Бајтен одма ќе собереш колку се 2 и 2. И не мењај тема факт е дека Интер нема никогаш да ги стигне Јуве и Милан. Милан ја зима титулата оваа година . Со фер плеј правилото Интер само ќе пропада. Италијанско пак ќе бидат први Милан и Јуве и вие ќе чекате да ги казнат за да ви дадат титула .

Ама баш бе боли курот за финалето. Да ги имаш у екипа Демикелис и Ван Бајтен одма ќе собереш колку се 2 и 2. И не мењај тема факт е дека Интер нема никогаш да ги стигне Јуве и Милан. Милан ја зима титулата оваа година . Со фер плеј правилото Интер само ќе пропада. Италијанско пак ќе бидат први Милан и Јуве и вие ќе чекате да ги казнат за да ви дадат титула .

Ај заколнисе и ќе ти вервиме, вака јас не ти вервам. :pos:

Ај заколнисе и ќе ти вервиме, вака јас не ти вервам. :pos:

Неможев со пинцета да соберем деловите од даниското да го ебем тогаш :pos:

Иначе друже Интер е тиња екипа. Дај кажи ми кој тим нема ни еден домашен играч во прв тим ? Освен вие и Арсенал па добро там Вукот го пуштат.

Требаше Јуве во втора лига да се исфрји и Милан да се казно со -20(не сум сигурен точно колку) за Интер да освои конечно титула. Интер нема никогаш да биде ни до пола од тоа што се Јуве и Милан. Мож сеа Јуве е у криза , ама пак за мене Јуве е 10 пати поголем тим од Интер. Не навивам за Јуве , ама интерашите го дрват сеа кога претходните 5 години Милан и Јуве беа у криза, ама да не ве разочаруем срање екипа е за мене Интер ниеден италијанин нема да ти е... смотаната екипа.

Ова болдираното може да конкурира за топ 10 лаги на форумов :pos:
Енивеј, дечки, вака: требаше некој да му застане на патот на местењето во Италијанскиот фубал за Интер да земе титула. Точно ти е тоа. Без да отворам теми зошто ти ќе си одиш а ние ќе треба да оправаме со Јувенташиве. Не знаеш како е да те краде некој се години затоа молчи си.

Второ, дали ќе ја земе Милан оваа година, ќе видиме.

Трето, баш сакам да ми објасниш како тоа со фер-плеј правилото Интер ќе пропаѓа а Јуве и Милан ќе се најјачи? Многу ме интересира, а на Син уште повеќе.

Четврто... мај 2010, Сантјаго Бернабеу...

Знам дека не се замараш за финалето сеа ми текна , Дортмунд се први и си нервозен дека нема да земете титула оваа година па си викаш дај сеа ќе идам тема Серија А и онака ќе јадам гомна за Интер или може те фаќа страв што сеа ќе ги немате Демикелис и Ван , па си викаш сеа и 3 ќе примиме од Интер

--- надополнето ---

Ова болдираното може да конкурира за топ 10 лаги на форумов :pos:
Енивеј, дечки, вака: требаше некој да му застане на патот на местењето во Италијанскиот фубал за Интер да земе титула. Точно ти е тоа. Без да отворам теми зошто ти ќе си одиш а ние ќе треба да оправаме со Јувенташиве. Не знаеш како е да те краде некој се години затоа молчи си.

Второ, дали ќе ја земе Милан оваа година, ќе видиме.

Трето, баш сакам да ми објасниш како тоа со фер-плеј правилото Интер ќе пропаѓа а Јуве и Милан ќе се најјачи? Многу ме интересира, а на Син уште повеќе.

Четврто... мај 2010, Сантјаго Бернабеу...

У голема грешка си , ова е NUMERO UNO без конкуренција

Неможев со пинцета да соберем деловите од даниското да го ебем тогаш :pos:

Иначе друже Интер е тиња екипа. Дај кажи ми кој тим нема ни еден домашен играч во прв тим ? Освен вие и Арсенал па добро там Вукот го пуштат.
Не дека мора да имаме, не е во духот на екипата (ти треба превод од Интернационале?) ама еве за да ти го направи меракот, чичко Морати ги купи Пацини и Ранокиа, во јуни се враќа Сантон и доаѓа Вивиано, Матрикс е сеуште тука, еден куп деца со потенцијал да созреат. Не дека ни требаат Италијани, туку имаше еден коментар на еден од весниците во Италија пред некој ден: Морати ги купи единствените двајца Италијани кои имаат квалитет да играат за Интер. Се мисли на оние кои се слободни за трансфери, инаку има и во Јуве и во Милан играчи со квалитет.

Драги Админстратори.

Барам смајли што покажува дека јаде пуканки !

Благодарам на разбирањето искрено ваш Марли987 !

Не можеме да дискутираме од тој аспект. Е ај, еве што ако голот на Маркизо стигнеше на досуден пенал при резултат 2-1? М? Шо прајме у таква ситуација? Влијае тогаш Морганти на резултатот? Фала Богу дека влијае и тоа директно. . .
Па текот на настани сигурно немаше да резултира кон тоа, досуден пенал, па тегнење на терен зашто е пенал, па давање жолти за приговот, па изведување на пенал, па пак тегнење зашто е пенал, 5 минути ќе изгубеа тука ...

А и од кај знаеш, може по тој пенал и ете, гол, може и Палермо пак ќе се вратеа на својата првобитна игра кога ја ребраа цела одбрана на Јувентус и тоа е тоа.

Реков, да беше пеналот 5-10 минути пред голот на Маркизио да, ќе ве разберев, вака се деси карма ебаго, одма падна голот, акција по недосудениот пенали затоа реков, џокер у покер за Јуве. :toe:

Па текот на настани сигурно немаше да резултира кон тоа, досуден пенал, па тегнење на терен зашто е пенал, па давање жолти за приговот, па изведување на пенал, па пак тегнење зашто е пенал, 5 минути ќе изгубеа тука ...

А и од кај знаеш, може по тој пенал и ете, гол, може и Палермо пак ќе се вратеа на својата првобитна игра кога ја ребраа цела одбрана на Јувентус и тоа е тоа.

Реков, да беше пеналот 5-10 минути пред голот на Маркизио да, ќе ве разберев, вака се деси карма ебаго, одма падна голот, акција по недосудениот пенали затоа реков, џокер у покер за Јуве. :toe:

Мислам дека тука грешиш . Не важно на кој резултат или која минута , пенал си е пенал и треба да се свирне . Дали ќе го смени текот на играта и дали Палермо ќе играле исто или немале да играа мислам дека тоа не е важно.

Мислам дека тука грешиш . Не важно на кој резултат или која минута , пенал си е пенал и треба да се свирне . Дали ќе го смени текот на играта и дали Палермо ќе играле исто или немале да играа мислам дека тоа не е важно.
Не ми е тоа поентата, муабетот ми е дека Јуве веднаш дадоа гол, со тоа што го одложија намалувањето на резултатот за минута-две, ко што рече и Зампарини, дал со тој гол или со голот од пенал, во тој период од играта и вака и така 2-1 ќе стоеше на семафорот.

Токму затоа се бранува цела јавност. Доколку го свирнеше тоа Морганти сега немаше да тераме "или - или" муабети. Вака сакал или не останува Јувентус дел од вината да ја префли на друг.

Вчера Интер даде 2 гола во 2 минути. Во неделата токму против Палермо во неколку минути беше направен пресврт. Не видов причина пеналот да го замижам и да не го гледам како отскочна даска за израмнување или пресврт (сеедно) во ситуацијата кога доаѓаат неколку дена од пораз на натпревар во кои имаа рано (и високо) водство како против Јувентус.

Не ми е тоа поентата, муабетот ми е дека Јуве веднаш дадоа гол, со тоа што го одложија намалувањето на резултатот за минута-две, ко што рече и Зампарини, дал со тој гол или со голот од пенал, во тој период од играта и вака и така 2-1 ќе стоеше на семафорот.

Те разбирам , али ако дале јуве гол , јбг имаше чист пенал и требаше да се свирне , нема везе дали ќе влијаеше на резултато или дали овие одма после дале гол . Ко што вика Фосил , овој да си го свирнеше пеналот и да останеше истиот резултат никому ништо немаше да се тераат полемики . Али тоа е понмина :)

и зошто сите се бунат кога јувентус ќе биде ''оштетен '' од судиите
зошто никој никогаш не се буни за џенова, самдориа , палермо?
па во моментов се на исто рамниште

Те разбирам , али ако дале јуве гол , јбг имаше чист пенал и требаше да се свирне , нема везе дали ќе влијаеше на резултато или дали овие одма после дале гол . Ко што вика Фосил , овој да си го свирнеше пеналот и да останеше истиот резултат никому ништо немаше да се тераат полемики . Али тоа е понмина :)
Конечно да се најде еден искрен човек. Тоа е тоа што јас цело време се обидувам да им го докажам на твоите другарчиња од фан клубот, ама тие си тераат по свое и само се инатат.

и зошто сите се бунат кога јувентус ќе биде ''оштетен '' од судиите
зошто никој никогаш не се буни за џенова, самдориа , палермо?
па во моментов се на исто рамниште
Стварно бе и јас цело време се чудам зошто така. Еве пример почни прв ти да се буниш за вчера што беа оштетени Бари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom