Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро тоа значи дека готово мело е пропаднат трансвер и не треба да игра па добро бе прва сезона е што сакате да направи има време да се докаже и да ги оправда парите !!!

Брат реално гледај малце на работете, Меле платен факинг 25 мил евра.
Не покажа никаква ебана игра, еден Маркизио 16 пута боље од него игра.
Второ по директни грешки на Мело Јуве во сериа А изгубил 9 бода ( и тоа овој податок го прочитав пред 2-3 недели сега се појќе ) +9 бода од сегашното салдо Јуве би бил на првата позиција теоретски.
Сосема заслужено си ја зема он наградата, а тоа дал ќе покаже дека вреди за парите дај боже, али ја искрено не верувам, дечкото симпли не вреди 25 мил евра

Добро тоа значи дека готово мело е пропаднат трансвер и не треба да игра па добро бе прва сезона е што сакате да направи има време да се докаже и да ги оправда парите !!!

Абе тој требаше до сега да ги оправда дупло парите што се дадени за него...па сеа ти види си...една утакмица изигра добро,после како да пропадна во земја,се тепа по терен,црвени неколку доби мислам,лоши оценки од натпреварите...што сакаш повеке.

коа дојде снајдер коа мело исти курац се и двајцата како може некој што е неколку месеца у тимот да му дадат таква награда и тоа средина игра па што треба 6-7 гола да дае?:tapp:
Ради големиот Мело примија гол од Болоња во последни моменти од меч, имаше уште неколку грешки кои Јуве ги коштаа драгоцени бодови, нема потреба ваљда да те потсетам на неговата супер игра против Баерн, кога имаше феноменални асистенции со пети и остали пропратни елементи . . . . до фудбалерите на Баерн.

Си заслужи човекот, лагано, и еден аплауз до Корвино, го зема за 7 милиони го шитна по година дена за 25, т.е. 20 плус играч, не вреди за тие пари, колку сакате негирајте го тоа и давајте ваши мислења за потенцијалот кој го поседува али играч кој до пред само 1 година вредел 7 милиони, ова лето што помина максимум 15 качуе цена, али овие се улетаа ко да нема утре и сега го плаќаат цехот.

А да, и за фарсата според вас, Калчополи, поранешниот директор на Јуве е осуден на 3 години затвор, да се надеваме дека почесто ке му паѓа сапунот . :wink:

Никој не рече дека е пропаднат трансфер, но едноставно заслужено си ја зема наградава. Едноставно немаше конкуренција.

Таква е Италија. Kритички настроена кон новите играчи и тренери и се бара докажување уште од првата минута. Незнам што не ги правеше муабетиве кога Адриано, Виери и Кварезма добиваа вакви канти.

Иначе, повторно не ми одговори на прашањето... Чекам...

Јас пре би му ја дал оваа награда на Мансини,зашто ништо не покажа ама баш ништо..Мело каде каде и повеќе играше за Јуве и 1 гол против рома и еден гол против Интер сепак се повеќе од тоа што го прави Мансини во Интер,откако отиде во Интер пропадна,а сите знаеме каков дриблер беше..се сеќавате на голот против Лион во ЛШ.Како и да е Мело не вредеше 25 милиони,максимум 15 ,ама Јуве истото го направи и со Амаури(30 м) а човекот никад не ги оправдува..Да беше поевтино купен сигурно немаше вака да му гледаат,ама кога е купен за 25 секако дека ќе ја добие.:toe:

Никој не рече дека е пропаднат трансфер, но едноставно заслужено си ја зема наградава. Едноставно немаше конкуренција.

Таква е Италија. Kритички настроена кон новите играчи и тренери и се бара докажување уште од првата минута. Незнам што не ги правеше муабетиве кога Адриано, Виери и Кварезма добиваа вакви канти.

Иначе, повторно не ми одговори на прашањето... Чекам...
Наградата е врз база на гласање.

1 Felipe Melo 22,87 % 4.289
2 Quaresma 20,63 % 3.868
3 Tiago 9,99 % 1.873
4 Dida 9,56 % 1.792
5 Mancini 9,39 % 1.760
6 Huntelaar 6,84 % 1.283
7 Ronaldinho 6,07 % 1.139
8 Poulsen 6,06 % 1.137
9 Carrizo 4,37 % 819
10 Julio Baptista 4,22 % 792

1.
Радиото Catersport, кое ја доделува наградава, е стационирано во Фиренца, а добро беше познат ставот на фановите на Фиорентина околу трансферот на Мело во Јувентус.

Наградата е врз база на гласање.

1 Felipe Melo 22,87 % 4.289
2 Quaresma 20,63 % 3.868
3 Tiago 9,99 % 1.873
4 Dida 9,56 % 1.792
5 Mancini 9,39 % 1.760
6 Huntelaar 6,84 % 1.283
7 Ronaldinho 6,07 % 1.139
8 Poulsen 6,06 % 1.137
9 Carrizo 4,37 % 819
10 Julio Baptista 4,22 % 792

1.
Радиото Catersport, кое ја доделува наградава, е стационирано во Фиренца, а добро беше познат ставот на фановите на Фиорентина околу трансферот на Мело во Јувентус.

најинтересно ми е, како фановите на јувентус(најместачкиот клуб) во се наоѓаат причина и кажуваат кој местел. сите местеле, само они не местеле.радиото било од фиорентина, па затоа наместено било.
како и да е, барем за ова не го обвинија Морати...

најинтересно ми е, како фановите на јувентус(најместачкиот клуб) во се наоѓаат причина и кажуваат кој местел. сите местеле, само они не местеле.радиото било од фиорентина, па затоа наместено било.
како и да е, барем за ова не го обвинија Морати...
A каде спомнав јас наместено??

Радиото е од ФИРЕНЦА(град), а Фиорентина е клуб, исто така од Фиренца.

Јас пре би му ја дал оваа награда на Мансини,зашто ништо не покажа ама баш ништо..Мело каде каде и повеќе играше за Јуве и 1 гол против рома и еден гол против Интер сепак се повеќе од тоа што го прави Мансини во Интер,откако отиде во Интер пропадна,а сите знаеме каков дриблер беше..се сеќавате на голот против Лион во ЛШ.Како и да е Мело не вредеше 25 милиони,максимум 15 ,ама Јуве истото го направи и со Амаури(30 м) а човекот никад не ги оправдува..Да беше поевтино купен сигурно немаше вака да му гледаат,ама кога е купен за 25 секако дека ќе ја добие.:toe:

Како можеш да го споредуваш Мансини со Мело?

Мансини не дојде за 25м во Интер!
Мансини не игра онолку колку што игра Мело!
Мансини не е големоТО засилување на Интер, како што тоа беше најавувано за Мело!

Што не ви е јасно?

Биди среќен што Хунтелар даде два гола иначе ќе се јадеа со Мело! :wink:

A каде спомнав јас наместено??

Радиото е од ФИРЕНЦА(град), а Фиорентина е клуб, исто така од Фиренца.

А што има тоа врска со ова?

Исто како да речеш дека бидејки А1 е од Скопје, никој не гласал за Ѓоко Таневски кој е од Охрид за радискиов фестивал... :tapp:

Мело колку пати ги шитна Јуве, но ти тоа не го гледаш. Освен тоа беше и исвиркуван од навивачите.

Како можеш Снајдер да го споредуваш со Мело?...

Зошто тогаш лани му дадоа на Кварезма т.е зошто тогаш не се бунеше како може на играч кој е неколку месеци во тимот да му се даде таква “престижна“ награда?
Незнам дека Мело го шитнал Јуве едино може напраил неконтролирани фаули на средината.
Незнам ни кога бил исвиркуван од навивачите еднино кога и сите биле исвиркувани поради лош резултат.
Ти прв го спореди Снајдер.
И последното Мело многу повеќе минутажа имаше од Кварезма лани,задоволен?
П.С Felipe Melo-I don't deserve golden bin award

Незнам дека Мело го шитнал Јуве едино може напраил неконтролирани фаули на средината.
Незнам ни кога бил исвиркуван од навивачите еднино кога и сите биле исвиркувани поради лош резултат.
Ти прв го спореди Снајдер.
И последното Мело многу повеќе минутажа имаше од Кварезма лани,задоволен?
П.С Felipe Melo-I don't deserve golden bin award

Незнам дали да плачам или да се смеам...

Поради Мело, Јувентус изгуби 9 бода.

Мело беше исвиркуван на натпреварот со Баерн. Изгледа не ја гледаше таа утакмица.

Пак ли ке се повторуваш за Снајдер? Ти објаснив зошто го споредив. Ти сеуште не ми одговори на прашањето за Кварезма!?

И за крај, можеш да бидеш среќен зошто не се доделува златен контејнер зошто дефинитивно и тоа го заслужи дечкото што го имаш на аватар.

Незнам дали да плачам или да се смеам...

Поради Мело, Јувентус изгуби 9 бода.

Мело беше исвиркуван на натпреварот со Баерн. Изгледа не ја гледаше таа утакмица.

Пак ли ке се повторуваш за Снајдер? Ти објаснив зошто го споредив. Ти сеуште не ми одговори на прашањето за Кварезма!?

И за крај, можеш да бидеш среќен зошто не се доделува златен контејнер зошто дефинитивно и тоа го заслужи дечкото што го имаш на аватар.
Го имам зошто и другите во клубот треба да му дадат поддршка во моментов во спротивно ке биде најлош трансвер во историјата.Со Баерн гледав али поради нервоза не го приметив навивањето.Ај сеа ке тие замолам кажи ги те натпревари освен Баерн на кој Мело беше крив?

Како можеш да го споредуваш Мансини со Мело?

Мансини не дојде за 25м во Интер!
Мансини не игра онолку колку што игра Мело!
Мансини не е големоТО засилување на Интер, како што тоа беше најавувано за Мело!

Што не ви е јасно?

Биди среќен што Хунтелар даде два гола иначе ќе се јадеа со Мело! :wink:
Па јас не го споредував...не го ставив јас во конкуренција...на Листата го има ако забележа така да и тој бил у конкуренција за наградата.
Мансини требало да биде големо засилување одамна ама ништо од тоа.
Кога играше во Рома беше класа играч.Сигурно и Интер кога го купиле рачунале да биде од голема корист и да биде големо засилување,па затоа сега ќе биде во конкуренција за оваа награда.
Баш не игра многу затоа што кога и да влезе ништо не покажува.
Мело да го купеа поевтино сигурно немаше да ја добие оваа награда,ама кога веќе се дале 25м тогаш слободно влага во конкуренција за 1 место:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom