Селмани за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата tomsaso
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би гласале за Имер Селмани за претседател ?

• Јас сум Македонец, и би гласал за Имер Селмани

Гласови: 16 21,9%
  • Јас сум Македонец, и не би гласал за Имер Селмани

Гласови: 50 68,5%
  • Јас сум Албанец, и би гласал за Имер Селмани

Гласови: 5 6,8%
  • Јас сум Албанец, и не би гласал за Имер Селмани

Гласови: 2 2,7%

• Вкупно гласачи
    73
A be slusaj da ti kazam nesto.
Koga mozese edna Turcija ( voda moze da im nosite za nacionalizam ) da go izglasaat Ozal za pretsedatel ( kurd )......

A sakas cista homogena makedonska drzava?
Pa vazi be druze.
Zemi si molivce edno, i crtaj novi linii na toa kartata. Ja nemam namera da se otselam, a pozadi mene imam i drugi 600-700 iljadi koi go mislat istoto.

Po odnos na prvata tocka:Si se zaprasal li zosto Turcite odbraa Kurd za pretsedatel?
-Zatoa sto so sigurnost se zalaga za interesite na cela turska nacija,ne samo na kurdskiot etnikum.

A,si cul li Albanec da se zalaga za interesite na makedonskata nacija?!

A,po odnos na boldiranoto,ke ti kazam samo edna rabota:ne brzajte da se kotite,zatoa sto mozebi ke dojde den da ne ve sobira vo Albanija i na Kosovo.Mislete i ne idninata.:toe:

Abe ne mi drublaj sega be ziti mene.
Kazav ja samiot, Selmani nit cevlite da mi gi cisti ne mu davam.
Tuku ti samiot kaza, da te potsetam uste ednas :

A sega mi sviris druga pesna, demek iskustvo, demek reputacija, demek ugled.... bla bla bla, se fati samiot vo stapica pa sega izmisluvaj opravduvanja za da se izvleces. Ne pali...

Kako i da svrtis, vo moite stavovi, Albanec nema da bide Pretsedatel na Makedonija, ne zaradi toa sto imam nesto protiv Albancite, tuku zatoa sto SEUSTE NEMATE CUVSTVO NA PRIPADNOST KON MAKEDONIJA!
Uste Albanija i Kosovo vi e vo glavata kako vasi maticni drzavi...a Makedonija vi doagja nesto kako MAKJEA, koja ne vi dava mnogu pa "mora sami da zemavte"

Po odnos na prvata tocka:Si se zaprasal li zosto Turcite odbraa Kurd za pretsedatel?
-Zatoa sto so sigurnost se zalaga za interesite na cela turska nacija,ne samo na kurdskiot etnikum.

A,si cul li Albanec da se zalaga za interesite na makedonskata nacija?!

A,po odnos na boldiranoto,ke ti kazam samo edna rabota:ne brzajte da se kotite,zatoa sto mozebi ke dojde den da ne ve sobira vo Albanija i na Kosovo.Mislete i ne idninata.:toe:
Pa od kaj znaes ti dali albanecot ke se zalaga za cela drzava? Si mu dal moznost da se pokaze?

Ne beri gajle, vo Skopje ima mesto za site :toe:

Па Селмани е председател на некоја партија таму,ја заборавив како се викаше ама имаше нешто окулу демократијата,оти сите Албански партии имаат демократија.

искрено од целиот Албански политички блок Имер Селмани ми делува како најквалитетен политичар. Но, во никој случај не би го дал мојот глас за Албанец.

Кога ќе почнат Албанците да се однесуваат како Македонци тогаш може и ќе се случи да добијат глас од мене.
Америка е релативно млада нација. Што не е случај со Македонците и Албанците. Плус, сосед на америка не и е африка. Значи нереално очекување. Уште еден загубен глас за етнички албанец кој би можел да донесе нешто розово во сивилово.

Kako i da svrtis, vo moite stavovi, Albanec nema da bide Pretsedatel na Makedonija, ne zaradi toa sto imam nesto protiv Albancite, tuku zatoa sto SEUSTE NEMATE CUVSTVO NA PRIPADNOST KON MAKEDONIJA!
Uste Albanija i Kosovo vi e vo glavata kako vasi maticni drzavi...a Makedonija vi doagja nesto kako MAKJEA, koja ne vi dava mnogu pa "mora sami da zemavte"
Abe ja ne ti vrtam nisto, ti mi pravis krugovi sega ovde.

Prvin vikas deka kaj se videlo da 20% naselenie da izbira pretsedatel na drzava, a posle vikas deka bi se soglasil da bide pretsedatel clen na zaednica koja ne e ni 2-3%, ama vaznoto ne e albanec. Taka da kolku i da vrtis stavot ti jasen. Imas protiv albancite. :toe:

Jas sum si skopjanec, Skopje se naoga vo Makedonija, znaci mojata drzava e Makedonija. I da, go "zemav" toa sto mi pripaga ( ako nesto voopsto i sum zemal ), toa sto mi bese odzemeno vo minatoto :toe:

Abe ja ne ti vrtam nisto, ti mi pravis krugovi sega ovde.

Prvin vikas deka kaj se videlo da 20% naselenie da izbira pretsedatel na drzava, a posle vikas deka bi se soglasil da bide pretsedatel clen na zaednica koja ne e ni 2-3%, ama vaznoto ne e albanec. Taka da kolku i da vrtis stavot ti jasen. Imas protiv albancite. :toe:

Jas sum si skopjanec, Skopje se naoga vo Makedonija, znaci mojata drzava e Makedonija. I da, go "zemav" toa sto mi pripaga ( ako nesto voopsto i sum zemal ), toa sto mi bese odzemeno vo minatoto :toe:
Ke stane nekogas Alzirec pretsedatel na Francija?
Baskiec na Spanija?
Grk(od juzna Albanija( na Albanija?
Turcin na Germanija???
Cekaj prvo EU da pocne da se doblizuva do Amerikanskite principi, pa potoa nie preku benchmark ke gi sledime niv...
Ne se brzaj.....ne moze nie da sme ponapredni i od EU :pos2::pos2::pos2:

I da, go "zemav" toa sto mi pripaga ( ako nesto voopsto i sum zemal ), toa sto mi bese odzemeno vo minatoto :toe:
И одиме во круг... Што е постаро, јајцето или кокошката...
Ај ве молам вратете се на строго на темава ако сакате. Ако не ви е интересна може да ја избегнете или пак продолжете со офтопиците и веќе и ја читам иднината од дланка. Едноставно дискусија во овој правец во кој затеравме е бескрајна. Ќе продолжиме да бистриме вода, иако таа е бистра ама во наши очи е матна. И на крај сите ќе сме во право, ама и сите ќе грешиме истовремено.

Зборуваме конкретно за кандидатурата (под претпоставка дека е кандидат) на Имер Селмани за претседател на РМ. Ако си за зошто си за, ако си против зошто си против... и на толку да оставиме. Јас мислам дека тоа е најдобро.

Ke stane nekogas Alzirec pretsedatel na Francija?
Baskiec na Spanija?
Grk(od juzna Albanija( na Albanija?
Turcin na Germanija???
Cekaj prvo EU da pocne da se doblizuva do Amerikanskite principi, pa potoa nie preku benchmark ke gi sledime niv...
Ne se brzaj.....ne moze nie da sme ponapredni i od EU :pos2::pos2::pos2:
Pak davas glupi sporedbi.
Pak se obiduvas na pateticen nacin da se izvleces od sopstvenata stapica.
Alzirecot otisol vo Francija, turcinot otisol u Germanija, albanecot otisol u Svajcarija......... albanecot bil i e vo Makedonija. Razlika ima, nali?

Ama ajt, cim Princ zamoli da ne dolzime poveke, taka i neka bide.

A za Selmani, tret pat povtoruvam:
Ne mu davam cevlite da mi gi cisti kamoli da go glasam.

Никогаш нема да гласам за за таквите. Си имаат еден претседател во Албанија и еден во Косово и тоа им е премногу, а во Македонија НИКОГАШ.
:pusk: :baeh:
e Toa e Ebate... Loso e koga ti e krivo a nemozes nisto :)

Pak davas glupi sporedbi.
Pak se obiduvas na pateticen nacin da se izvleces od sopstvenata stapica.
Alzirecot otisol vo Francija, turcinot otisol u Germanija, albanecot otisol u Svajcarija......... albanecot bil i e vo Makedonija. Razlika ima, nali?

Ama ajt, cim Princ zamoli da ne dolzime poveke, taka i neka bide.

A za Selmani, tret pat povtoruvam:
Ne mu davam cevlite da mi gi cisti kamoli da go glasam.

Од кога "бил" Албанецот во Македонија????
Хммм...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom