Сендвичи!

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Две кришки леб во нив има мајонезче саламче кашкавалче!
Попросто од ова нема!:star:

dve kriski majonez,na niv pecenica,kaskaval i kecap so goolema casa jogurt ili koka kola mh mh mh poubavo zdravje

Лето:
Варијанта 1=(Патлиџан(домат) + сирење + мортадела + две кришки леб) пута Х,
Каде што Х е количеството на храна која ја собира во стомакот, нормално само кога количеството на состојки ја надминува погоре поставената вредност за Х;
Баријанта 2=(Пинџур + биено сирење + мортадела + две кришки леб) пута Х,
Х е погоре дефиниран,
Зима:
Варијанта 1= (Ајвар + сирење + мортадела + две кришки леб) пута Х,
Х е погоре дефиниран.
Прибелешка:
Елементот Сирење во равенката се наоѓа исклучиво во стара офчја форма, и евентуално може да биде заменет со елементот кашкавал ,кој е исклучиво во мешана форма, при што се добива приближна вредност за равенките.
Елементот мортадела воколку не во формата „светиниколска” испаѓа од равенката.

mene definitivno mi e favorit krishka leb namackana so majonez(ali ne 5kila tuku malce :) ) pileshka salama i patlidzan!!!
Obozavam vakvi sendvici poso majonez i patlidzan najbolje ide,onaka vkusno(majonezot) i svezo(patlidznot) i plus mevce...prekrasno :)

Сега сум јадел еден сендвич

Еден леб,маргаринче еден тенок слој,ајвар еден подебел слој и сирење бајаги,сето тоа пропратено со јогуртче и сум се најал за мерак
Сега уште балго нешто ми фали за да бидам баш онака најаден,ко што треба

Najcesto si pravam tost,so mnogu kaskaval,no ponekogas znam da si spremam i laden sendvic vo koj obavezno ima majonez,shunka,sirenje (kravjo) i patlidjan.Normalno so ladniot pijam fanta,a so tostot coca-cola,ne znam zosto?

ponekad i ova go praam:
2 kriski gi mackam so puter,stavam kecap,kaskaval i origano odozgora.potoa go stavam vo mikro ili vo rerna da se potpece i stopi kaskavalot.i krkam usput so koka kola

Со еден прст месо и качкаваљ плус малу мајонез. Ммммм убајна.

уууу...

За сендвичи правам сендвич со туна,печурки,павлака,малку толчена сол,преливам со ќечап, рендам кисела крставичка и тоа го јадам со мераци,(Диетално и за мераци)

dve kriski lep,predhodno potpeceni u rerna.dodeka se topli mackam puter (na megle) stavam triena sol,tenko parce kaskaval,patlidzan i pecenica....mh mh mh najubavo usi ti pukaat dodeka jades i us toa ide edna goooolema casa jogurt (bitolski normalno)

abe ja eden sendwich so si iam smisleno abe grom ama ne za onie so mal apetit
1.puter
2.zdenka
3.majonez
4.sunka
5.cajna
6.kaskaval
7.sirenje(nekad)

Еурокрем на 2 кришки и трошки од беровско сиренце меѓу нив...мхмхмх...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom