SEO на сајт?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.341
Снимив пар книги за оптимизација на срч инџинот на гугл.
Ме интересира освен стандарните решенија што се е потребно за еден сајт да биде подобро котиран на срч листата?

Ме интересира освен стандарните решенија што се е потребно за еден сајт да биде подобро котиран на срч листата?
За да бидеш на топ листа, потребно е да исполниш многу услови (зависи под кои клучни зборови сакаш да те има). Пр. за business скоро и да нема шанси, треба да имаш посетеност од типот на businesstimes, да имаш линкови на други сајтови итн.

Најбитно е името на сајтот, текстот во сајтот (содржината), нешто keywords (не премногу, туку доволно), посетеноста на сајтот, надворешните линкови итн. Гугл си има сложена формула која ги користи сите овие параметри за да го даде резултатот кој го дава.

И муабетите дека ако му платиш на некој да ти го крени сајтот погоре за одреден keyword кој е од покористените не држи вода, оти од таков човек најмалце зависи. А ги има многу. Таков човек само може совет да ти даде во која насока треба да се развиваш и што ти е потребно да направиш за да бидеш погоре на резултатот. А тој совет ќе ти биде сличен на овај погоре.

За да бидеш на топ листа, потребно е да исполниш многу услови (зависи под кои клучни зборови сакаш да те има). Пр. за business скоро и да нема шанси, треба да имаш посетеност од типот на businesstimes, да имаш линкови на други сајтови итн.

Најбитно е името на сајтот, текстот во сајтот (содржината), нешто keywords (не премногу, туку доволно), посетеноста на сајтот, надворешните линкови итн. Гугл си има сложена формула која ги користи сите овие параметри за да го даде резултатот кој го дава.

И муабетите дека ако му платиш на некој да ти го крени сајтот погоре за одреден keyword кој е од покористените не држи вода, оти од таков човек најмалце зависи. А ги има многу. Таков човек само може совет да ти даде во која насока треба да се развиваш и што ти е потребно да направиш за да бидеш погоре на резултатот. А тој совет ќе ти биде сличен на овај погоре.

Фала за советот.
Ме интерeсира дали ако мојот сајт го посетат 100 мои познаници еве да речеме 30 пати во месецот дали тоа ќе помогне при оптимизирање на сајтот?
Или да се направи некој бот што динамички ја менува IP адресата и направи некои 100000 посети месечно?

Не знам, пробај :)

На почетокот мислев дека тоа SEO е лесна работа,ама сега гледам дека имат многу работа,работа,работа...за да се дојде до врвот на срч енџнс...

<meta name="verify-v1" content="AhnlvrJrJtx0bwxhuSI08gAWLkpeuN2FDFcJSQPutdo=" />
<meta http-equiv="content-language" content="bg" />
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<meta name="rating" content="General" />
<meta name="author" content=""/>
<meta name="owner" content="" />
<meta name="copyright" content="" />
<meta name="cache-control" content="no-cache" />
<meta name="pragma" content="no-cache" />
<meta name="robots" content="index,follow" />
<meta name="revisit-after" content="1 days" />
<meta name="msnbot" content="index,follow" />
<meta name="googlebot" content="revisit-after 1 day" />
<meta name="area" content="">
<meta name="allow-search" content="yes">
<meta name="subject" content="">
<meta name="abstract" content="">
<meta name="country" content="">
<meta name="creation date" content="" />
<meta name="catalogue" content="">
OVA SE OD PRILIKA STANDARDNITE META TAGOVI
drugo sto treba da se gleda e linkovite i MODE REWRITE
vo BODY tagot, pravis hidden tablica so Sodrzina(primer MENITO)
abe se na se igracka si e :P

http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTi...oper-s-Guide-to-SEO.productCd-0470100923.html

http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTi...oper-s-Guide-to-SEO.productCd-0470131470.html

Купи ја во зависност од тоа која технологија ја користиш, и ќе ја сватиш целата сусштина на проблемот. Ова е цела една наука и од форум со 5 реченици не можеш да го добиеш тоа што го бараш.

Има некој да сподели уште пар совети,цаки,финти и сл?

Има некој да сподели уште пар совети,цаки,финти и сл?
Пред се треба да внимаваш да ти е валиден html
тоа е еден од факторите
Да немаш многу мртви лникови
Да избегнуваш употреба на јаваскрипт во соодржината
бидејки гугле не стартува јавскрипт.

Линкови (адресите) треба да ти се ( пријателски ) или кратко кажано да излгедата како статичен сајт

index.php?bla=1&bla2=3 - ваквите линкови се поназад на листата
како треба да изгледа еден
линк погледни на http://www.pelaphptutorials.com како се направени
Што значи името на html фајлот треба да ти е соодветен со соодржината
Исто така и титле (насловот) е многу битен.

Се разбира името на сајтот и старотста се многу битен фактор

Потребно е време еден сајт да се подигне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom