Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секој на секого должи по толку, ситна сума е тоаДругар ми е комерцијалист во една фирма,кажа дека му борчеле малку поче од то шо треба и немале средства да платат,па и не му даваат повеќе роба.Конкретно околу еден милион денари-16000 и кусуро евра
Али ова само за еден(централен) маркет ,башка другите маркети шо им се.Си се калапи то месец,два неплаќа се толерира и им се давало роба али прекрши Х сума и не плаќа пак.Тужба му стегнале сега,уствари пред месец денаСекој на секого должи по толку, ситна сума е тоа![]()
После Тобако лани, McDonalds, сега се затвора и Тедико една фирмите (во услужните дејности) кои вработуваат поголем број на луге во Македонија. Стотици семејства остануваат без константен месечен приход. Каков е бенефитот од отворање нови фирми и донесување нови инвестиции, кога веќе постоечките се затвораат?
Јас го наведов тинекс во примерот а не веро..
Ваква ‘‘плата‘‘ добила пола Македонија месецов (добро, пола од вработените во Македонија, ако воопшто зеле)...па услужливоста им е подобра него во некој мобилен оператор или ЕВН на пример.жално е да се затвори заради некои други причини, ама заради услугата баш и не... во тедико се нај не услужливи... а и како ке бидат услужливи кога зимаат помеѓу 6 и 8.000 плата. плус патни трошоци и хранарина, се вкупно помеѓу 8 и 10.000 од кои ЗАДОЛЖИТЕЛНО пола мора да го потрошат кај нив.
инаку, да, тедико е пред колапс. имам и јас пријатели што работат таму.
АМАН бе што збориш ?
Добро бе ти мислиш пред да напишеш нешто ? Абе исти сте со она сунѓерон по некогаш мислам дека е еден чоек со 400 акаунти на форумов, баси му гз стопаничин басиму да му го опра.
Од каде тинекс и веро влијание врз тедико, кога тедико продавниците 90% се доста одалечени од тинекс и функционираат како маалски самопослуги, а за веро да не праиме муабет.
Ова исто ко да пишеш дека керфур има влијание врз тедико, остај троа нема веќе ефтино мелено месо за чофтиња![]()
АМАН бе што збориш ?
Добро бе ти мислиш пред да напишеш нешто ? Абе исти сте со она сунѓерон по некогаш мислам дека е еден чоек со 400 акаунти на форумов, баси му гз стопаничин басиму да му го опра.
Од каде тинекс и веро влијание врз тедико, кога тедико продавниците 90% се доста одалечени од тинекс и функционираат како маалски самопослуги, а за веро да не праиме муабет.
Ова исто ко да пишеш дека керфур има влијание врз тедико, остај троа нема веќе ефтино мелено месо за чофтиња![]()
Мене не ми е јасно ,ако пропаѓа една фирма ,одма државата ви е крива .... па секако дека ќе пропадне Тедико ако не си работеле како треба,тоес да се приспособат на пазарот и да се борат со конкуренција ... Жив пример ви е Жито Велес супермаркетите ,еве една има кај мене во Ѓорче,стар БауМаркет ,го купи ја местот и им цвета бизнисот,цела населба тука им доаѓа заради ефтини производи,а имаме и Тинекс на 5 минути со кола во близина, 50 метри едно 2/3 мали супермаркети,Кам Маркет е исто кај Тинекс заборавив ,Пазарчето , што значи во кругот на Жито,има силна конкуренција .... преживување на најспособните ти е ова .... ако не работиш добро,ете како што кажа дека нема снабдување со нови производи,им стојат истите работи ,месец и више дена,ми дава знаци дека нема муштерии,не им купуваат ,а сега баба Перса ви е крива .... истите срања се повторуваат ,една трафика-колонијалче пропаѓа,државата е крива .... Мијалков е крив .... забегувате искрено .... за мене нормално е ова ,нема муштерии,нема профит,нема прилив на пари ,нема снабдување на нови производи,старите си седат по сталажите и прашина фаќаат и пак .... ДРЖАВАТА Е КРИВА !!!!!