Се наградувате ли себеси?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
ухуу..секако дека ДА, особено после испит одам да ја јадам на некое од омилените а скапички места (затоа само тогаш си ги дозволувам) , па следува мал/голем шопинг и се разбира барем едно добро пијанење :pos2:

Golema maana mi e ,mnooogu retko se samonagraduvam,toa zadovolsvo im go prepustam na drugite

Се наградувам на секој можен начин

Награда за успехот е задоволството...не ми значат награди од типот шопинг или кафе во некој фенси кафич...среќата после некоја успешно извршена задача ништо не можа да ја замени...се додека сум задоволна од самата себе не се лажам со маичка...патики..кафе...:helou:

Обично по некој успех или било какво добро извршено дело,,примаме пофалби од најблиските..Тоа е сосема нормално,,и секако и ние го правиме често..Но,,колку вие самите се наградувате за некое направено дело? Го цените ли вашето мислење како повредно од туѓото или пак,,кога станува збор за пофалби сметате дека тие постојат за да бидат дадени од други? Да,,точно е дека е така,,но сепак убаво е чувството кога сме задоволни од себеси и сакаме да се наградиме за некој постигнат успех..Го правите ли вие ова? Кога последен пат ви се случило? Со што обично се наградувате?

Се наградувам со топло чоколадо, сериозно! :)
Живеам за да создавам и да постигнувам, тоа е она што ме исполнува и никогаш не ми требала стимулација за да се натерам себеси на нешто.Усовршувањето и достигнувањето на тој одреден идеал што го имаме во нашата глава е единствениот мотив што ми е потребен.Да бидеме силни е она најбитното, пофалбата е само мевлем на крајот од денот, внатрешната среќа е онаа што е битна, се друго е небитно.

Секој месец... секој 25-ти ден во месецот одма после плата :) Имам испланирано што ќе зеам сега месецов.

Константно јеботе.:salut:
Зошто да не се наградувам,кога сум заслужил(по некој мој критериум:pipi:).
Не треба да си ги скратуваме задоволствата во животот(поради некоја виша цел),и да заглавуваме со себеказнување,знаејќи дека има толку многу енергија и задоволство out there.
Наградите се сатисфакција која не смееме да ја пропуштиме.

Da bre, se ngraduvam ama ne materijalno! Si ja hranam dushata na drug nacin! Posle dva kolokviumi vo eden den i titkam na Ivana, ona ispaga od stanceto jas od fakultet krotce istosteno, noga za noga nakaj Narodna Banka, se cekame na raskrsnicata i pravec Turska Carsija ili po Partizanska so toplo nes od Trk Kafe! Dolgi prosetki posle dobro zavrsena rabota koi mi sozdavaat neobjasniv vnatresen spokoj, kafe koe mi gi opusta setilata i muabet koj mi gi odmara mozocnite kelii se the biggest price ever! e dobro de se slucuva da kupam nekoi hand made obetcinja od tetkite na plostad, not a big deal:smir: Ili vikend doma posle sesija, naporen proekt, prevod, nedela so nabildan raspored, baknez od mama, guskanje so tato i muabet so maloto mi se najubava nagrada i duhovna nrana!
Zarem mi e potrebno nesto poveke od licen uspeh, zadovolstvo koe sekako doaga samo po sebe i mnogu ljubov? Noup:pipi:

Се наградуваме.
Пред секој испит си викам: Иво, положи го испитов и после идеш у кафана и се праиш стуб за прослава. :pipi:

Да се наградувам и секогаш различно....али убаво кажа Ива положувам испит и влагам у нешто прво отворено и не излагам :vozbud:

E не знам колку има овде од постраите генерации да потврдат, ама порано некаде в чаршија, мислам, во некое кафанче (извињење за “предеталните“ информации) кој студент ќе добиел десетка добивал и 2/3 пива гратис. Значи си одиш со индекс да потврдиш дека си положил со десетче и ти точат пивце.:vozbud: Ама јас дури студирав немаше такво нешто, затоа не се трудев многу да имам десетки. :pos:

Инаку јас не знам да се наградам. Обично сум многу самокритична и не сум никогаш потполно задоволна што и да направам, макар и да добијам одобрение и пофалба од другите. Секогаш знам дека сум можела повеќе и тоа ме запира да си прославам или да се наградам. Ретко знам да се израдувам од срце за нешто што сум го направила, многу ретко.

Па не би рекла дека се наградувам нешто премногу. Самото тоа што знам дека сум успеала во тоа што сум сакала да успее, ме прави среќна и не ми е потребна никаква друга награда. Нема ништо поубаво од чувството на исполнетост и среќа откога ќе го добијам тоа што го сакам.:pipi:

Можеби некогаш се случило да си дозволам мала награда, ама пак, не е тоа тоа.
Плус секогаш мислам дека сум можела и подобро, така да нема логика да се наградувам за нешто за кое не сум сосема комплетно задоволна. Всушност, којзнае, може нешто потсвесно си се наградувам со тоа што ми се зголемува самодовербата...којзнае бе, не се сфаќам.

Ако за награда се смета зацврстување на самодовербата и личноста, тогаш мојот одговор би бил ДА. Се наградувам и тоа побајаги. Посебно кога знам дека она што сум го постигнал, сум го постигнал со доста труд и работа. Пред се, треба да се цениме самите себеси, кое што пак претставува најголемата награда за еден човек, а потоа да чекаме пофалби од другите...
Да веруваш во себе, и да ја зацврстуваш таа верба, значи нови успеси, кои ќе донесат инови награди...
п.с.Али ај...ми се има случено да се наградам (стварчиња не многу битни, но сепак значајни):smir:

Да, обавезно си се наградувам со добро расположение. Кога знам дека нешто сум постигнала и успеала, па макар и најмала работа да е, обавезно насмевка на лице :)
А инаку на пример овој месец решив да си се наградам со плеерче, иако не знам ни плата кога ќе земам и дали ќе се преживее додека стигне платата, ама ете сакав да не мислам на тоа и да си се расположам. Ситница или не, мене ме направи среќна :nesum:

Секако.За некој успех морам и јас самиот да си се наградам (освен и другите што ке ме наградат).:)
:salut:

Се наградувам, одма одам да спијам или ќе се наградам со нешто благичко ммммммммм :vozbud:

Секако, многу е поголем мотивот да оствариш одредена задача доколку си ветиш дека ако успешно ја реализираш ќе се наградиш на било кој начин (дури и да е со ситница), или пак да се казниш со тоа што нема да ја добиеш замислената награда доколку не ја оствариш, за наредниот пат да вложиш поголем труд.
Јас многу пати сум ја применила оваа тактика (најчесто пред испит) и често знаела да биде валоризирана:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom