ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Никој нема апсолутно никакво право да те напаѓа.не те пишав ја тебе шо си била на 16, ама реакцијата за девојката шо имала авантури на 16 е многу импулсивна на сите ... како демек прва е и немало такви, па вие не сте ни свесни дека околу вас половината се “такви“ (како да се црни точки), никој не знае и нема ни да дознаете.
може некој денес ќе ми каже оти другарка ми се работела на големо треба ли јас да се степам со луѓето за све шо ќе ми кажат. па на крај краева не сум ни ја сигурна кај е другарка ми ко ми вика дека ќе иде да спие или да учи... ха... и треба ли сега јас да ја дисреспектирам?
16 може многу работи да се искусат ама тоа се години коа може работите за брзо време да се сменат.
не ме сфаќај грешка, пишувам на темата и ако ногу не ми е ќеф да елаборирам за нешо добро познато просто сакав да ги потсетам девојките на форумо дека таа прикаската за Принцо на Бел Коњ и Додека Не Се Мажам Не Му Даам е умрела одамно дамно......
Како што они си мислат дека сексот за една вечер е безвезе, штетен, грешен или што и да, и истото мислење е нивно право,така и ти го мислиш спротивното и го имаш сето право на светов тоа да го живееш.
Ако те прави среќна, ако ти е убаво, продолжи и не се осврнувај на ничиј туѓ став, а уште помалку дозволувај тоа да направи да се осеќаш засрамено или што и да е.
Само, биди си искрена пред себе, и запрашај си се колку сексот за една вечер навистина те прави среќна.
Дали ти самата осеќаш грижа на совест, дали можеби ти фали љубовта која ја нудат емотивните врски, а ја нема во сексот за една вечер, дали сексот го користиш како замена за љубов затоа што се плашиш емотивно да се поврзаш и сл.
Па, откако ќе си ги дадеш одговорите искрено и ќе согледаш, можеби, дека сексот за една вечер не те повредува и не е компензација за нешто друго, или, напротив, е баш тоа, тогаш ќе можеш да го правиш она што навистина сметаш дека е правилно без ама воопшто да ти е гајле за ставот на другите.