Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Fakt...za ova nema pricina.Nemoj da mi kazis deka ima... koja e pricinata da bide nekoj siluvan ?И тој пример што го наведе се случува со причина, имало некоја причина која те натерала да си одиш баш во тој момент (имаш излез до 2:30) и од тоа место, како што имало некоја причина што го натерала силувачот да биде на тоа место во тоа време!
Факт: Се' се случува со причина!
Ве поддржувам дека работите се случуваат со причина.Али не баш се.На пример си идиш навечер во 2 саатот сама и те силува некој.То се случува со причина?:nenene: Во глобала земено да,се има своја причина.Али не 100 %![]()
Dali postojat slucajnosti, sto mislite vie.
Jas mislam deka nisto ne e slucajno tuku se sto se slucuva, se slucuva poradi nekoja pricina ili necija namera.
Aaaa sluucajnosti postojat. Zasto ne znam ama znam deka postojat.
Mozebi ti mislis deka nesto e slucajno od kade znaes deka toa ne e necija namera?
Na primer izlezena si eve da receme negde u grad i tamu se sretnuvas so nekogo sto ne si go videla 2-3 meseci. Prethodno ne ste se dogovorile da se najdete. Cija namera e toa? Tvoja ili na drugiot? Ili vozis i po pat se razminuvas so majkata so kolite. Po civa namera e toa? Tvoja ili nejzina?