- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 5.204
- Поени од реакции
- 953
но сепак не сме тие ние шо решаваме кој ке оди на светско или ке седи во италија липи решава и верувам дека има грешки во повиканите играчи кои не покажале доволно сезонава :smir:
Не бе брат, јас не го фаворизирам Јакинта затоа што навивам за Јуве. По таа логика јас ќе го форсирав Дел Пиеро, мојот идол од детството заедно со Панчев, Баџо, Стоичков, Ромарио, Бебето итн. да не набројувам. Јас највеќе од се би сакал Алекс да го видам на светското ама јасно ми е дека тоа е нереално, па само направив споредба помеѓу споменатите двајца. Реков дека Јакинта не играше многу сезонава и не знаеме во какво светло би се претставил, додека Бориело се утепа од играње и дури и самите Миланези го колнеа. Значи, сума сумарум, проверено дрвобрат не е работа за отпишување, работата е кој да игра, а според мене ниту Бориело ниту Јакинта не треба да играт... но едно не ми е јасно, по кој логика попрво би го отпишал Борилео пред Јакинта, јас знам дека навиваш за Јуве, ама реално гледано попрво Јакинта би го отпишал отколку Бориело... колку толку Бориело е здрав и дава голови, не многу ама сепак има реализација, а што направи Јакинта оваа година?? пола и повеќе од сезоната беше повреден и сега почна да игра, без некој посебен ефект, таков играч автоматски оди надвор од комбинација за едно светско![]()
Се слагам со болдот, не значи ако Јакинта не изиграл сезонава ништо и дека нема да покажи на СП некаква игра,истото сеа ќе го споменам Подолски мислам дека беше или Клосе(еден од Баерн Минхен), не сум баш сигурен пред некоја година имаше катастрофална сезона во Баерн Минхен, но на првенство блесна со одлични партии а со Бориело е јасна ситуацијата, дечкото не го бива за во репрезентацијата:nenene:Не бе брат, јас не го фаворизирам Јакинта затоа што навивам за Јуве. По таа логика јас ќе го форсирав Дел Пиеро, мојот идол од детството заедно со Панчев, Баџо, Стоичков, Ромарио, Бебето итн. да не набројувам. Јас највеќе од се би сакал Алекс да го видам на светското ама јасно ми е дека тоа е нереално, па само направив споредба помеѓу споменатите двајца. Реков дека Јакинта не играше многу сезонава и не знаеме во какво светло би се претставил, додека Бориело се утепа од играње и дури и самите Миланези го колнеа. Значи, сума сумарум, проверено дрво, така да од двете зла, го бирам помалото.
Forwards
Iaquinta (Juventus)
Gilardino (Fiorentina)
Di Natale (Udinese)
Rossi (Villarreal)
Quagliarella (Napoli)
----------
Borriello* (Milan)
Pazzini (Sampdoria)
Toni (Roma)
Totti (Roma)
брат јас кажав со имав за кажување сепак е работа на липи а не моја твоја или од некој друг и јас не се сложувам со некој работи но сеа тоа е на пример липи греши шо им дава шанса на тие од јуве да не викам не но сепак ако се земе во предвид дека тој и доста време го водеше тимовЗначи, пошто иве е толку паметен и голем фудбалски стручњак, а мие другиве гледамо фудбал 1 година, ај Иве злато да ги земемо у репрезентација Донадони, Барези, Малдини, Сињори, Баџовците, ако се тапа сега они, стари и тн. изиграле они порано јако :tv:
Значи мене не ми чуе стапот кој како играл пре 15 године, критериум за избирање играчи посебно напаѓачи е МОМЕНТАЛНАТА форма, игрите во ПОСЛЕДНО време
Ди Натале - 30 натпревари 23 гола
Џила -32 натпревари 15 гола
Јакинта - 10 натпревари 3 гола
Кваљарела - 32 натпревари 9 гола
Роси - 28 натпревари 7 гола
Бориело - 24 натпревари 13 гола
Значи пред фактите и боговите молчат, а фактите кажуваат дека Бориело после Ди Натале и Џила има највише погодоци, но поголем процент на релизација споредено со бројот на натпревари од Џила.
А овој вашиот не заиграл ебана година цела, изигра 10 утакмице даде 3 гола и успе 2 пута да се најде у најлошиот тим на колото.
Мислим имајте малу обзир шо пишуете мајку му стара :smir:
факт е дека Милан ја изгуби борбата за скудетото кога го изгуби Пато! доста со тој Бориело кој е туркан сосила од втора постава,кој е тој кој би купил дрес од Бориело бе ало!!! јас не реков дека Јакинта МОРА да игра на светското,ако успее да се припреми како пред повредата-тогаш ќе биде незаменлив ! пред фактите и боговите молчат,тука на форумов не начекав таков...Значи, пошто иве е толку паметен и голем фудбалски стручњак, а мие другиве гледамо фудбал 1 година, ај Иве злато да ги земемо у репрезентација Донадони, Барези, Малдини, Сињори, Баџовците, ако се тапа сега они, стари и тн. изиграле они порано јако :tv:
Значи мене не ми чуе стапот кој како играл пре 15 године, критериум за избирање играчи посебно напаѓачи е МОМЕНТАЛНАТА форма, игрите во ПОСЛЕДНО време
Ди Натале - 30 натпревари 23 гола
Џила -32 натпревари 15 гола
Јакинта - 10 натпревари 3 гола
Кваљарела - 32 натпревари 9 гола
Роси - 28 натпревари 7 гола
Бориело - 24 натпревари 13 гола
Значи пред фактите и боговите молчат, а фактите кажуваат дека Бориело после Ди Натале и Џила има највише погодоци, но поголем процент на релизација споредено со бројот на натпревари од Џила.
А овој вашиот не заиграл ебана година цела, изигра 10 утакмице даде 3 гола и успе 2 пута да се најде у најлошиот тим на колото.
Мислим имајте малу обзир шо пишуете мајку му стара :smir:
тебе да те ставиме сам меѓу двајца ѕверови можеби ќе извлечиш нештоУште мислите дека Јакинта треба да игра за Италија ?
Постатичен напаѓач неам видено .....
тебе да те ставиме сам меѓу двајца ѕверови можеби ќе извлечиш нешто
Амаури од кога влезе ја растрча одбраната........само да се кажело нешто