Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Па Пирло ако не игра кој ќе игра иако игра слабо..искрено Јакинта не влегува во Јувентус а го зимаат за репрезентација пред Бориело тоа е омг ;)
и кога никој не го знаеше јакинта липи го зеде а сега нема шанси да го изостави:jaj:

Појма нема незнам оти Тони и Бориело подобри се од него..
Брат, искрено Јакинта нема играно сезонава многу и не се знае дали ќе биде добар ако оди на светско ама од друга страна за Бориело е потврдено дека е камен затоа што ги одигра скоро сите мечеви за Милан така да јас попрво би го отпишал него отколку Јакинта. Единствено се сложувам дека Тони треба да добие шанса.

Брат, искрено Јакинта нема играно сезонава многу и не се знае дали ќе биде добар ако оди на светско ама од друга страна за Бориело е потврдено дека е камен затоа што ги одигра скоро сите мечеви за Милан така да јас попрво би го отпишал него отколку Јакинта. Единствено се сложувам дека Тони треба да добие шанса.
не знам зошто појаснуваш,изгледа батињата од сезонава пратат посериозно фудбал:toe:

не знам зошто појаснуваш,изгледа батињата од сезонава пратат посериозно фудбал:toe:

абе ти па оди играј си со кукли Јакинта цела сезона за Јувентус не влегол ќе го земат за клупа да грее реков дека подобра опција е Бориело или Тони.

тони.... често се повредува, а е добар. липи не смее да ризикува. јакинта сезонава е:jaj: турниме да запалам но затоа има многу напаѓачи кој се докажаа сезноава а нема да бидат во репрезентацијата.... страшно...

Го забораивте Миколи мислам треба да се повика според мене

Тимот ионака е катстрофален а можеби и најнеквалитетен тим на италија во последните 20 и кусуро години и можеби повеќе па и во цела историја(италија секогаш имала одличен тим и тоа се гледа низ историјата),па поентата ми е нема кои други играчи да земи кога се тие ..можиме на липи да му замериме со тоа што го зема легротаље во тимот а кога можи 5 играчи од сериа А подобри да најде ама тое..очигледно липи се решил на искуство и ќе оди на таа карта во ова СП..(исто така имам уште една замерка а таа е што не ги зема најквалитетните италјански играчи касано и балотели,ама очигледно и големи проблеми носат овие двајца па подобро да не ризикува со нив)..можеби е и добро во репрезентацијата што повеќето се од јувентус па играчите се доволно воиграни меѓу себе(ама ако веќе решил да ги зема нека ги игра стратна постава гросо,канаваро,киелини,каморанези,маркизио,јакинта....)..споредбата помеѓу јакинта и бориело мислам дека тука бориело би требало предност да добие пред се поради подобрата форма која ја има ..а јакинта цела сезона беше повреден и е тотално неупотреблив и непродуктивен во овој тим...

Го забораивте Миколи мислам треба да се повика според мене

Миколи е ѕвер но според мене нема ни теоретски шанси да биди повикан..ионака конкуренцијата во нападот е огормна..липи е селектор а и беше тој мислам кога беше миколи набркан од деле алпи па и не ми се верува да го повика кога веќе има напаѓачи (колку толку:toe:)

Реално колку и да е дрво Бориело,пак е подобар од Јакинта ццц ах Липи Липи :tapp:

брат не е работа за отпишување, работата е кој да игра, а според мене ниту Бориело ниту Јакинта не треба да играт... но едно не ми е јасно, по кој логика попрво би го отпишал Борилео пред Јакинта, јас знам дека навиваш за Јуве, ама реално гледано попрво Јакинта би го отпишал отколку Бориело... колку толку Бориело е здрав и дава голови, не многу ама сепак има реализација, а што направи Јакинта оваа година?? пола и повеќе од сезоната беше повреден и сега почна да игра, без некој посебен ефект, таков играч автоматски оди надвор од комбинација за едно светско:toe:

Па Пирло ако не игра кој ќе игра иако игра слабо..искрено Јакинта не влегува во Јувентус а го зимаат за репрезентација пред Бориело тоа е омг ;)

Де Роси и Монтоливо прва постава, но доколку игра со тројца средњаци тогаш може и Пирло, кога би размислил би го ставил Амброзини пред Пирло па Де Роси да ја игра улогата на Пирло:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom