Се затвора фирмата Тедико!

• Креатор на темата Креатор на темата musketarr
  • Време на започнување Време на започнување
Кога не се носи нова роба одма не асоцира на затварање...
Ако сакаат да ги продадат продуктите што не се трошат прават маркетиншки трикови.

Другар ми е комерцијалист во една фирма,кажа дека му борчеле малку поче од то шо треба и немале средства да платат,па и не му даваат повеќе роба.Конкретно околу еден милион денари-16000 и кусуро евра

Другар ми е комерцијалист во една фирма,кажа дека му борчеле малку поче од то шо треба и немале средства да платат,па и не му даваат повеќе роба.Конкретно околу еден милион денари-16000 и кусуро евра
Секој на секого должи по толку, ситна сума е тоа :)

Секој на секого должи по толку, ситна сума е тоа :)
Али ова само за еден(централен) маркет ,башка другите маркети шо им се.Си се калапи то месец,два неплаќа се толерира и им се давало роба али прекрши Х сума и не плаќа пак.Тужба му стегнале сега,уствари пред месец дена

После Тобако лани, McDonalds, сега се затвора и Тедико една фирмите (во услужните дејности) кои вработуваат поголем број на луге во Македонија. Стотици семејства остануваат без константен месечен приход. Каков е бенефитот од отворање нови фирми и донесување нови инвестиции, кога веќе постоечките се затвораат?

Мене не ми е јасно ,ако пропаѓа една фирма ,одма државата ви е крива .... па секако дека ќе пропадне Тедико ако не си работеле како треба,тоес да се приспособат на пазарот и да се борат со конкуренција ... Жив пример ви е Жито Велес супермаркетите ,еве една има кај мене во Ѓорче,стар БауМаркет ,го купи ја местот и им цвета бизнисот,цела населба тука им доаѓа заради ефтини производи,а имаме и Тинекс на 5 минути со кола во близина, 50 метри едно 2/3 мали супермаркети,Кам Маркет е исто кај Тинекс заборавив ,Пазарчето , што значи во кругот на Жито,има силна конкуренција .... преживување на најспособните ти е ова .... ако не работиш добро,ете како што кажа дека нема снабдување со нови производи,им стојат истите работи ,месец и више дена,ми дава знаци дека нема муштерии,не им купуваат ,а сега баба Перса ви е крива .... истите срања се повторуваат ,една трафика-колонијалче пропаѓа,државата е крива .... Мијалков е крив .... забегувате искрено .... за мене нормално е ова ,нема муштерии,нема профит,нема прилив на пари ,нема снабдување на нови производи,старите си седат по сталажите и прашина фаќаат и пак .... ДРЖАВАТА Е КРИВА !!!!!

hE6A6A196

Другар ми кажа дека филијалата што им е кај мене во населба, денеска не работела.

Јас го наведов тинекс во примерот а не веро..

Vero > Tineks > site ostanati marketi > Kam . Taka da ako si go navedol kam mozebi ke ti drzese tezata, ali so vero i tineks daleku od toa...Inache sto imaat najgolem izbor na proizvodi imaat ali i soleni ceni.

жално е да се затвори заради некои други причини, ама заради услугата баш и не... во тедико се нај не услужливи... а и како ке бидат услужливи кога зимаат помеѓу 6 и 8.000 плата. плус патни трошоци и хранарина, се вкупно помеѓу 8 и 10.000 од кои ЗАДОЛЖИТЕЛНО пола мора да го потрошат кај нив.

инаку, да, тедико е пред колапс. имам и јас пријатели што работат таму.
Ваква ‘‘плата‘‘ добила пола Македонија месецов (добро, пола од вработените во Македонија, ако воопшто зеле)...па услужливоста им е подобра него во некој мобилен оператор или ЕВН на пример.
Јас имам баш ок искуство со Тедико - и со услугата и со изборот на домашни производи кои се малцинство во другите ланци.Производи на Европа (дистрибуцијата им е врв:гомце:) се ретки се како да бараш игла во сено...секогаш имало Цермат/Трио/Полар пред или заедно со Фриком за замрзната храна, млеко од Радово пред 453 екс-Ју млекари итн.А поради Глобус и сувомеснатите им се со пониски цени.

Завчера пазарував околу 11 сабалје жив човек немаше во маркетот.
Пуштив срце и потрошив 180 денари во обид да им помогнам се надевам дека тие пари ќе ги крепат во живот во следниве 2 или 3 месеци.

АМАН бе што збориш ? :pos:
Добро бе ти мислиш пред да напишеш нешто ? Абе исти сте со она сунѓерон по некогаш мислам дека е еден чоек со 400 акаунти на форумов, баси му гз стопаничин басиму да му го опра.
Од каде тинекс и веро влијание врз тедико, кога тедико продавниците 90% се доста одалечени од тинекс и функционираат како маалски самопослуги, а за веро да не праиме муабет.
Ова исто ко да пишеш дека керфур има влијание врз тедико, остај троа нема веќе ефтино мелено месо за чофтиња :pos:

Промена на навиките на потрошувачите? Порано ако се идело во маалска продавница денес ко на запад пуниш колкичка во супермаркет за да заштедиш. Ако им дадеш безплатен превоз на пензионери и други џаболебари ќе идат и до Ѓорче за да заштедат 20 денари.
--- надополнето: 24 октомври 2013 во 04:08 ---
АМАН бе што збориш ? :pos:
Добро бе ти мислиш пред да напишеш нешто ? Абе исти сте со она сунѓерон по некогаш мислам дека е еден чоек со 400 акаунти на форумов, баси му гз стопаничин басиму да му го опра.
Од каде тинекс и веро влијание врз тедико, кога тедико продавниците 90% се доста одалечени од тинекс и функционираат како маалски самопослуги, а за веро да не праиме муабет.
Ова исто ко да пишеш дека керфур има влијание врз тедико, остај троа нема веќе ефтино мелено месо за чофтиња :pos:

Промена на навиките на потрошувачите? Порано ако се идело во маалска продавница денес ко на запад пуниш колкичка во супермаркет за да заштедиш. Ако им дадеш безплатен превоз на пензионери и други џаболебари ќе идат и до Ѓорче за да заштедат 20 денари.

Не ни знам кој го купи Тедико од Велешкиот преварант. Плус него и Жито Вардар е во тешка криза.
Сума сумарум Велешани кои и работеа во маркетите Тедико пак ќе останат без работа. Со тоа стапката во некогашниот индустриски град во Македонија, градот во кој невработеноста беше 0% ќе се искачи над 90%. Машала Велес, машала.

Мене не ми е јасно ,ако пропаѓа една фирма ,одма државата ви е крива .... па секако дека ќе пропадне Тедико ако не си работеле како треба,тоес да се приспособат на пазарот и да се борат со конкуренција ... Жив пример ви е Жито Велес супермаркетите ,еве една има кај мене во Ѓорче,стар БауМаркет ,го купи ја местот и им цвета бизнисот,цела населба тука им доаѓа заради ефтини производи,а имаме и Тинекс на 5 минути со кола во близина, 50 метри едно 2/3 мали супермаркети,Кам Маркет е исто кај Тинекс заборавив ,Пазарчето , што значи во кругот на Жито,има силна конкуренција .... преживување на најспособните ти е ова .... ако не работиш добро,ете како што кажа дека нема снабдување со нови производи,им стојат истите работи ,месец и више дена,ми дава знаци дека нема муштерии,не им купуваат ,а сега баба Перса ви е крива .... истите срања се повторуваат ,една трафика-колонијалче пропаѓа,државата е крива .... Мијалков е крив .... забегувате искрено .... за мене нормално е ова ,нема муштерии,нема профит,нема прилив на пари ,нема снабдување на нови производи,старите си седат по сталажите и прашина фаќаат и пак .... ДРЖАВАТА Е КРИВА !!!!!

:facepalm:

Не ме чуди ако ги затворат, отепани се :tapp:

Тедико веќе со месеци не си ги плаќа обврските и е дужен ко Грчка по другиве фирми.Така да ова не е некое изненадување.

Едно време и тутунска ќе се затвораше...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom