Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Хах, малце и да се посмеам од дебатава... :pos:

Кој е остатокот? Баш ме интересира... Зашто чим сум толку грд, кога ќе прашаат, кој е најубав дечко у маало, сите моето име го кажуваат, покрај тоа што викаат дека не сум бил многу верен у врски, сум изневеруал енд стаф...? Кога ќе видат како што треба, ќе видат дека стварно ја сум најубав, без разлика на неверството. Сепак, јас сум врвот у маалото, сите сум ги прошол... сите сакаат да бидат ко мене...

:pos: Закон. :)
Е сеа ја заеба работава, се изгуби :(
Знаеш многу добро што сакав да ти доловам иако трудот ми е залуден зашто си фан на Јувентус и нормално е да не си објективен во врска со тој проблем .

Еве, малце посериозно, твојот став би бил буквално ист во случај Интер да беа обвинети за местење лани а не за претходни 3 години иако администрацијата на тимот е таа со декади .
Подобар пример од ова немаш, јебига, затоа реков дека некои работи се универзални, или сега ке се правиме наудрени и ке кажеш, не бе, ако нема докази за претходните 3 сезони тогаш Морати местел само лани ?!?!

п.с. За цитатот погоре :), и тогаш мама те буди и ти вика, сине стани, еве ти ја кесата, стави ја на глава и оди на школо .

Брат , значи прво ... први сме на табела така ? имаме право да си се надеваме на шампионска титула така ? 7бода не се малце така ?
Не се многу тоа ти се 2 порази на Интер а под услов 2 победина Јуве. Тотално не е многу, многу е над 10 бода, ама сепак за полусезона не се многу ни 10 бода со оглед на формата на двата клуба.

Друже табелата треба да се постира на крајот на сезоната па после да се дискутира кој бил најдобар ... отидовте на +7 и се понашате како да сте освоиле ЛШ .. стрпи се до април/мај,па после ќе дискутираме официјално за целата сезона :smir:

Не е проблем бе роки ке дискутираме...али немој да сте офлајн..ако земете скудето еве јас прв ке ви честитам..али ако интер земе ти прв ке пишеш во фан клуб.

може така?:smir:

Па моментално ако Новезе се 7 бода пред Интер, да :), aко Новезе лани освоиле титула со плус 10 од Интер, да, ако Новезе ги тепале Интер на нивни терен 0-4, да, моментално се подобри .
Со оглед на табелата, Интер имаат 7 бода предност, значи факт е дека во досегашниот дел од сезоната Интер се покажал подобро, и затоа е таа предност. На крајот од сезоната, ако во случај Интер има најмногу бодови нормално дека ќе го земи Скудетото, и тоа ќе биде показател дека Интер оваа сезона бил подобар и затоа го освоил. Но кога се зборува за тоа кој е досега најуспешен клуб во Калчото, најверодостоен показател се титулите. Точно дека успехот е релативна работа од сезона во сезона, но сепак, финално титулите го одредуваат оној кој бил најуспешен.

Брат , значи прво ... први сме на табела така ? имаме право да си се надеваме на шампионска титула така ? 7бода не се малце така ?

ОДеднаш се убацува навивач на милан кој од ракав вади *АМА ЛИГА НА ШАМПИОНИ НЕМАТЕ* и навивач на јуве кој вика *ВИЕ ГО НАМЕСТИВТЕ ЈУВЕ ДА ОДИ ВО СЕРИЈА Б , СЕ СЕ ВРАЌА СЕ СЕ ПЛАЌА*

Жити мајка .... ја на овие перма бан би им дал од форумов бе ....и нормално ке се рчнат после сите со аргументи/факти/Јуве Балкан(не) :pop::pop:
Први сте,имате право да се надевате на титула,не се малку 7 бода

Ова е секојдневно не само во Серија А тука општо и во сите лиги

За такви провокации (ако можам да ги наречам) бан? не заебавај :uvo:

Со оглед на табелата, Интер имаат 7 бода предност, значи факт е дека во досегашниот дел од сезоната Интер се покажал подобро, и затоа е таа предност. На крајот од сезоната, ако во случај Интер има најмногу бодови нормално дека ќе го земи Скудетото, и тоа ќе биде показател дека Интер оваа сезона бил подобар и затоа го освоил. Но кога се зборува за тоа кој е досега најуспешен клуб во Калчото, најверодостоен показател се титулите. Точно дека успехот е релативна работа од сезона во сезона, но сепак, финално титулите го одредуваат оној кој бил најуспешен.
Ама Грејт вели, има разлика помеѓу терминот најуспешен и најдобар .
Ливерпул има 18 титули, Челзи 4 од кои за третата чекаше цели 50 години до доаѓањето на Мурињо, па глеј каква корист имаат Ливерпул од тоа што беа најуспешни кога скоро 20 години се без титула, еве и Јунајтед ги стигна .

п.с. Која е моменталната корист на Јувентус од тоа што ете, биле најуспешни кога од 2003 немаат освоено титула и се обвинети за местење на натпревари и поради истото играа во Серија Б .

Не е проблем бе роки ке дискутираме...али немој да сте офлајн..ако земете скудето еве јас прв ке ви честитам..али ако интер земе ти прв ке пишеш во фан клуб.

може така?:smir:

Важи бе договорено .. ако земете скудето прв пишувам во фан клубот, но ако се случи обратното немој вас да ве снема :smir:

Е сеа ја заеба работава :(
Знаеш многу добро што сакав да ти доловам иако трудот ми е залуден зашто си фан на Јувентус и нормално е да не си објективен во врска со тој проблем .

Еве, малце посериозно, твојот став би бил буквално ист во случај Интер да беа обвинети за местење лани а не за претходни 3 години иако администрацијата на тимот е таа со декади .
Подобар пример од ова немаш, јебига, затоа реков дека некои работи се универзални, или сега ке се правиме наудрени и ке кажеш, не бе, ако нема докази за претходните 3 сезони тогаш Морати местел само лани ?!?!

п.с. За цитатот погоре :), и тогаш мама те буди и ти вика, сине стани, еве ти ја кесата, стави ја на глава и оди на школо .
Забегува од колосек очигледно ова со мојава лепота... :)

Ајде сега поозбилно. Во тој случај, јас како навивач на Јувентус ќе си се сомневам, ќе мрчам по форуми, но Интер ќе си ја имаат у витрина титулата.

А ти сакаш да ми кажеш дека доколку Интер биде обвинет за местење само лани, и доколку ја ти речам, Интер и прошлите 2 сезони местеше, ти ќе ми речеш да така е, нема потреба од докази, ваши се и тие 2 титули? :тупаница:

Значи, заклучок. Јуве без разлика на било што, е најуспешен и најтрофеен тим во Италија; Интер е актуелен првак во Италија; Интер е моментално во предност над Јуве на табелата во Серија А; Битката за најдобар тим во Италија сезонава е отворена се до август... Ху ноуз, можеби Милан ќе биде...

И Реал е најтрофеен клуб во Европа, па лани од Барса изгуби 2:6 :baeh:

А ти сакаш да ми кажеш дека доколку Интер биде обвинет за местење само лани, и доколку ја ти речам, Интер и прошлите 2 сезони местеше, ти ќе ми речеш да така е, нема потреба од докази, ваши се и тие 2 титули?
Интер да местеше, ја немаше веќе фудбал да гледам . . .
Не, сериозно, да се осудени за таква работа, да ги пратат во понизок ранг поради истото ептен ке бидам разочаран од нив, изневерен ко навивач и веќе најискрено, нема да биде тоа-тоа, и да, потполно ке го сватев тоа што ти би ми го рекол зашто не бегам од моите ставови, не сум контрадикторен, јебига, у ситуација ке свиткав опашка и тоа е тоа не дека викам дека и ти тоа треба сеа да го направиш :) .

Сериозно, го сакам тимот ептен ама да ми го направат тоа штознам, ради реда ке почнам да гледам фудбал, бар така ми налагаат некои мои филозофии во врска со овие работи, никогаш нема да ги гледам со исти очи иако Интер е поголем од Морати и компанија.

Ајт, шо удривме на дискусии удривме,, редно беше темава вака да живне, беам хоризонтала и се читаме тука до нареден сумјив пенал, гол од офсајд или можеби гол со рака . :tv:

Моја грешка, сакав да кажам најуспешен. За најдобар, ќе видиме на крај од сезона кој е најдобар... рано е уште сега да прогласуваме најдобри за годинава, како што вие направивте после неколку месеци од сезоната. Ако сакаше да кажеш дека Интер е подобар од Јуве моментално, ќе почекаме до август.

Никој не направи дека после неколку месеци Интер е најдобар, бар не јас.
Зошто би почекал до август, ако ме интересира кој прикажува подоби игри моментално. Гарфилде, Гарфилде...

Значи според твојата логика, Новезе кој има 1 титула во Сериа А (освоена на зелена маса), е подобар од Интер, ако Интер има 17 титули?

Направи разлика како што направив јас, помеѓу потрофеен и подобар има разлика. Трофеј си е трофеј, тоа ти се факти и ако некој тим има повеќе од некој друг значи дека е ,,потрофеен''. А што се однесува до подобар, тоа се однесува на повеќе работи, константност, играчки кадар, тренер, клупа (јас мислев баш на ова и тоа стриктно за оваа сезона, всушност јас тоа подобар/полош никаде не ни го спомнав, али ај, ја бар така го разбирам).

Интер да местеше, ја немаше веќе фудбал да гледам . . .
Не, сериозно, да се осудени за таква работа, да ги пратат во понизок ранг поради истото ептен ке бидам разочаран од нив, изневерен ко навивач и веќе најискрено, нема да биде тоа-тоа, и да, потполно ке го сватев тоа што ти би ми го рекол зашто не бегам од моите ставови, не сум контрадикторен, јебига, у ситуација ке свиткав опашка и тоа е тоа не дека викам дека и ти тоа треба сеа да го направиш :) .

Сериозно, го сакам тимот ептен ама да ми го направат тоа штознам, ради реда ке почнам да гледам фудбал, бар така ми налагаат некои мои филозофии во врска со овие работи, никогаш нема да ги гледам со исти очи иако Интер е поголем од Морати и компанија.

Ајт, шо удривме на дискусии удривме,, редно беше темава вака да живне, беам хоризонтала и се читаме тука до нареден сумјив пенал, гол од офсајд или можеби гол со рака . :tv:
Ќе бидеш разочаран од управата можеби, не од тимот, се разбира доколку го сакаш Интер (а сигурен сум дека го сакаш), а не Морати. Ениуеј, пази што си рекол, те држам за збор. :)

:salut:

Никој не направи дека после неколку месеци Интер е најдобар, бар не јас.
Зошто би почекал до август, ако ме интересира кој прикажува подоби игри моментално. Гарфилде, Гарфилде...
Не си ме разбрал. За мене подобар тим е оној кој на крајот завршува погоре на табелата, а не оној што прикажува подобри резултати/игри во првите 10-ина кола од сезоната. И што дека твојот тим прикажува добри игри, а на крај остане без титула? Подобар е од шампионот? Не...

3 саат ме фати у пм, бегам и ја под јорган, добра дебата у секој случај, ијако како секогаш, секој по своето до крај.. :)

Не си ме разбрал. За мене подобар тим е оној кој на крајот завршува погоре на табелата, а не оној што прикажува подобри резултати/игри во првите 10-ина кола од сезоната. И што дека твојот тим прикажува добри игри, а на крај остане без титула? Подобар е од шампионот? Не...

3 саат ме фати у пм, бегам и ја под јорган, добра дебата у секој случај, ијако како секогаш, секој по своето до крај.. :)

Па да де, тоа ти е сума :).

Затоа што ние правиме муабет после некој месец од стартот на сезона, муабетот се однесуваше за сега. На крајот од сезона пак ќе правиме муабет, само немој пак на боледување да заминете (шала) :)

ве читам вака и баш посакувам Рома да беше конкурентна за титулата па да ви се вмешам малце во дискусијата што ја водите, ама како што стојат работите тешко, само можам да читам вака од страна:( се надевам на победа на Рома против Интер, па малце да ги зезаме интерашите, оти сега за сега се главни на форумот и со право можат да ги зезаат останатите членови кои се фанови на Јуве,Милан, па и Рома и Фиорентина, се на се доста интересна е сезоната оваа година во сериа а за разлика од претходните:smir:

И Реал е најтрофеен клуб во Европа, па лани од Барса изгуби 2:6 :baeh:
Значи според твојата логика ако си најтрофеен тим во Европа не смееш да си дозволиш пораз поголем од 2-3 гола ??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom