Сејф Сити

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
А фирмите како ќе функционираат?
Па не е океј камионите у најголемиот шпиц да возат човече. На запад за тоа постојат периферни патишта и обиколници, а низ град возат комбиња или некои помали камиончиња.

Океј, ама и тоа се решава со држење растојание, а не со летање за да го претекнеш. Секогаш ќе има некаков изговор за да возиме каубојски. Казната е единствениот начин нашите возачи да се научат на ред за жал.
Тоа автоматски значи успорување и гужви
Инаку еве и јас сум од тие што кочи кога ке почне да трепка семафорот иако знам дека можам да поминам некогаш ама страв лозје чува

Па не е океј камионите у најголемиот шпиц да возат човече. На запад за тоа постојат периферни патишта и обиколници, а низ град возат комбиња или некои помали камиончиња.
Камионите се движат низ Скопје, кој каква работа и да има. Не може економијата да си ја уништиме за да нема гужви низ град...мора позитивни мерки да се носат. Не вака, селективно на кој како му одговара.

Можеби моделот „Безбеден град„ да се покажал како правилно одбран, ама во градови во кои сите видови сообраќај се правилно уредени и сообраќајните прописи се почитуваат и без казни, ама денот да ми помине во стресови затоа што некоја камера ќе ме „фати„ и ќе „попијам„ казна за ненамерен или изнуден прекршок...немам такви нерви, иако не возам.

За мене е доволно што на секој семафор во Центар треба да чекам по 3 пати па ми страда нервниот систем од безвезно денгубење во чекање во градските автобуси...

абе добро е што успорија 99% од возачите. Посигурно е дефинитивно само што се троши повеќе гориво, се троши.
Ок е ама ако важи за секого во што не сум убеден. Има коли паркираат кај сакаат. Има коли и мотори сеуште летаат ко Фанџо. Ретки се ама ги има.
Или можеби GTA, Need for speed и сл. меѓу другото и Скопје е два пати поголем од тогаш и се доселија и качаци од кај не....и да не заборавиме, со слушалки на уши и поглед у телефон се поминува улица. Све кога ќе собереш резултатот е овој, ќе мора да страдаат сите заради нашата неписменост.
Податоците се за цела Македонија.

Последно уредено:
Села е најголем гласноговорник во однос на камерите во Чаир, да сум власт, по секоја негова јавна реакција против овој проект, во Чаир ќе беше поставена уште една камера. Ако не се научат на прописност и сообраќајна култура, а нема, ќе го полнат буџетот.

Ова е многу добро за сообраќајот и сообраќајната некултура, пред две недели бев во мк и возев и во Скопје разликата од порано е огромна, значи лекот бил само казни затоа што се нема никаква сообраќајна култура трпение и општествената одговорност, низ цела Европа сум возел и никаде освен на Балканот а особено во Македонија нема полоши поарогантни и глупи возачи.

Kako so trgna, na tamu odi rabotata :cautious:
Ete ke trgnam od mene :D
Абе остај они се скопјани ти не знаеш како е секој ден да се возело кола.
Ете на некој таму нервниот систем му страдал.
:kafence:

Боди вози Ферари, па логично е илјада евра повеќе да го кошта годишно. :kafence:

Абе ја секој ден сум по гужви, ти кажувам од искуство како е. Еднаш кажав, ОК е, ако се намалат убиствата ќе прежалиме некако. Само мотивот од све ова не е безбедност туку контрола.
Ќе се намалат убиствата жими миле малиот. Целта на ова е да се полни буџетот од обичниот народ кој некогаш ќе нагази 10 плус да промени лента, или да фатиш семафор и слично. Убиствата се случуваат од надрогирани и пијани будали, а таквите не се способни да мислат ни на сејф сити, ни курци, ни палци, таквите пак ќе пролетаат со 100 на саат и на црвено.

Абе остај они се скопјани ти не знаеш како е секој ден да се возело кола.
Ете на некој таму нервниот систем му страдал.
:kafence:
Bilo kako bilo, vo dogledno vreme Skopje, Tetovo i kaj imase uste kameri mi se out of range :toe: .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom