Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој овде што пие Финпрос неколку месеци (набавени од нашиве аптеки) ?
Планирам да ги пробам , па некој информација од некој со подолго искуство на финпрос би ми помогнало во одлуката .

Земав еден стартер кит од Nioxin - System 2, шампон, регенератор и пена за чувствителни скалп и коса. Го има некој користено?
Читав доста reviews на Амазон и други сајтови, повеќето го фалат многу, па баш да видиме како ќе се покаже.

Земав еден стартер кит од Nioxin - System 2, шампон, регенератор и пена за чувствителни скалп и коса. Го има некој користено?
Читав доста reviews на Амазон и други сајтови, повеќето го фалат многу, па баш да видиме како ќе се покаже.
од каде го зема

Е кои се тие што одговориле дека не им опаѓа косата ?
или имаат до 15 години ?
или живеат во село и јадат органска храна и дишат свеж воздух , тешко дека е така зошто таму нема интернет ?!

Добро луѓе, ве читам овдека давате пари за скапи препарати со месеци и години, а објективно резултатот и нема да е баш голем, е сеа не е поисплатливо една трансплатација на коса за 2000 евра си Jimy Hendrix :ROFLMAO:

Шалата на страна реално далеку поисплатливо е, едно 100% ќе заштедиш нерви а со нерви и стрес уште поише паѓа ;) така да ќе фрлиш можи некое евро фазла ама па ќе имаш коса преку ноќ.

А иначе и јас го имав тој проблем, сеа виќе не :D прикељав сум а имам 22 години, косата почна да ми паѓа на 18 години интензивно, не сум скрос кељав ама за брзо изглеа ќе биди :D а и не се оптеретивам сеа ич, баш ми е полесно ...... е сеа да велам дека ми е сеисто не е, само шо ќе се правам џек тука и ќе глумам нешто, ама стварно не се реметам, си купив машинка за стрижење и скоро преку 2-3 недели си се подстрижувам сам, не давам пари и не се малтретирам да одам на фризери и бербери, ме мрзи хиххиих ;)
а за тоа препаратите и лосионите не верувам многу оти се отепав од пари давање по аптеки и све а резултат 0, шампони купував и ампули и апчина користев и нишо, падна :ROFLMAO: а генетски не ќе да е, татко ми и дедо ми коса колку сакаш а јас ....:tapp:
Ама гористев многу Intesa коа бев мал, па некаде од 7 до 12 години секој ден за на школо, глумев кремче ;) а од дома ми велеја немој синко ќе оќељавиш а јас не ги слушав....ееее кој ми е крив сеа .. :D

За сеа не размислувам за трансплатација, шо знам, некако ми се чини дека во очите на другите после ќе делувам као некој комплекс кој не можел да се гледа во огледало па легнал на нож :LOL: шо знам ...

Да има трансплантација каде што може да ти пресадат околу 10 000 влакна и да изгледам како пред 10 години ќе одам одма па ако треба ќе дадам и 10 000 евра. Али со сегашниве методи ограничен е бројот на фоликули (влакна) што можеш да го пресадиш. Така да чекам подобри времиња и изнаогање на подобри методи од сегашниве.

Да има трансплантација каде што може да ти пресадат околу 10 000 влакна и да изгледам како пред 10 години ќе одам одма па ако треба ќе дадам и 10 000 евра. Али со сегашниве методи ограничен е бројот на фоликули (влакна) што можеш да го пресадиш. Така да чекам подобри времиња и изнаогање на подобри методи од сегашниве.

Добро друже сеа зависи и од површината на опаднатото и квалитетот на влакното.

Добро бе да му ебам матер,можеме од маж жена да направиме и обратно,пративме пред 50 години луѓе на месечината,а сега спремаме експедиција за на Марс.Можеме да клонираме,секој крај на светото е поврзан за секунда......
Се се тоа е најдено,а едно ебано чаре против ќелавост нема.......:mad:

Stage 2 - anger

Добро бе да му ебам матер,можеме од маж жена да направиме и обратно,пративме пред 50 години луѓе на месечината,а сега спремаме експедиција за на Марс.Можеме да клонираме,секој крај на светото е поврзан за секунда......
Се се тоа е најдено,а едно ебано чаре против ќелавост нема.......:mad:

Stage 2 - anger

Многу си у право.....
Иначе другарче ќе прави трансплантација у турција летово , има разретчено теме и од напред е прокелавен малце па ќе видам баш ме интересира какви ќе бидат резултатите .

Ха мене ми падна косата прилично млад (на 19 - 20) и тоа во рок од еден до два месеца. И морам да кажам тој период ми беше хорор, а речиси уште дете бев. Пробував се од ласери до шампони, ампули и џабе е. Ако ќелавоста е наследна и причина е DHT тестостерон тешко дека ќе може да го спречите опаѓањето и ќелавоста со било што. Освен со пресадување (и прашање е на што ќе личи тоа) а и ако идете на ваков чекор мора да сте свесни дека дел од пресадената коса можно е да не порасне, во некои случаеви може повторно да падне, или па случаи каде косата не паднала целосно и после пресадувањето, онаа ваша коса која не паднала, ќе падне и ќе изгледате многу лошо, а да и ќе си заработите лузна на главата (а ако ви фали повеќе коса и неколку лузни). А сега и кога би ме молеле не би си ја враќал косата. :) Си ја бричам главата сам со брич и неам гајле а и десет пати боље ми стои него ли со коса, плус филингот кога ќе си ја избричам главата и ќе се поминам со рака по глава е незаменлив.:D А гледам и женската популација нема ништо против туку напротив им прија (барем мои искуства).:)

А у курац,тек овие месец-два станав свесен дека лека полека ја губам косата.Не се познава многу,залистоците малце се надпросечно големки и накај средината тоа што е меѓу нив се проретчува малце.Многу не ми се познава и кога би застанало сега никој жив не би знаел дека воопшто и ми паѓала.
Темето е скроз густо ама напред е проблематично.
Кога ќе пројдам со раката низ косата напред секогаш останува по 1-2-3 влакна на раката (не баш секогаш,али 90% останува).Можеби е тоа ради периодов дека се митарам,али сепак се приметува дека напред ми се намалува густината и дека залистоците многу малце,али сигурно се зголемиле во споредба од пред некоја година.

Како и да е не ми е сеедно,сепак имам неполни 21 година (за месец и пол 21 полнам),ама изненадувачки не ме бедира нешто многу.Нит се трескам од земја, нит кубам коси :ROFLMAO: во врска со тоа .Едно време мислев дека тоа би било катастрофа да ми се случи и дека кога би ми се случувало да почне накај 30-40 години најрано,ама сега кога е тоа тука и не е така страшно.Дури и сега во овој период самодовербата ми е најголема од било кога.
Секако дека би сакал да почне покасно(или воопшто да не почне),ама што е тоа е.Не планирам за сега нешто да се борам против тоа (оставам простор за премислување),напротив дури ме интересира и како би ми стоело со помалце коса и до кога би можел да го кријам ова.Баш ме занима и ќелав каков би бил :cool:,се надевам дека не како типов што ми е на аватарот :icon_mrgr:......
Сакам да си се тешам дека би бил повеќе како Брус Вилис или Џејсон Статам,али малце сум млад за да бидам ко нив.:P

Море ова SAW Palmetoto јака работа бар за мене еве веке 4-5 месеци го користам секој ден по 3-4 таблети и бомба да не поткажам али многу сум задоволен добив на густина , цврстина бајаги и немам тие проблеми со чешање многу ...

Море ова SAW Palmetoto јака работа бар за мене еве веке 4-5 месеци го користам секој ден по 3-4 таблети и бомба да не поткажам али многу сум задоволен добив на густина , цврстина бајаги и немам тие проблеми со чешање многу ...

Би сакал да споделиш искуство ако може.
Saw Palmento имаат дејство на блокирање на ДХТ, слично како апчињана пропеција само што мислам дека немаат такви негативни ефекти како пропециа. Е сега би сакал да те прашам дали откако ги пиеш си почуствувал негативни ефекти било какви, од кај ги набави, колку те чини месечно користење нивно и останати ствари ?? Би ти бил многу благодарен.

И дали користиш од страна нешто плус, како миноксидил, витамини , шампони . . .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom