Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Јас разбирам да даваш мислење, нормално нема секој да се согласи со истото, али овој пат ти гарантирам дека грешиш, зашто ? Зашто Интер за разлика од минатата сезона има каде - каде подобра одбрана со доаѓањето на ѕверот Лусио, со носењето на Мота + еден плеј ке имаат и подобра средина, нападот ке биде составен од играчи кои минатата година постигнаа вкупно 54 голови во лигашките конкуренции . Јас овде не гледам послаб Интер од минатата сезона, вие сеуште сте со оноа Ето имал јака поткрепа во Барса ( а замисли ја немаше во Мајорка па и таму даде вкупно 54 гола ), истиот тој Ето да го гледавте против Лацио ке ви стигнеше тежок демант . Милито е веќе докажан со гол помалце од Ибра лани а играше во Џенова така да искрено не ти држи муабетот за послаб Интер од лани, плус додади ја и тука клупата на Интер, која е убедливо најдобра во Италија а и тоа е доста важен фрагмент во едно вакво првенство .
Ето беше јак во Мајорка и во Барса, но тоа е Примера, а Интер е во Сериа А каде што се игра тотално различен фудбал од Шпанија, каде сите екипи повеќе внимаваат на одбраната отколку на нападот, додека пак во Шпанија е обратно, екипите гледаат да дадат што е можно повеќе голови..Кога ќе почне сезоната официјално, ќе се види како ќе се однесуваат новите засилувања и на двата тима уште подобро..Ето го гледав против Лацио, и искрено сметам дека Ибра беше дупло поопасен од него...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
.Ето го гледав против Лацио, и искрено сметам дека Ибра беше дупло поопасен од него...
Тогаш друг меч си гледал . . .

Зицерот на Мунтари, шанса подобра од пенал во прв дел кој му пружи ? Враќањето на топка на Диаките кој украде, па потоа помина голман и од претешка позиција промаши ? Гол кој постигна ? Сите акции и дупли пасеви и шанси преку кого одеа ?

Одговорот на сите прашања е Ето . Чим викаш Ибра бил дупло поопасен, тогаш очигледно ние интерашите некој друг Ибра сме гледале на времето .:toe:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
малце претеруваш .... просечен тим , резервите на интер комотно може да играат во првиот тим на јуве , викаш просечен тим ? тим во кој играат медиокритети како молинаро , григера , поулсен и тиаго , потрошени играчи како трезеге , канаваро и салихамиџич , просечни напаѓачи како амаури и јакинта (не ми реплицирајте на ова никој не може да ме убеди во спротивното) е новиот галактикос ? ... мислиш дека дека диего сисоко киелини мело и алекс на три фронта цела екипа на грб ќе ја носат ?
и јуве со двете засилилување успеа да се приближи до интер но да го надмине по квалитет во никој случај . единствената предност ви е диего ... феноменална зделка според мене . за ибра не се радувај многу интер направи трансфер на векот , предатор како ето плус 45 мил евра ! во комбинација со снајде/деко/вдв/едерсон/рибери и таа предност во средниот ред што ја имате ќе биде стопена.
да не ја спомнувам и поквалитетната клупа составена од играчи кој може да одговората на повеќе позиции во тимот.
Како тоа мислиш просечни? Што тогаш да се каже за вашите Милито и Балотели? Што се однесува до 22 гола на Милито за Џенова, ќе кажам само едно- лесно е да си прв во село. Свеж е примерот на Џилардино во Милан кој таму дојде како машина за голови од Парма па видовме како помина. За мене Милито останува просечен играч кој доаѓа од просечна екипа.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
Таа просечна екипа, Џенова, без својот најдобар играч ви стави крај на надежта наречена титула минатата сезона . :toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
малце претеруваш .... просечен тим , резервите на интер комотно може да играат во првиот тим на јуве , викаш просечен тим ? тим во кој играат медиокритети како молинаро , григера , поулсен и тиаго , потрошени играчи како трезеге , канаваро и салихамиџич , просечни напаѓачи како амаури и јакинта (не ми реплицирајте на ова никој не може да ме убеди во спротивното) е новиот галактикос ? ... мислиш дека дека диего сисоко киелини мело и алекс на три фронта цела екипа на грб ќе ја носат ?
и јуве со двете засилилување успеа да се приближи до интер но да го надмине по квалитет во никој случај . единствената предност ви е диего ... феноменална зделка според мене . за ибра не се радувај многу интер направи трансфер на векот , предатор како ето плус 45 мил евра ! во комбинација со снајде/деко/вдв/едерсон/рибери и таа предност во средниот ред што ја имате ќе биде стопена.
да не ја спомнувам и поквалитетната клупа составена од играчи кој може да одговората на повеќе позиции во тимот.
Потрошени? Трезеге имаше операција на коленото минатата година првата полусезона, втората имаше кавга со Раниери, и затоа не играше, а сигурен сум дека многу брзо ќе бидеш демантиран за ова потрошен.. и останати голови кои најверојатно добро ги паметиш од Трезегол, а 31 година не се многу за таков фудбалер..Јуве моментално е во преговори со Шалке за Рафиња, па ќе биде решена и таа проблематична бековска позиција..Лани беше повреден Зебина, затоа Григера добиваше толку шанса..Интер има само подобра одбрана од Јуве, и тоа благодарејќи на бековските позиции..

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Таа просечна екипа, Џенова, без својот најдобар играч ви стави крај на надежта наречена титула минатата сезона . :toe:
Па тоа што ни скинале 3 важни бода не ја прави екипа од светскиот крем. И Перуџа ни ја зема титулата 2000 година, па каде е сега?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Тогаш друг меч си гледал . . .

Зицерот на Мунтари, шанса подобра од пенал во прв дел кој му пружи ? Враќањето на топка на Диаките кој украде, па потоа помина голман и од претешка позиција промаши ? Гол кој постигна ? Сите акции и дупли пасеви и шанси преку кого одеа ?

Одговорот на сите прашања е Ето . Чим викаш Ибра бил дупло поопасен, тогаш очигледно ние интерашите некој друг Ибра сме гледале на времето .:toe:
Јас не реков дека беше лош..Реков дека Ибра е една класа над Ето..Тоа барем е мое мислење...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
Јас не реков дека беше лош..Реков дека Ибра е една класа над Ето..Тоа барем е мое мислење...
Да ама по што го заклучи истото ? По тоа што Ето даде гол и учествуваше буквално во сите шанси на Интер ? По тоа што минатата сезона беше напаѓач број 1 во Свет ? По тоа што Ибра даде 1 гол во ЛШ а играше против просечни одбрани на тимови од Кипар и Грција ? По тоа што Ето ја шина најдобрата одбрана лани во Свет во финале од ЛШ ? Без разлика на твојот заклучок, фактите нешто друго говорат, а убеден сум дека не го креваат Ибра една класа над Ето . :toe:
Мој став е дека твоето мислење е апла погрешно .

Па тоа што ни скинале 3 важни бода не ја прави екипа од светскиот крем. И Перуџа ни ја зема титулата 2000 година, па каде е сега?
Позицијата на Џенова на табелата, победата против Милан дома, нерешениот со Интер и Милан гости, победата врз Јуве во период кога на тимот му требаше победа сепак не ги прави просечна екипа . . . башка додади ги и ставовите на многу италијански стручњаци меѓу кои Мурињо дека Џенова го игра најубавот фудбал во Италија . Тоа доволно говори за онаа Џенова од минатата сезона, оваа ке видиме, донесоа нови имиња, имаат добар тренер и верувам дека ке бидат една од оние екипи кои ке зададат големи главоболки на големите тимови .

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.811
Како тоа мислиш просечни? Што тогаш да се каже за вашите Милито и Балотели? Што се однесува до 22 гола на Милито за Џенова, ќе кажам само едно- лесно е да си прв во село. Свеж е примерот на Џилардино во Милан кој таму дојде како машина за голови од Парма па видовме како помина. За мене Милито останува просечен играч кој доаѓа од просечна екипа.
2 гола против милан 1 против Монако и безброј добри пасови за мене не е добар ниту одличен старт туку ПЕКОЛЕН!!!
и јас го делев твоето мислење до пред некое време воопшто немав доверба во Милито најискрено очекував да се посере во Интер ама напротив дечкото ме демантираше и тоа страшно добро!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Да ама по што го заклучи истото ? По тоа што Ето даде гол и учествуваше буквално во сите шанси на Интер ? По тоа што минатата сезона беше напаѓач број 1 во Свет ? По тоа што Ибра даде 1 гол во ЛШ а играше против просечни одбрани на тимови од Кипар и Грција ? По тоа што Ето ја шина најдобрата одбрана лани во Свет во финале од ЛШ ? Без разлика на твојот заклучок, фактите нешто друго говорат, а убеден сум дека не го креваат Ибра една класа над Ето . :toe:
Сеуште стојам на својот став дека Ибрахимович е класа подобар играч од Ето, тоа впрочем го кажува и самиот трансфер 45 мил.+ Ето = Ибрахимович..Сума која не е воопшто наивна, + Ето. Трансферот се случи бидејќи Ибра сакаше да си оди, а доколку Ибра не би сакал да го напушти Интер, тогаш Морати немаше ни да го слуша Лапорта за неговата понуда, туку директно ќе беше одбиен..

Како фан на Јувентус, не ми е омилен играч, но факт е дека 80% од последниве 2 титули на Интер се благодарение на токму тој Ибрахимович..Ето искрено е добар напаѓач, и ништо повеќе од тоа..Додека пак Ибрахимович беше и плејмејкер, и добар напаѓач истовремено... Ето е добар кога тимот е добар, додека пак Ибрахимович беше добар и кога тимот беше катастрофален..

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Кои резерви од Интер може да играат во прв тим во Јуве? Бурдисо? Виера? Или не, Кварезма можеби? :леводесно:

Малце не подценуваш како што гледам... Трезеге и Салихамиџич не се воопшто потрошени. За Трезеге, ти пиша Кико погоре, нема да зборам. Салихамиџич е одличен на пријателскиве утакмици, и има уште многу да понуди. Одлична личност со тимски дух која придонесува во добра атмосвера во соблекувалната, супер џокер, играч кој трча цело време и кој игра на минимум 4 позиции во тимот. Тиаго не е медикор, знае и вашиот Мурињо кој сам го фалеше и се чудеше како може таков играч да не игра прв тим во Јуве (уште на времето на Раниери). Молинаро, Поулсен и Григера не ги коментирам, не ни се стартери, а супер се за на клупа...

А за Амаури и Јакинта... :офлеле: Ок чим викаш не можеме да те разубедиме во споривното ок, нема ни да пробам. Само ќе те замолам да ми кажеш зошто мислиш така?

И не ни го држат само Диего, Сисоко, Киелини, Мело и Алекс тимот. И Буфон, Амаури, Каморанези, Легротаље, Зебина, Трезеге додај ги тука.. Врти сучи, целиот тим испадна... :smir:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Ибра класа над Ето....хмммм:raz:, мислам дека си во голема заблуда. Да ги ставиш во ист кош, односно на исто ниво, ондак ДА, ама вака многу грешиш.
Набрзо ќе стигне демантот од Ето за сите оние кои сумњаат во неговите способности и квалитети.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513

хммм,ти беше тој што се занимаваше со трансферот и вредноста,кога кажа дека 50 милиони плус Ето се доволен показател кој повеќе вреди нели?

Позицијата на Џенова на табелата, победата против Милан дома, нерешениот со Интер и Милан гости, победата врз Јуве во период кога на тимот му требаше победа сепак не ги прави просечна екипа . . . башка додади ги и ставовите на многу италијански стручњаци меѓу кои Мурињо дека Џенова го игра најубавот фудбал во Италија . Тоа доволно говори за онаа Џенова од минатата сезона, оваа ке видиме, донесоа нови имиња, имаат добар тренер и верувам дека ке бидат една од оние екипи кои ке зададат големи главоболки на големите тимови .

