Секој го добива тоа што го заслужува...?

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Дади и шмек на жената :wink:. И дади и цвет :smir:....и таа ќе те у најмала рака почитува за у најголема да те засака :)
Биди лош со жена....и ќе ти се случи нешто што ни самиот не можеш да замислиш што е спремна да направи за да ти наштети :)
Be nice...be good! :) be shmek :)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Една од многуте раширени заблуди е дека секој го добива она што го заслужил или дека се што ни се случило е според наша заслуга. Има многу примери со кои оваа теза се отфрла како бесмислена и беспредметна.
Примери
-Некој манијак силувал девојче-според оваа теза тоа е нејзина заслуга таа имала потсвесно такви мисли и затоа тоа ја снашло-што е апстурд,
после имаш сеа за авионов шо падна па земјотреси па страдања од најразличен вид во кој според ова испаѓа увек кривецот во право а страдалникот крив
тоа индиско срање е само оправдување на злото и ништо друго.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ако секој го добива тоа што го заслужува тогаш каде се моите 100 илјади евра на сметка ?

Г

Господ

Гостин
Секој го добива тоа што го заслужува?
Не.
Кој одлучува дали нешто сум заслужил или не?
Леукемичарите по заслуга се болни?
Или се мисли само на материјални добра(како по обичај)?
И пак не.
Таткото го вработил кретеноидот од син на место кое подобро би го работел поасалниот но анонимен студент.

D

Delux

Гостин
Сум ги заслужил!

Мора да е нешто до банката, трансакиони сметки оно ово...
дечко дури и бакните имаат чувство на кој теба да даат пари...не дават пари на секој.
пример Јас,со милони на смета си чекам ред..за то не се прај мангуп многу со сериозни чиковци со келави глави и дупли наочарчиња!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
дечко дури и бакните имаат чувство на кој теба да даат пари...не дават пари на секој.
пример Јас,со милони на смета си чекам ред..за то не се прај мангуп многу со сериозни чиковци со келави глави и дупли наочарчиња!
Ама јас знам кунг фу.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Хмм .. у последно време се почесто почнувам да верувам во карма .. do bad things and bad things will happen to you и vice versa .. Последниве години се некако имам чуство ко да плаќам за предходните .. Али општо кажано не верувам дека секој го добива тоа што го заслужува , посебно оние кои вистински го заслужуваат и во негативна и во позитивна смисла .. Се некако ко на некоја средина да е ..

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Потполно точно. Секој го добива тоа што го заслуува... Само што периодот на поверување трае цел живот...

hellboysk

Зависник
Член од
11 април 2010
Мислења
39
Поени од реакции
1
Абе животот никогаш не бил безначаен , баш иам приметено дека некад премногу линкувани ми изгледаат настаните низ животот , нешо као теорија на хаосот или батерфлај ефект. Па така да мислам дека ова муабетов држи колку толку вода..:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom