SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
Не би имало логика да ги индексира прво твоите текстови како уникатни и потоа откако тој ќе ги реобјави неговите да бидат оригинали а твоите копија. Колку што знам гугл за уникатен и оригинален текст го смета прво индексираниот, а од тој момент па натаму секој плагијат се смета за дупла содржина. Доколку првите реченици од текстот ставени во наводници ги нема на гугл слободно можеш да бидеш сопственик на тој текст. Just saying :)
Да да по логика така е имам размислено ама демек пошто се веќе објавени некогаш и плус го купуваш домејнот да не има некоја финта. Во секој случај се исплати да пробаш ама не е трајно решение според мене.

Поздрав дечки темата е супер и има доста корисни информации. Многу ми е жал што членот templar55 не е активен а сакам да разговарам со него. Дали некој се знае лично со дечкото или има негов ФБ/скајп било каков контакт каде што може да го најдам? Би ви бил многу благодарен.

^ или ангажирате writer za 4-5 долари за 500 збора :). За првиот метод, кој го имам пробано, се прашувам дали ако некој го купи стариот домејн и си ги реобјави текстовите од тој домејн дали гугл ќе ги смета неговите за прво објавени или некој што ги дрпнал?
Со Google Webmaster Tools може да се промени домејн. Ранкингот неможе да се пренесе но логично е дека со докажување на сопственост на стариот домејн и со менување на името текстовите да се прифатат како оригинални на новиот домејн.

Неколку начини за добивање на квалитетни бесплатни статии:

1.
На странaта www.expireddomains.net се пребарува(во search) по клучен збор.
- Се подредува по DP(Domain Pop).
- Се копира URL-то од страната на www.waybackmachine.org и хронолошки се пребаруваат статиите.
- Потоа правите copy-paste на цела статија на вашата страна.

Важно: Пред да превземете статија прво проверете за плагијат на www.smallseotools.com/plagiarism-checker/ и ако е 100% уникатен одите на google.com и ги проверувате првите реченици (речениците се ставаат во наводници) од секој параграф во случај да не е претходно превземена статијата на некој блог. Оваа проверка ја правите дополнително бидејќи софтверите за проверка на плагијати не се секогаш релевантни.

2. Преку торент го спуштате софтверот Dragon Naturally Speaking. Импортирате .wav или mp3 фајл и програмот автоматски прави транскрипт од аудиото (Сепак во поголем број на случаи овој метод нема да функционира)

3. На гугл пребарувате keyword + newsletter или keyword + organization. Со тоа ќе пронајдете страни кои се со слични теми како вашиот клучен збор. Се претплатувате на нивниот newsletter и чекате на вашиот маил да ви пристигне квалитетна и неиндексирана содржина.

4. Одите на google translate. Преведувате од неколку јазици на англиски и обратно.
- Англиски - Шпански
- Шпански - Англиски
- Англиски - Француски
- Француски - Германски
- Германски - Англиски
и добивате уникатен текст. Останува само да ја проверите граматиката,
фразалните глаголи, времињата :)
Дали може со ваков метод да се користат артикли за Тиер 1(web 2.0s) ?

најдобро е да си платите за текст. Од 3 до 10 долари за 500 зборови проверен дека проаѓа на копискејп и рачно напишан. плагијат може да го уништи рејтингот.

Пoтпoлнo нoв сум вo oвие вoди... Плaнирaм дa нaпрaвaм веб стрaнa и дa јa пoврзaм дo кликбaнк или некoј сличнa стрaнa... Е сегa местoтo кaде штo ќе имa бaј нaу ме буни.... Дaли веб стрaнaтa требa дa изгледa кaкo oнлaјн стoр.... Или пaк требa некoе ревју и линк или бaнер дo негo?

Ревју со линк. Тоа ти е најдобра опција (според мене) иако можеш и другото. Најдобро е да правиш оригинални ривјуа и да бидат подолги (негде 300+ зборови, ова зависи и од продуктот колку може да се пишува за него). Во ривјуто ќе може малку да поработиш на SEO, ќе го спомнеш името на продуктот два-три пати плус кивордот што е поврзан со него исто неколку пати.

Некој кај нас да пишува артикли текстови на Англиски јазик за ефтина цена?

Ок прво поздрав до сите од форумот (посебно до оние кои се сконцентрирани на оваа тема) СЕКОЈА ЧЕСТ АМА БУКВАЛНО СЕКОЈА ЧЕСТ. Прво ја исчитав цела тема и се регистрирав и еве го и мојот прв пост.Е сега јас сум нов сакам да почнам ме бунат многу работи али ќе почнам со туторијали. Штета шо неможев да се приклучам порано или не ја видов темата порано бидејќи работев на слично нешто ама за човек и не бев навлезен во работата работев само механички поточно ставав линкови и слики од производите кои ги промовираше фирмата (а фирмата правеше страшни суми дневно СТРАШНИ) и заради тоа сум во големо бунило но сакам да почнам јас самостојно но исто би се нафатил (да работам за некој за одредена плата се разбира доколку има таков можи слободно да ме исконтактира со тоа ќе ми помогни пред се финансиски и да научам нешто повеќе а со тоа да му помогнам на некој и да му ја олеснам работата мислам и двата би биле во корист). Поздрав до сите се надевам нема да дозволиме темата да згасни, штета што човекот кој ја започна темата го нема повеќе на форумот голема загуба нели... позз

Како ви оди ранкирањето по Абдејтиве? Има нешто ново што би сакале да споделите :) Според моите истражувања во моите ничиња претежно сите ранкирани страни користат или имаат своја ПБН.

Како ви оди ранкирањето по Абдејтиве? Има нешто ново што би сакале да споделите :) Според моите истражувања во моите ничиња претежно сите ранкирани страни користат или имаат своја ПБН.
Имате ли некоја група на фб/ специјален форум каде што може да дискутирам со македонци што се занимаваат со SEO?

Имало Update?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom