Сe` се случува со причина

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
ова ми звучи како нешто што би го кажал Џон Лок од лост...

Everything happens for a reason...:):):)

иначе, у право е...

Обично луѓето кои веруваат во судбина се согласуваат со оваа фраза,,а секако и јас и тоа потполно затоа што секогаш ми се случуваат или правам некои работи едноставно без некоја причина,,но на крајот сфаќам дека всушност се си имало своја смисла...Таков е животот,,едноставно несвесно ни се случуваат некои работи,,а дури подоцна ги согледуваме причините..Тоа е и една од работите кои го прават животот интересен..:pipi:

Ве поддржувам дека работите се случуваат со причина.Али не баш се.На пример си идиш навечер во 2 саатот сама и те силува некој.То се случува со причина?:nenene: Во глобала земено да,се има своја причина.Али не 100 % :)

И тој пример што го наведе се случува со причина, имало некоја причина која те натерала да си одиш баш во тој момент (имаш излез до 2:30) и од тоа место, како што имало некоја причина што го натерала силувачот да биде на тоа место во тоа време!

Факт: Се' се случува со причина!

И тој пример што го наведе се случува со причина, имало некоја причина која те натерала да си одиш баш во тој момент (имаш излез до 2:30) и од тоа место, како што имало некоја причина што го натерала силувачот да биде на тоа место во тоа време!

Факт: Се' се случува со причина!
Fakt...za ova nema pricina.Nemoj da mi kazis deka ima... koja e pricinata da bide nekoj siluvan ?

Ве поддржувам дека работите се случуваат со причина.Али не баш се.На пример си идиш навечер во 2 саатот сама и те силува некој.То се случува со причина?:nenene: Во глобала земено да,се има своја причина.Али не 100 % :)

Е па причината ете ја тоа што си идела вечер во 2 саат, другата причина е тој што те силовал го направил тоа со некоја причина да се задоволи , друга причина можи да е тоа што си била згодна па тој што решил да те силова одлучил баш тебе да те силова, не е само твојата причина , тука е и причината на тој што би те силувал, зошто како стигнал до тоа ,итн итн кога ќе видиш се си е со причина.

Ако човек се води според разум никогаш нема место за случајност..а оној кој верува дека се се случува со причина ..исто така верува и во судбина...јас верувам дека се е со причина иако не ја барам утехата во тоа секогаш (ако ми се случило нешто лошо па да забегувам накај тоа).

Постојат ли случајности?

Dali postojat slucajnosti, sto mislite vie.
Jas mislam deka nisto ne e slucajno tuku se sto se slucuva, se slucuva poradi nekoja pricina ili necija namera.

Dali postojat slucajnosti, sto mislite vie.
Jas mislam deka nisto ne e slucajno tuku se sto se slucuva, se slucuva poradi nekoja pricina ili necija namera.

Па да, се што се случува,се случува со причина ама сепак мислам дека постојат случајности...на кои најмалку се надеваме дека ке се случат.:pipi:

Mozebi ti mislis deka nesto e slucajno od kade znaes deka toa ne e necija namera?

Na primer izlezena si eve da receme negde u grad i tamu se sretnuvas so nekogo sto ne si go videla 2-3 meseci. Prethodno ne ste se dogovorile da se najdete. Cija namera e toa? Tvoja ili na drugiot? Ili vozis i po pat se razminuvas so majkata so kolite. Po civa namera e toa? Tvoja ili nejzina?

Na primer izlezena si eve da receme negde u grad i tamu se sretnuvas so nekogo sto ne si go videla 2-3 meseci. Prethodno ne ste se dogovorile da se najdete. Cija namera e toa? Tvoja ili na drugiot? Ili vozis i po pat se razminuvas so majkata so kolite. Po civa namera e toa? Tvoja ili nejzina?

Znaci naglasiv nekoja pricina ILI necija namera, a pricina za toa sigurno posoi.
Sepak nisto ne e slucajno

Темите "Се се случува со причина" и "Постојат ли случајности" се споени затоа што имаат идентична содржина.
Продолжете со дискусијата.

ZNACI JASNO E DEKA ZA SE TREBA DA IMA DOVOLNA PRICINA ZA DA NASTANE NESTO ILI ZA DA BIDE, OTTAMU BIDEJKI NIE SAMITE SME RODENI ZATOA STO TOA ZAVISELO OD NESTO STO BILO PRED NIE DA SE RODIME, SLEDI DEKA NEMA SLOBODNA VOLJA i deka se nastanuva poradi prvata pricina a taa e ili kaj Bog ili kaj energijata to est golemiot Potencijal.ottamu jasno neka bide kako sto e jasno vo naukata, samo prasanjeto e seuste otvoreno za neupatenite,se sto se slucuva nastanuva po nuznost i nema slobodna volja!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom