Секс за една вечер

• Креатор на темата Креатор на темата Mad Maxx
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за секс за една вечер?

• Да

Гласови: 439 75,6%
  • Не

Гласови: 142 24,4%

• Вкупно гласачи
    581
не те пишав ја тебе шо си била на 16, ама реакцијата за девојката шо имала авантури на 16 е многу импулсивна на сите ... како демек прва е и немало такви, па вие не сте ни свесни дека околу вас половината се “такви“ (како да се црни точки), никој не знае и нема ни да дознаете.
може некој денес ќе ми каже оти другарка ми се работела на големо треба ли јас да се степам со луѓето за све шо ќе ми кажат. па на крај краева не сум ни ја сигурна кај е другарка ми ко ми вика дека ќе иде да спие или да учи... ха... и треба ли сега јас да ја дисреспектирам?

16 може многу работи да се искусат ама тоа се години коа може работите за брзо време да се сменат.
не ме сфаќај грешка, пишувам на темата и ако ногу не ми е ќеф да елаборирам за нешо добро познато просто сакав да ги потсетам девојките на форумо дека таа прикаската за Принцо на Бел Коњ и Додека Не Се Мажам Не Му Даам е умрела одамно дамно......
Никој нема апсолутно никакво право да те напаѓа.

Како што они си мислат дека сексот за една вечер е безвезе, штетен, грешен или што и да, и истото мислење е нивно право,така и ти го мислиш спротивното и го имаш сето право на светов тоа да го живееш.

Ако те прави среќна, ако ти е убаво, продолжи и не се осврнувај на ничиј туѓ став, а уште помалку дозволувај тоа да направи да се осеќаш засрамено или што и да е.

Само, биди си искрена пред себе, и запрашај си се колку сексот за една вечер навистина те прави среќна.
Дали ти самата осеќаш грижа на совест, дали можеби ти фали љубовта која ја нудат емотивните врски, а ја нема во сексот за една вечер, дали сексот го користиш како замена за љубов затоа што се плашиш емотивно да се поврзаш и сл.

Па, откако ќе си ги дадеш одговорите искрено и ќе согледаш, можеби, дека сексот за една вечер не те повредува и не е компензација за нешто друго, или, напротив, е баш тоа, тогаш ќе можеш да го правиш она што навистина сметаш дека е правилно без ама воопшто да ти е гајле за ставот на другите.

Јас стварно незнам што е работава, во секој случај браво ада, одлично кажано. Инаку, ако некој нејке тоа да го прави, слободно нека си каже и нека си ги држи дополнителните коментари за себе. Секој си има право на свој живот, свој размислувања, ставови итн.

Нејкам да делувам нападно, ама незнам зошто ако мислите, дека ке нападнете некоја, некоја бидејќи во случајов така и е, мислите дека некој од овде, тоа ке го забележи и дека ќе Ве прогласи за светец. Тоа е право на секој човек, макар било и најгрешното нешто што може да се направи за својот живот. Сепак е негов.

И да не го тупам, Јас сум за.

Не верувам дека некоја девојка може да биде среќна со секс за една вечер. Од лично искуство. Нема девојки што не чувствуваат нарушено его по таква вечер. Ниско е, болно е. Се чувствуваш безвредно. А за машко, тоатлно спротивно - во ред е. Најди дупче испразни се, моментално задоволство, полнење на егото.

Не верувам дека некоја девојка може да биде среќна со секс за една вечер. Од лично искуство. Нема девојки што не чувствуваат нарушено его по таква вечер. Ниско е, болно е. Се чувствуваш безвредно. А за машко, тоатлно спротивно - во ред е. Најди дупче испразни се, моментално задоволство, полнење на егото.
Обично е реално така (ова го знам затоа што сум го проживеала).

Ама, нема начин на некој друг да му го наметнеш тој заклучок. За да некој друг поверува во тоа,мора самиот на своја кожа да го осети.
Личните навреди од другите, сигурно нема да го убрзаат тој процес, него напротив, ќе створат непотребен револт.

Конечно, секој има право да си ја бара својата среќа (и сите тоа го правиме...сите постапки у нашиот живот се барање начини да бидеме посреќни...па ако некој е цврсто уверен дека секс за една вечер го прави посреќен, нека го практикува и нека си се праша дали е тоа навистина така. Ако одговорот му е да, онда ниту имаш право ниту можност да го разувериш. Особено затоа што со своето однесување не повредува некој друг, туку може да се повреди само себе)

Зошто безвредно?
Дека ти се присакало да се истушиш со некој, па сега ќе туфкам цел живот? :nesvest:

Зошто не го гледате и вие од машка перспектива. Си нашла стапче, си се испразнала, си се задоволила. :)

Think about it :smir:

Никој нема апсолутно никакво право да те напаѓа.

Како што они си мислат дека сексот за една вечер е безвезе, штетен, грешен или што и да, и истото мислење е нивно право,така и ти го мислиш спротивното и го имаш сето право на светов тоа да го живееш.

Ако те прави среќна, ако ти е убаво, продолжи и не се осврнувај на ничиј туѓ став, а уште помалку дозволувај тоа да направи да се осеќаш засрамено или што и да е.

Само, биди си искрена пред себе, и запрашај си се колку сексот за една вечер навистина те прави среќна.
Дали ти самата осеќаш грижа на совест, дали можеби ти фали љубовта која ја нудат емотивните врски, а ја нема во сексот за една вечер, дали сексот го користиш како замена за љубов затоа што се плашиш емотивно да се поврзаш и сл.

Па, откако ќе си ги дадеш одговорите искрено и ќе согледаш, можеби, дека сексот за една вечер не те повредува и не е компензација за нешто друго, или, напротив, е баш тоа, тогаш ќе можеш да го правиш она што навистина сметаш дека е правилно без ама воопшто да ти е гајле за ставот на другите.

ок е, сфаќам ја се, само шо на погрешна личност и го кажуваш.
ако јас го оправдувам тоа не значи дека го практикувам :pipi:
не сум имала ама не викам дека нема да имам. моите сексуални искуства се на ниво (од 1 до 10) 1, и тоа не е причина за јас да барам искуство во Уан најт стенд. Напротив мене емотивноста не ми дава слобода да уживам во тоа. Но не викам дека ако некогаш се случи дека утре нема да можам да се глеам у огледало, баш уопште, никогаш не се каам за постапки нема ни тогај.

поентата ми беше да не се сфаќа премногу “грев“-отно тај начин на сфаќање на сексот и практикувањето на истио.

ок е, сфаќам ја се, само шо на погрешна личност и го кажуваш.
ако јас го оправдувам тоа не значи дека го практикувам :pipi:
не сум имала ама не викам дека нема да имам. моите сексуални искуства се на ниво (од 1 до 10) 1, и тоа не е причина за јас да барам искуство во Уан најт стенд. Напротив мене емотивноста не ми дава слобода да уживам во тоа. Но не викам дека ако некогаш се случи дека утре нема да можам да се глеам у огледало, баш уопште, никогаш не се каам за постапки нема ни тогај.

поентата ми беше да не се сфаќа премногу “грев“-отно тај начин на сфаќање на сексот и практикувањето на истио.
Се разбираме де:)

И нема тука нишо грешно.
Како си сакаш, така си правиш, и само на себе си праиш, па на никој друг нема шо да му чуе таквото.

Плус, ако не се каеш још боље.

Мене поентата ми беше да не се осврнуеш на туѓите навреди и осуди и да си го фураш она шо те праи среќна, се додека те праи среќна, без оглед на мрчењето на околината.
Пошо позади нивните коментари, у 90% од случаевите се крие завист, исфруструираност и желба да се напраат важни судии и педагози. Али тоа се нивни проблеми, не твои.

Се разбираме де:)

И нема тука нишо грешно.
Како си сакаш, така си правиш, и само на себе си праиш, па на никој друг нема шо да му чуе таквото.

Плус, ако не се каеш још боље.

Мене поентата ми беше да не се осврнуеш на туѓите навреди и осуди и да си го фураш она шо те праи среќна, се додека те праи среќна, без оглед на мрчењето на околината.
Пошо позади нивните коментари, у 90% од случаевите се крие завист, исфруструираност и желба да се напраат важни судии и педагози. Али тоа се нивни проблеми, не твои.

а, неам ја таков проблем :) сакаш дома седеш, сакаш праеш шо сакаш, пак ќе се најде рачка да се коментира :) . а ја сум вакцинирана за такви коментари :) затоа ми е и тоа мислење...

Не сум имал, не би имал против и така да остане :). Навидум возбудлива и посакувана авантура, но што потоа? Следниот ден ќе се однесувам како ништо да не било, како се' да е онака, во ред? Па токму со тоа што тоа би било секс за една вечер, и потоа би се заборавил, укажувам на тоа дека нешто не е како што треба, инаку зошто да би бил само за една вечер, нели?

Секс за една вечер е најдобар начин да ја исфрлиш негативната енергија од себе после прекин на сериозна врска т.е. поранешниот/та да ти значи исто што и ланскиот снег.

Гласав за не макар да не викам дека никогаш не би го направила тоа...којзнае.
Сексот(во повеќето случаеви :) ) е забавен.И од таа причина мислам дека и сексот за една вечер би бил исто интересен.Многумина ги пали самата помисла дека ете...ќе се плеснат со некој непознат и дека би биле многу поопуштени со некој што не ги знае.
Нема обврски после тоа (ова важи за сите оние кои имаат фобија од врски).
И секако доколку го правам тоа заштита обавезно :wink:.

Кога сме кај SiSSi, еве и еден пост во темата:Што научивте од последната врска во која бевте?
SiSSi_ напиша:
Научив дека спермата нема вкуз. :toe:

:pos2::pos2::pos2:

Гласав за не макар да не викам дека никогаш не би го направила тоа...којзнае.
Сексот(во повеќето случаеви :) ) е забавен.И од таа причина мислам дека и сексот за една вечер би бил исто интересен.Многумина ги пали самата помисла дека ете...ќе се плеснат со некој непознат и дека би биле многу поопуштени со некој што не ги знае.
Нема обврски после тоа (ова важи за сите оние кои имаат фобија од врски).
И секако доколку го правам тоа заштита обавезно :wink:.

Освен со дрога, или барем “доволно“ алкохол, ретко едновечерниот секс е подобар од оној кога си во врска. Поопуштен? Напротив. И да е некој кој живее на крајот на светот и знаеме дека нема да го видиме никогаш повеќе со сигурност, едноставно не може да се чувствуваме толку соодветно во сексуалниот чин, како некој со кој веќе сме поминале извесен период интимно.

Секс за една вечер е мит дека е подобро од врска. Единствената предност е полнење его дека некој е способен да биде “сакан“ од различен човек секоја вечер. Плус разновидноста не привлекува, и сакаме да вкусиме многу работи особено од спротивниот пол, само што, сексот во врска со едновечерниот, се неспоредливи. Тоа е мојот став.

Освен со дрога, или барем “доволно“ алкохол, ретко едновечерниот секс е подобар од оној кога си во врска. Поопуштен? Напротив. И да е некој кој живее на крајот на светот и знаеме дека нема да го видиме никогаш повеќе со сигурност, едноставно не може да се чувствуваме толку соодветно во сексуалниот чин, како некој со кој веќе сме поминале извесен период интимно.

Секс за една вечер е мит дека е подобро од врска. Единствената предност е полнење его дека некој е способен да биде “сакан“ од различен човек секоја вечер. Плус разновидноста не привлекува, и сакаме да вкусиме многу работи особено од спротивниот пол, само што, сексот во врска со едновечерниот, се неспоредливи. Тоа е мојот став.

Секако да,изоставив да кажам дека најчесто се случува под дејство на алкохол или дрога whatever и дури викаат дека не е баш толку добар отколку “регуларен“ секс :raz:. За кого како нели :wink:

Кога сме кај SiSSi, еве и еден пост во темата:Што научивте од последната врска во која бевте?

:pos2::pos2::pos2:

Зарем не сфаќаш дека сиси не е женско,туку заебан финтаџија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom