Секој го добива тоа што го заслужува...?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Дади и шмек на жената :wink:. И дади и цвет :smir:....и таа ќе те у најмала рака почитува за у најголема да те засака :)
Биди лош со жена....и ќе ти се случи нешто што ни самиот не можеш да замислиш што е спремна да направи за да ти наштети :)
Be nice...be good! :) be shmek :)

Една од многуте раширени заблуди е дека секој го добива она што го заслужил или дека се што ни се случило е според наша заслуга. Има многу примери со кои оваа теза се отфрла како бесмислена и беспредметна.
Примери
-Некој манијак силувал девојче-според оваа теза тоа е нејзина заслуга таа имала потсвесно такви мисли и затоа тоа ја снашло-што е апстурд,
после имаш сеа за авионов шо падна па земјотреси па страдања од најразличен вид во кој според ова испаѓа увек кривецот во право а страдалникот крив
тоа индиско срање е само оправдување на злото и ништо друго.

Ако секој го добива тоа што го заслужува тогаш каде се моите 100 илјади евра на сметка ?

Секој го добива тоа што го заслужува?
Не.
Кој одлучува дали нешто сум заслужил или не?
Леукемичарите по заслуга се болни?
Или се мисли само на материјални добра(како по обичај)?
И пак не.
Таткото го вработил кретеноидот од син на место кое подобро би го работел поасалниот но анонимен студент.

Сум ги заслужил!

Мора да е нешто до банката, трансакиони сметки оно ово...
дечко дури и бакните имаат чувство на кој теба да даат пари...не дават пари на секој.
пример Јас,со милони на смета си чекам ред..за то не се прај мангуп многу со сериозни чиковци со келави глави и дупли наочарчиња!

дечко дури и бакните имаат чувство на кој теба да даат пари...не дават пари на секој.
пример Јас,со милони на смета си чекам ред..за то не се прај мангуп многу со сериозни чиковци со келави глави и дупли наочарчиња!

Ама јас знам кунг фу.

Хмм .. у последно време се почесто почнувам да верувам во карма .. do bad things and bad things will happen to you и vice versa .. Последниве години се некако имам чуство ко да плаќам за предходните .. Али општо кажано не верувам дека секој го добива тоа што го заслужува , посебно оние кои вистински го заслужуваат и во негативна и во позитивна смисла .. Се некако ко на некоја средина да е ..

Потполно точно. Секој го добива тоа што го заслуува... Само што периодот на поверување трае цел живот...

Абе животот никогаш не бил безначаен , баш иам приметено дека некад премногу линкувани ми изгледаат настаните низ животот , нешо као теорија на хаосот или батерфлај ефект. Па така да мислам дека ова муабетов држи колку толку вода..:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom