SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки како оди SEO-во...има ли нешто ново? Почна ли некој од почетниците да работи нешто или сеуште сте во фаза на учење?
Работев на едно прилично конкурентно ниче и затоа ме немаше долг период, тука сум наредните 2-3 дена ако треба нешто. Поздрав.

Јас купив домејн...:-) Еден совет - дали да се купи стар искористен домејн (expired ама со одреден ранкинг) или да се тргне од нула.

Јас купив домејн...:) Еден совет - дали да се купи стар искористен домејн (expired ама со одреден ранкинг) или да се тргне од нула.
Зависи...треба да знаеш што купуваш. Ако домејнот е expired провери да не е спамиран или можеби веќе има некој пенал.
Пред да купуваш expired домејни треба да провериш колку и дали воопшто имаат PR.
Треба да провериш на ahrefs или majestic дали е спамирано со него т.е. дали има природно градење на линкови кон тој домејн.
Треба да провериш дали е индексиран на гугл.
Треба да провериш DA и PA и нормално доколку сакаш можеш да ја провериш историјата на тој домеин и каква содржина имал во минатото ама го заборавив сајтот, ваљда некој ке го пише.
Добар expired domain со ранкинг воопшто не е ефтин...така да подобро е да се почне од 0

Зависи...треба да знаеш што купуваш. Ако домејнот е expired провери да не е спамиран или можеби веќе има некој пенал.
Пред да купуваш expired домејни треба да провериш колку и дали воопшто имаат PR.
Треба да провериш на ahrefs или majestic дали е спамирано со него т.е. дали има природно градење на линкови кон тој домејн.
Треба да провериш дали е индексиран на гугл.
Треба да провериш DA и PA и нормално доколку сакаш можеш да ја провериш историјата на тој домеин и каква содржина имал во минатото ама го заборавив сајтот, ваљда некој ке го пише.
Добар expired domain со ранкинг воопшто не е ефтин...така да подобро е да се почне од 0

ме интересира нешто. Дали плаќате за Backlinks на PR7 8,9 или сами ги креирате и како? Пошто гледам многумина нудат дали на фивер или било каде за одредена цена беклинкс од некои високо рангирани страни

ме интересира нешто. Дали плаќате за Backlinks на PR7 8,9 или сами ги креирате и како? Пошто гледам многумина нудат дали на фивер или било каде за одредена цена беклинкс од некои високо рангирани страни
SEO-то го правам сам и пред се гледам да биде квалитет над квантитет. Квалитет на фивер воопшто нема да најдеш за $5.
Инаку добро SEO чини од $300 па нагоре (во зависност од конкуренција за ничето).
Линковите коишто ги нудат на фивер PR7 и нагоре се всушност home page rank а не actual page rank, што искрено според мене се безвредни.
На фивер купувам само кога ми требаат tier2 линкови а немам време сам да ги правам.

Во случај да не е спомнато ова е добро алатче за проверка на PR, DA, Alexa Rank
http://www.robingupta.com/bulk-domain-authority-checker.html

Инаку се нудат baclinks и за по 100 па и до 1000 долари. За само еден беклинк во еден текст од 500 збора. Ама затоа DA 90 PR 8. :-)

Дaли кaкo oснoвa мoже дa се кoристи фб?
Не те сфаќам нај нај ама ако мислиш на : рангирање на фб фан страна на гугл...тогаш да, може. Дури и полесно ке поминеш бидејќи сега гугл дава далеку голема предност на страни од social media.

Не те сфаќам нај нај ама ако мислиш на : рангирање на фб фан страна на гугл...тогаш да, може. Дури и полесно ке поминеш бидејќи сега гугл дава далеку голема предност на страни од social media.
Пa тoa ми беше и прaшaњетo... Дaли мoже дa се рaнгирa фб стрaнa?

Во случај да не е спомнато ова е добро алатче за проверка на PR, DA, Alexa Rank
http://www.robingupta.com/bulk-domain-authority-checker.html

Инаку се нудат baclinks и за по 100 па и до 1000 долари. За само еден беклинк во еден текст од 500 збора. Ама затоа DA 90 PR 8. :)
Ако ми останат нешто од high PR web 2.0 ке ги споделам тука...мислам дека би ми останале околу 10-тина web 2.0 со PR4 DA98 PA40...одприлика вредност им е 30-тина долари од 1 web 2.0.

Ако ми останат нешто од high PR web 2.0 ке ги споделам тука...мислам дека би ми останале околу 10-тина web 2.0 со PR4 DA98 PA40...одприлика вредност им е 30-тина долари од 1 web 2.0.
кај тебе како иде? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom