Се умира ли од љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Знаете ли за некој кој умрел од љубов??

Во животот сум доживеала само два моменти во кои се умира од љубов. Љубовните приказни во кои човек умира од љубов, приказните за Ромео и Јулија, Тристан и Изолда итн итн. И приказната или вистина за лебедот кој умира жалејќи по својот партнер.

Има ли во нашиот вистински свет, вистина во изреката: Премногу љубов може да те убие?

Too much love will kill you...:raz:

Не знам за таков случај, а и не верувам.Може да си го одзедеш животот како што е случај со Ромео и Јулија, но да умреш од преголема тага по својот/а сакан/а како Изолда-не.

Ако мислиш буквално за убиство - тоа е некоја многу слаба личност, која неможе да се справи со сегашноста и сака да си го одземе животот.
Животот оди понатака, умирање од љубов буквално не.

Но она апстрактното умирање е возможно. Секој умрел од љубов многу пати во животот. Но затоа и живеел.

Ооооооо, од ради Скофилд ли ке умираш????:pos2::pos2::pos2:
Се зезам.....
Буквално неможе да се умре, ама може цел свет да се сруши околу тебе, да не се гледа повеќе причина да се живее. Ова не се важи за родителска љубов, не дај боже...

Дали во умирање од љубов спаѓа и ако некој љубоморен маж го упуца на лице сместа швалерот на жена му??

И тоа е технички умирање од љубов.

Дали во умирање од љубов спаѓа и ако некој љубоморен маж го упуца на лице сместа швалерот на жена му??

И тоа е технички умирање од љубов.

:bravo:
:pos2:ова ти е баш паметно да ти кажам.Ја баш помислив дека ако на некој му се смачи да пати за љубениот и ако се фрли од 12ти спрат,може да се оствари тоа умирање од љубов.:wink:

..мораше тристан и изолда...ги обожавам..ауу да ми умре саканиот у руке..пупу не дај боже гадно..не дека би се убила од тага..туку едноставно како дух би била..би живеела но попусто..едноставно нема причина после...се срушуа цел свет околу тебе...сите оние надежи..желби кои си ги имала испаруваат...непостојат веќе///ауу гадно..ама дека се самоубил...хмм до сеа не сум слишнала:helou:

Може да се мрднеш само ама па да умреш....?

Се умира, се умира.

Најчесто од љубов без кондом која резултира со сида.

Умирање од љубов или за љубов е насловот на темава?

Гледам доста кои ги спомале Ромео.. Тристан и остаток багра која умрела за љубов или во двобој за љубовта ама не од љубовта, па уште поконкретно од лубовта како чуство, кое како такво е доста поразлично од сите други, пр. се умира од студ, од страв, од топло од што уште не но од љубов мислам дека не се умира.

Ljubovta e sekogas blisko custvo do omrazata i ljubomorata iako cesto kako poimi se mnogu razlicni.I kako bi umrel nekoj od ljubov ako nema ljubov vo nego?
Covek koa se raga, najrpvo go vodi instiktot za zivot,no go odrzuva vo zivot Majcina ljubov.Posle toa go odrzuva vo zivot ljubovta sto ja sozdava za sebesi,posle toa nastanuva tretiot cin - ljubov kon lugeto, opsta ljubov kon coveckiot rod,i ljubov pottiknata so seksualni nagoni.I kako bi rekol nekoj deka SAKA, ili ima ljubov vo nego,koga ovie dve NAJVAZNI skali ne gi pominal.

Не постои такво нешто како што е љубов па затоа не може да се умре од љубов.

Умирање од љубов или за љубов е насловот на темава?

Гледам доста кои ги спомале Ромео.. Тристан и остаток багра која умрела за љубов или во двобој за љубовта ама не од љубовта, па уште поконкретно од лубовта како чуство, кое како такво е доста поразлично од сите други, пр. се умира од студ, од страв, од топло од што уште не но од љубов мислам дека не се умира.

Потполно се согласувам,не се умира од љубов,туку за љубов.
Значи,ако сечеш вени си умрел од губење на крв,не од љубов,а си ги исекол вените за љубов,ако добиеш сида си умрел од сидата,не од љубовта итн итн итн...
И духовно-умственото умирање,се умира од тага кон саканиот што сме го изгубиле,не од љубовта која сме ја чувствувале кон него(иако се нема случено некој така да умре,односно јас не знам за такво)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom