Сенке над Балканом

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
На Мтв беше мислам нешо во склоп со Браќа Манаки.
Да фала што ме посети. Имаше исто и за некој портали видео интервју па затоа не можев да се сетам каде точно го слушнав тоа.

И тоа што го слушаш не знаеш да го пренесеш. Кажа дека зависно од интересот на македонската публика (читај гледаноста на МРТ1) и поддршката од македонската агенција за филм ( не се знае дали ќе го поддржат со пари и за втора сезона), би можеле да ја развијат македонската приказна многу повеќе. Али клучен фактор ти е она ако. Ако има гледаност и пари, ќе има и поголема застапеност на Македонци во неа.

А пошто се сомневам дека има некоја голема гледаност на МРТ, тешко дека би била и позастапена македонската приказна.

Eве што е планирано за втора сезона
http://mondo.rs/a1066391/Zabava/TV/Senke-nad-Balkanom-druga-sezona-Dragan-Bjelogrlic.html[DOUBLEPOST=1513973650][/DOUBLEPOST]Алимпије се состанува со газда Киро, Дамјан и неговата сестра Јована, каде што наидува на уште една молба за соработка - да им помогне во убиството на кралот Александар.

Осмата епизода од „Сенки над Балканот“, која ја режираше Игор Иванов Изи и е воглавно снимена на локации во Македонија, ќе имате можност да ја гледате оваа Недела, 24-ти декември, во 22:30 часот на МРТ1.

#сенкинадбалканот #senkinadbalkanot Dragan Bjelogrlić Tomi Salkovski #VladimirKecmanovic #StevanKoprivica #DanicaPajovic Dejan Stojiljković #MiroslavLekc #SrdjanSpasic #AndrijaKuzmanovic Marija Bergam #AleksandrGalabin Milos Timotijevic - Offical Page #ToniMihajlovski Gordan Kicic Goran Bogdan Pero Arsovski #AlekseySolonchev Nenad Jezdic #SrdjanZikaTodorovic Žarko Laušević #IvaKevra #JovanaStojiljkovic Nikola Đuričko #GoricaPopovic Александар Глигорић #NikolayShestak #SebastianCavazza Jana Stojanovska Aksel Mehmet Ristanovski Nikola Deniz Thee Menace Dimitar Šime Minov Aneta Matovska Erkan Bakan Nikola Kotevski Vladimir Pavlovski Igor Popovski Dule Kardale Grubac Katerina Jovan Ristovski Vasil Janev Давид Ристески Zarko Lukic Zarce Aleksandar Kotevski Viktorija Markoska Igor Grubac Elena Tasevska Tome Hristov Dime Topuzovski Metodija Najdoski Ilija Vicoroski Nikola Istochki Martina Kimovska MAGNIFICO #MakedonskaRadioTelevizija #MRT1
http://www.imdb.com/title/tt6108262

Последно уредено:
Стигнав до 5та епизода и се додека не ја најдов темава и не ве исчитав, посебно воведниот пост, мислев снимиле некоја историска фикција.
Е сега, си прочитав и сполерчиња :)ама баш и не ми пречи.
Инаку серијава е досега ми е ок. Нашиве засега добро си работат. Посебно Тони, Никола и двајцата Петровци.

Последно уредено:
Според IMBD што е пишано завршува на 31 декември на дочекот нова година на РТС и РТРС додека на МРТ ќе заврши на божиќ.

Доста глупо што МРТ каснат две епизоди.
Сепак моја грешка да се поправам серијата прва сезона има 10 епизоди и веќе завршила во Србија што значи кај нас на МРТ 1 остануваат уште две епизоди и тачно до божиќ како што и пишав. На 31ви на РТС почнува новата серија историска драма Немањиќи.[DOUBLEPOST=1514202042][/DOUBLEPOST]
Има некаде да се гледа онлајн?
Не ти препорачувам онлајн затоа што се полни со глупи реклами кога ќе уклучиш епизода. Некогаш ни Ad blocker не помага за тоа.

Најдобро симни ја од торент или од некој балкански форуми.

Ја имаш на Serbianforum.org да се симне снимана од РТС 1 а на Trackermk.com ја имаш торент снимана како што оди на МРТ 1.

Последно уредено:
Вчера ја изгледав и последната епизода и некако млак крај ми имаше.

Како Бугарите сте станале ко плачеја за Трето полувреме. Додуша ист народ две држави па ко ќе видиш и незнам зошто ми падна чудно :(

Има некаде да се гледа онлајн?
На темава имаш линкови но нели треба да ги побраш малку :)[DOUBLEPOST=1514678354][/DOUBLEPOST]
Вчера ја изгледав и последната епизода и некако млак крај ми имаше.
Јас сега ја гледав супер е. Серијава е топ, ретко ме зиантересируваат серии, оваа ми привлече внимание. Многу ми се допаѓа идејата на режисерот да ги внесе сите фактори од тоа време но да си направи своја филмска прикаска која не е поврзана со историски факти. Историјата, настаните, толкувањето на историјата е намерно иземена што прави серијава да не оптеретена со политиканство и етноцинтризам. Убав пример како може историјата да се искористи за креирање на вакви убави дела.

Последно уредено:
- Imam ponudu od RTS-a koja je za sada najtanja, mada bih ja lično voleo da ostanemo na Javnom servisu - kazao je Bjelogrlić. Konkretno o narednoj sezoni on pregovara sa kablovskim TOP kanalom na kome se emituje druga sezona serije "Ubice mog oca", ali je dobio i ponudu od HBO, najpoznatijeg kablovskog kanala na svetu, koji stoji iza najpopularnijih serija u svetskim okvirima.

Повеќе тука http://www.vesti-online.com/Scena/Film/680641/Pljuste-ponude-za-nastavak-Senki

Svaka epizoda imala je rekordnu gledanost, u proseku oko 2,5 miliona gledalaca :shook::shook::shook:
Со буџет од околу 80 000 по епизода да постигнеш волкава гледаност е скоро неверојатно. Секоја чест за бјела. Сигурен сум дека проектов ќе донесе голем напредок на македонската филмска сцена. Не само кај актерите, туку и за целата екипа која стои позади камерите.

Јана гостинка во Pink кај Амиџиќ со Ивица Дачиќ и Харис Џиновиќ.
Другите делови од емисијата потражете ги на Јутјуб да не ја ставам цела емисија и да не ја терам во друг правец темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom