Здраво и поздрав до сите.
Темата е одлична, поздрав до сите членови кои несебично се вложуваат да го споделат своето знаење со останатите.
Мене ме интересира дали кога станува збор за СЕО како ја изготвувате стратегијата. Ке пробам во кратки црти да објаснам во од што се состои мојот план - слободно пишувате коментари ако сметате дека нешто треба да се дополни или отфрли. Како што можите да забележите ке наведам некои основни меинстрим работи кои ги среќавам години уназад по блогови, курсеви од Линда, Јудеми Курсера. Не користам напредни техники и финти, буџетот засега не ми дозволува а навистина сакам да си го усовршам знаењето.
Верувам дека напредокот во СЕО е да бидеш пред другите, да тестираш работи пред другите.
Со следење на курсеви и книги кои сите ги читаат и ги гледаат факт е дека нема некој кузнај каков напредок, кога мнозинството ги прави истите работи - тешко ќе се издвоиш од толпата.
Ова за жал некогаш може да биде и огромен ризик долколку работиш на сајтови на клиентот.
-Инсталирање на Тракинг Систем (Google Analytics, Webmaster Tools)
-Пребарување Киворди (Ubersuggest, keyword planner, Semrush, Кeywords Everywhere)
-Колку киворди одат во игра по извршената анализа, за колку киворди ги оптимизирате страните,2-3 или повеќе.
-Он Пејџ оптимизација (meta description, page title, favicon, content, h1, h2, links solving duplicate content, adding schema, page speed )
-Оф пејџ (креирање линкови со соодветна содржина најчесто преку шпионирање на конкуренцијата и социалните медиуми- Ahref, Majestic SEO)
Изготвување на извештаи.(G. Analytics)