за Џенова,има клубови кои имаат фантастична сезона али знаеш што се дешава на крај на сезона,им ги собираат најдобрите играчи,Милито,Мота,па приморани се да бараат алтернативи и истите да се уиграат и слично,ќе видиме оваа сезона како ќе им иде,да го задржеа истиот тим и да се засилеа ќе беа поопасни

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Кои резерви од Интер може да играат во прв тим во Јуве? Бурдисо? Виера? Или не, Кварезма можеби? :леводесно:

Малце не подценуваш како што гледам... Трезеге и Салихамиџич не се воопшто потрошени. За Трезеге, ти пиша Кико погоре, нема да зборам. Салихамиџич е одличен на пријателскиве утакмици, и има уште многу да понуди. Одлична личност со тимски дух која придонесува во добра атмосвера во соблекувалната, супер џокер, играч кој трча цело време и кој игра на минимум 4 позиции во тимот. Тиаго не е медикор, знае и вашиот Мурињо кој сам го фалеше и се чудеше како може таков играч да не игра прв тим во Јуве (уште на времето на Раниери). Молинаро и Григера не ги коментирам, не ни се стартери, а супер се за на клупа...

А за Амаури и Јакинта... :офлеле: Ок чим викаш не можеме да те разубедиме во споривното ок, нема ни да пробам. Само ќе те замолам да ми кажеш зошто мислиш така?

И не ни го држат само Диего, Сисоко, Киелини, Мело и Алекс тимот. И Буфон, Амаури, Каморанези, Легротаље, Зебина, Трезеге додај ги тука.. Врти сучи, целиот тим испадна... :smir:
Точно..Интервјуто на Мурињо беше после првиот дуел меѓу Јуве и Интер минатата сезона, кога Тиаго не влезе на терен, и после натпреварот Мурињо изјави „Не можам да замислам како може еден играч како Тиаго да не се искористи во еден ваков натпревар..“ Не е тајна дека Мурињо е огромен љубител на играта на својот сонародник, и затоа го доведе во Челзи..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
Сеуште стојам на својот став дека Ибрахимович е класа подобар играч од Ето, тоа впрочем го кажува и самиот трансфер 45 мил.+ Ето = Ибрахимович..Сума која не е воопшто наивна, + Ето. Трансферот се случи бидејќи Ибра сакаше да си оди, а доколку Ибра не би сакал да го напушти Интер, тогаш Морати немаше ни да го слуша Лапорта за неговата понуда, туку директно ќе беше одбиен..
Па вака сега, самите се ставивте во стапица, зашто ? Зашто Ето вредеше, пази. цели 20 милиони евра со година од истекот на неговиот договор . Зашто цело време дробам, Интер направија добра зделка зашто ќарија играч кој моментално вреди над 50 милиони евра и плус 50 милиони евра .
Па самото тоа што вреди 20 м со истек на договор за една година доволно ви кажува за Ето . Пак ке повторам, да ми каже некој дека Ибра е класа над играч кој минатата сезона беше број 1 во Свет на своја позиција е искрено дури и смешно . :)

.
Како фан на Јувентус, не ми е омилен играч, но факт е дека 80% од последниве 2 титули на Интер се благодарение на токму тој Ибрахимович..Ето искрено е добар напаѓач, и ништо повеќе од тоа..Додека пак Ибрахимович беше и плејмејкер, и добар напаѓач истовремено... Ето е добар кога тимот е добар, додека пак Ибрахимович беше добар и кога тимот беше катастрофален..
Она последното е изјава на Моџи, копи пејст, и не се согласувам со истата, зашто како што реков, Ето во својата кариера има постигнато над 50 голови за Мајорка, на крај краева мечот со Лацио беше доказ колку тоа Ето зависел од остатокот од тимот, или мечот со Јунајтед, кога сам шина цела одбрана во период кога Јунајтед доминираше на теренот, ФАКТ . Колку пати треба да ја повторам изјавата на Ферги : Првиот гол го сврте мечот ! .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom