Се радувате за успесите на другите?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
највеќе се радувам на тоа! Повеќе се радувам на успесите на најблиските отколку на моите! Мерак ми е кога некој ќе успее :)

Се радувам на успесите на другите.Мило ми е кога некој ќе успее во нешто.

Понекогаш се фаќам себеси во ваква положба.
Онака не знам зашто али мило ми е:uvo:

Офкорс, пред се најмногу ми е мило за успесите на најблиските и за оние кои што ми значат, па потоа за другите, ваљда...

Зависи за кого,на пример за најблиските и за некои кои ми значат да се радувам.......

Во никој случај! Ако е успех на некој од најнајблиските ќе се радувам, ама не другите шо знам... Сеедно ми е. Најмногу се радувам на моите успеси!

Највеќе се радувам на мојот најуспешен македонски каратист и најдобар другар иван :).Кога ќе ми текне дека е прв на балкан,трет во европа,и петти у свет се гордеам со него:smir:

Многу! Дури умеат и солзи да ми дојдат...

Јас се научив да се радуам за другите пред кусо време.

Размислував дека нишо лошо не добивам од тоа и со време станав подобар другар. :)

Зависи чиј е успехот, ама.. да, у повеќето случаи се радувам.

Порано не толку многу,ама сега да ,сега кога сфатив дека некои луѓе неизмерно ги сакам ,поважни ми се нивните успеси отколку моите ,а истовремено повеќе ме боли мене кога на нив ќе им се случи нешто лошо ,затоа што понекогаш се чувствувам како дел од некои луѓе и се сметам и за одговорна за некои работи што им се случуваат. Успесите на брат ми,на родителите ,на мојот дечко, на другарките , на некој начин се и мои затоа што кога се среќни ,тоа автоматски ми го пренесуваат и на мене,а и искрено уживам кога ги гледам насмеани,среќни и подготвени за нови предизвици.

Се радувам...

посебно ако после следи частење.

Респект...

Или ако имаш полза од тој успех ... Добро сега мора лице да се праи лице у моменти али ...
За тие успеси тој што ги постигнал ке си се радува

кратко да рецам ,,да,, зошо да не , сакам секој да биде добар

ДА! Се радувам и тоа многу:pipi: Посебно ако ми е и некој близок, ми претставува посебно задоволство и чувствувам како мене да ми се десило тоа. Па уште и ако долго време се спремало тоа и излезе како што треба...радости.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom