Seoski Fahed, Fantasy - Qatar 2015

Супер организација си имаат бе, федерацииве во Македонија не функционираат вака :icon_lol:
Помалку натпревари се и тоа е тоа, така ако гледаш целата игра е на среќа...

Него јас барам од Сеоската Федерација да ни дадат две директни места за следното натпреварување, на нас од фан клубот РК Вардар, бидејќи имаме најмногу претставници во втората фаза :oleee:

Сакам 1/2 финале со @Ne_sum_ja да имаме еден сигурен Вардарец во финале, :icon_mrgr: а може и вардарско финале со @Carter ако помине :pijani:

Форца Бутин :cujte:

Супер организација си имаат бе, федерацииве во Македонија не функционираат вака :icon_lol:
Помалку натпревари се и тоа е тоа, така ако гледаш целата игра е на среќа...

Него јас барам од Сеоската Федерација да ни дадат две директни места за следното натпреварување, на нас од фан клубот РК Вардар, бидејќи имаме најмногу претставници во втората фаза :oleee:

Сакам 1/2 финале со @Ne_sum_ja да имаме еден сигурен Вардарец во финале, :icon_mrgr: а може и вардарско финале со @Carter ако помине :pijani:

Форца Бутин :cujte:

Може, педерски ме тепаше у група, али ќе ти вратам у финале.

А баш сакав некој од нас да го сретне у големото финале @Tomasino со Пелистер и квалитетно да го прегази, ама тој уште у групи испаднал. :icon_mrgr:

Може, педерски ме тепаше у група, али ќе ти вратам у финале.

А баш сакав некој од нас да го сретне у големото финале @Tomasino со Пелистер и квалитетно да го прегази, ама тој уште у групи испаднал. :icon_mrgr:

Да бе педерски, како сакаш прв да завршиш, со Белорусија во 16 најдобри? :kezec:
А сега си типувал дека и од Босна ќе изгубат :icon_mrgr:

Голема замерка имам до организаторите за начинот на кој се одбра типувањето за вторава фаза. Типовите за 1/8 финале се 99% исти кај сите, пошто се знае кои се фаворити, посебно тие што се изразити фаворити па прашање е само со колкава разлика ќе победат. Значи тука ништо не дава можност да не истакне нас, типувачите дали и колку сме добри во типувањето. За оваа фаза МОРАШЕ да има типувања со хендикеп. Можевте да земете хендикепи од Бетсити од дополнителните, значи оние што се за гол-два помали/поголеми од другите кладилници. Пример едно е да ја типуваш Хрватска-Бразил 1 а друго е да имаш поставен хендикеп, да речеме од 5.5 гола во корист на Бразил. Тогаш има за што да типуваме и да се види кој е подобар. Вака во голема мера се ќе се сведи на натпреварите за пласман од 17-24 место и на томболата наречена “пенали на натреварот“. Кое типувачко знаење ќе го прикажам јас ако типувам под/над границата (и тоа иста граница) за пенали на 4 натпревари??? Се е тоа чиста среќа. Голем, голем пропуст, ќе видите дека сум во право ама касно е сега да се менуваат правилата, нема веќе време. Фантазиво се сведе на игра на среќа, на веројатност. :(

У Бет Сити плата земаат за тоа, ние не. Ќе има хендикепи кога ќе има помалку мечеви за типување. Сега за сега 12 меча се океј, ако во осминафиналето има изразити фаворити, во президент купот нема ни Ф од тоа.[DOUBLEPOST=1422183457][/DOUBLEPOST]Уште @Ватрослав во Запад и @Beric Dondarrion во Исток немаат типувано, имате време до 15.30 момци.

Последно уредено:
@Carter @Ватрослав

Ебете се, морало ли исто потполно се. :D

Еве затоа што уште не е поминат deadline-от, тип директно од Моцарт:

K.Lazarov 8,5

плус или мниус, првиот што ќе се пријави ќе биде во предност, затао што на вториот ќе му остане преостанатиот избор.
Односно, ако првиот рече минус, вториот мора плус.
Како не би дошло до компликации, типот пишете го у темава.

Другиве двојки ги погледнав, нема случај ко вашиот.

На крај јас го изедов, супер. :D Тоа можеше да важи за некој од постоечките типови, да "мора" обратно, еве на пример Франција - Аргентина. :P

епа јебига сеа, не очекувавме дека и до толку ќе има израмнетост, така да можно е принципот „прв во времето, прв во правото“ да се примени понатака. :jajce:

Требаше да си ќутиш бе, ќе си поминеше понатаму со правилото "гол повеќе во гости" уствари овде ти е "пу-пу, прв типував" :kezec:

Сам си даваш автоголови после ние педери :цицки: :icon_mrgr:

Јанезите ако тепаат, ја и Види Фотос сме првите полуфиналисти :D

Полуфиналеееееее:vozbud: тројка тројкаа, што направив луѓее

Capture.PNG

Полуфиналисти на Западот: @Xsago , @Ватрослав , @Ne_sum_ja , @KembaW

fahed.PNG

Полуфиналисти на Истокот:
@bobipp , @Prime , @Colt Willcox , @Види Фотос

Натпреварите што треба да ги спремите се четвртфиналните плус Босна - Русија и Белорусија - Чешка. Дополнителните критериуми ќе ги добиете покасно. Тогаш ќе почнете и со типување во соодветните теми. :backa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom