SEEU - или попознат како „Штулов Универзитет“

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
А сепак е полесно од Државните Универзитети!
pa da de zaso nema nekoja idiotka da se izivuva na tebe.u toj pogled polesno da...ama iame mn poteski programi i mn poveke predmeti za ucenje:(

не иако ич не го сакам факултетон, такви особе нема. сите професори се сварно јаки,
работаат на високи функции(директор на стопанска комора, директор вамо , директор тамо) и остало. и уште нешто, штул не е тоа што беше порано. порано со редовност добиваше 6-ка сеа треба да се помучиш малу ( помучиш малу-релативна ствар). и морам да признаам дека има неколку професори што ако не положиш од прва , ондак си ја нае*ал.
abe kaj nas zaebanicija se tie od aministracija:( dusta ni ja izvadija:( inace prof se mn ok, mn korektni nikogas nikoj ne se ponasal nedolicno. i za redovnost se site najkorektitni(za razlika so na drz ne se pojavuvaat kaj nas tie sekoj cas bea prisutni) ali majkata e sea koa za 3 godini ke go otvarat ogromnoit fak vo saraj togas nema da im ima begalje na ovie od kaj nasu administracija:P

Имаше една група на фб - Запиши се на државен факултет, да те видам:)

Мала шала нормално, ама јас лично никогаш не би се запишал на нашиве приватни тука. Секако немаат меѓународни акредитации (не дека државниве нешто посебно имаат) така што не гледам причина да давам по 2000+ евра годишно.
Сепак кој си има пари за давање и мисли дека подобро или полесно ќе помине ќе се запише и ќе си заврши.
ocigledno ne si onformirana ama nema veze...JIE ima akreditacija edinsten i e prv od site privaten fakultet vo MK a ne fon kako sto kauzvaat na reklamive.. Skolarina e 1300 za praven , biznis , jazicite a 2000 e samo za toj biznis informatika nezz tocno kako bese zaso ucat se na ang i dobivaat dve diplomi-londonska i mak. plus dr prof sto predavaat na drz nigde gi nema na predavanja, ne se pojavuvaat ni objasnuvaat ni niso a baraat orginal knigi-a kaj nas istite se sekoj cas tuka, predavaat objasnuvaat i vluzivaat duri i dopolnitelni casovi i tn i tn. i ne ne uslovuvaat kupi knigi ako sakas da polozis;S
epa koa ke ramizli podobro bolji 1300 evra ko coek , a ne maltretiranje i macenje na drz za sto-niven licen kaif i zadovolstvo.. a sepak moras i pari i za knigi da davas i uplatnici za kolokvioum za ispit za da pomines..bla bla bla...epa ne vikam deka e lesno vas na drz vi e najtesko...ama zaso zaradi nekoj si tamu so naumil da si igra ku**asak so vas za licno adovolstvo..inace programata vi e uzas..so e toa se na zaokruzivanje..mozi ne se prepisuva ama koa ucat sit gleam citaat 2-3 pati so ke im ostane u glava i ides ako nezz eci-peci-pec...kaj nas si epoteno prasanje odgovor kako sto bilo porano.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Прва работа машко сум, не женско:smir:

За акредитациите сите кажуваат ама нешто и не верувам дека ти ако отидеш во Германија со дипломата менаџмент, дека ќе те стават главен менаџер со твојата диплома.

Нормално на државен има секакви професори, ама ако си учиш не може никој да си игра ку**ашак пак ќе си положиш.

Системот на оценување и мене не ми е баш нешто омилен, факт е дека не е мерило за знаење ама тоа е.

Sassy

Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Прва работа машко сум, не женско:smir:

За акредитациите сите кажуваат ама нешто и не верувам дека ти ако отидеш во Германија со дипломата менаџмент, дека ќе те стават главен менаџер со твојата диплома.

Нормално на државен има секакви професори, ама ако си учиш не може никој да си игра ку**ашак пак ќе си положиш.

Системот на оценување и мене не ми е баш нешто омилен, факт е дека не е мерило за знаење ама тоа е.
kako prvo izvini:smir::pipi: a za ova akreditaciajta so zbori iam provereno od najsigurni izvori deka e priznat zaso so nasa diploma(t.e na stulov) veke im e priznata u stranstvo i rabotat tamu)ocven vo svajcarija tamu kolku so iam razbrano ne e priznata ama u site dr e priznata) ne bi ucela za zabe negde i bi davala 1300 evra koan moezv so moi 95 boda od drz matura da vezam na praven so 200 evra neli:) inace ne mi e tuka za da se zaebavam i da ne ucam, stv se trudam da naucam a ne samo mama i tatkico da mi ja kupat diplotama.ima i takvi ne vikam ne, ama kaj nas u grupa 70 posto aj da ne preteam ama eve 50 brkat prosek na 9 so e ipak za pofalba neli:) a ima i takvvi so dosle za da pominat so 6 i aj na zdravje. ali takvi segde gi ima
inace na dr e stv loso ne za dr ke ucuis gleam moi bliski se zamaraat so razibiranje logiki bla bla i ke zgreisi u sifrarnik neso i ete padnal ili 6:( toe e zae*anoto ama toa i ustvari fintata na drz primaat 100000000 studenti i mora nekako da napraat cistka do 4 ne;) sepak mn zalno i ne fer:nesum:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Добро можно е да е признат, нема да терам инат за нешто што реално не сум најупатен.

Фала богу дека има и некои што учат таму, не се сите само онака отидени. На крајот на краиштата важно е да се заврши и да се најде после работа, другото е се ирелевантно.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
застанува Охридски Галеб во Тетово и кондуктерот вели:
кој сака да пие кафе,да јаде или да си купи диплома имате 5 минути пауза:nesvest:

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Aj uste edna vazna informacija, ne znam kolku ste informirani no vo rok od 2 godini, vo opstina Saraj kje bide izgraden kampusot na shtuloviot fakultet , i kje funksionira normalno so site pravci kako vo Tetovo.

Sophelia

дежурен лејбек
Член од
3 јуни 2009
Мислења
18
Поени од реакции
4
во план ми е да студирам на штуловиот, ама незнам дали во скопје има факултет за јазици, и ако има кои јазици ги има?:toe:

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
pa da de zaso nema nekoja idiotka da se izivuva na tebe.u toj pogled polesno da...ama iame mn poteski programi i mn poveke predmeti za ucenje:(

Хаха сега ме насмеа... Имате потешки програми? Оние скриптичињата ги викаш програми? Сите знаеме дека приватните, а тука спаѓа и Штул дека, ако не по друго, се разликуваат од државните по големината на материјалите, а со самото тоа и по тежината. Ама нормално, ти си го браниш своето, а ја слушам многу од Штул како кажуваат колку е полесно и како се завршува факултет. Нормално, секој за себе.
А најверојатно и седењето и пиењето кафе на факултет по цел ден ви е дел од тие “тешки програми“:pos:

Sassy

Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Хаха сега ме насмеа... Имате потешки програми? Оние скриптичињата ги викаш програми? Сите знаеме дека приватните, а тука спаѓа и Штул дека, ако не по друго, се разликуваат од државните по големината на материјалите, а со самото тоа и по тежината. Ама нормално, ти си го браниш своето, а ја слушам многу од Штул како кажуваат колку е полесно и како се завршува факултет. Нормално, секој за себе.
А најверојатно и седењето и пиењето кафе на факултет по цел ден ви е дел од тие “тешки програми“:pos:
dojdi vidi pa posle zbori, aako tolku mn se pravis pametna baram argumentiraj, a ako sakas dojdi ke ti gi pokazam knigite od prva godina. Jas znam so koj trud i maka sum si gi zarabotila ocenite a ti mozes kolku sakas da zboruvas, se gleda deka nema vrska..

--- надополнето ---

во план ми е да студирам на штуловиот, ама незнам дали во скопје има факултет за јазици, и ако има кои јазици ги има?:toe:
nezz dali si videle da ima u skopje na mak i an anlbanski zavisi od koja nacinalnost si. jas mozi malce kasnam ama vo skopje se naogja sproti italijanska ambasada vo centar kaj mc donalds.:))

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
dojdi vidi pa posle zbori, aako tolku mn se pravis pametna baram argumentiraj, a ako sakas dojdi ke ti gi pokazam knigite od prva godina. Jas znam so koj trud i maka sum si gi zarabotila ocenite a ti mozes kolku sakas da zboruvas, se gleda deka nema vrska..
Нема потреба што да дојдам и да видам, имам многу пријатели што студираат таму и милион пати сме направиле споредба, а и самите кажуваат што прават по цел ден и како лесно се поминува

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Нема потреба што да дојдам и да видам, имам многу пријатели што студираат таму и милион пати сме направиле споредба, а и самите кажуваат што прават по цел ден и како лесно се поминува
и ти имаш право и ЗВЕЗДИЧКА има право.
Јас сум 2 година на штулов.
Лесно е, само да не се лажете дека е и мн лесно. Имам колеги кој сега се пак 1 година .

А и во државен не е и толку тешко, и јас имам другари кој одам и полагам на нивно место, дури знам случај кој дипломирале а не беа присутни во земјата... Сакам да кажам дека и во Кембриџ да студираш во било кој факултет, се зависи од факторот човек дали има волја и колку ќе му посвети време на својата професија.
Tие што сакат да учат ќе учат и на приватен и на државен.

Најнормално дека секаде е лесно кога се учи!

поздрав

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
е што сте будали,абе кога ќе сфатите дека со глобализацијата се променија политиките низ целиот свет ,како прво дипломата не игра улога толку колку што играше за време на комунизмот, помина тие времиња, сега веке со капитализмот е друго, во капиталистички земји приватните компании и државни администрации, првин те тестираат па после те вработуваат,во ЕУ и во САД дипломата не игра улога колку што игра знаењето твое,а диплома е џабе,ако сакаш и од Харвард и од Оксфорд земи диплома пак е џабе,ако немаш знаење нема шанси да се вработиш,например во Македонија не се практикува ова,ама наскоро и кај нас ќе почне да се спроведува ова работа, значи што ми е поентата,,, каде и да студирате,без разлика дали е државен или приватен,мора да учите,и дипломата да ви е заслужена, само така можете да просперирате во животот,и да имате добра иднина.....

Знаењето е сила,знаењето е моќ..:smir:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
е што сте будали,абе кога ќе сфатите дека со глобализацијата се променија политиките низ целиот свет ,како прво дипломата не игра улога толку колку што играше за време на комунизмот, помина тие времиња, сега веке со капитализмот е друго, во капиталистички земји приватните компании и државни администрации, првин те тестираат па после те вработуваат,во ЕУ и во САД дипломата не игра улога колку што игра знаењето твое,а диплома е џабе,ако сакаш и од Харвард и од Оксфорд земи диплома пак е џабе,ако немаш знаење нема шанси да се вработиш,например во Македонија не се практикува ова,ама наскоро и кај нас ќе почне да се спроведува ова работа, значи што ми е поентата,,, каде и да студирате,без разлика дали е државен или приватен,мора да учите,и дипломата да ви е заслужена, само така можете да просперирате во животот,и да имате добра иднина.....

Знаењето е сила,знаењето е моќ..:smir:
A kaj nas bese obratno,diplomata e sila diplomata e mok,, a inace potpolno se soglasuvam so tebe..:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom